Lefejt tejjel etetni a babát - mit kell tennem, hogy növeljem a tejmennyiséget?
Babámat egy hete lefejt tejjel etetem. Sajnos cumizavaros lett, egy hétig próbálkoztam visszaszoktatni cicire, de feladtam, mert nagyon megterhelő volt és semmi hasznát nem láttam. Nem akar cicizni és kész. Viszont továbbra sem szeretnék tápszerre áttérni, így fejem a mellem, napi 6x, egy hete. Viszont úgy vettem észre, hogy csökkent a mennyiség így a hét végére, már nem tudok lefejni annyit mint korábban.
Mi a legjobb megoldás arra, hogy ne apadjon el, illetve tudjam továbbra is anyatejjel táplálni? Fejjek még ennél is sűrűbben? Hallottam a horrorfejésről, de nem tiszta, meddig és mikor kell csinálnom.
Köszönöm ha megosztjátok velem a tapasztalaitokat.
Nekem a védőnő mondta, hogy a gép sosem adja azokat az ingereket a cicinek, amitől fenntartható a tejtermelés. El fogsz apadni csak géppel.
Én is fejtem, az enyém eleve vegyes étrendű volt. A pótlás miatt nem szaporította fel a tejem.
Én eleve a lansinoh cumiját vettem ami utánozza a cicit. Minden etetést cicivel kezdtünk akkor is ha nagyon nem akart szopni. A végén, megtanultam kézzel fejni és fejtem egy két csöpp tejet, vissza raktam a picit a cicire. Hosszadalmas etetések voltak, de a 7. hêt után belejöttünk.
Szia!
detto ugyan ez a helyzet nálam is. mindennel probalkoztunk szoptatasi tanacsado stb, semmi nem jott be, de en szoktam mellre tenni, ha nem is minden etetesnel de naponta parszor rakerul.
szerintem a 6 fejes keves, legalabb 3 oranketn ennie kellene (ha nem kell magatol akkor keltsd fel) minimum 8-nak kellene lennie. egyszerre csak egy cicit fej mintha szoptatnal kovetkezo etetesnel a masikat.
nalunk is volt 2-3 nap amikor kicsit kevesebb volt de visszajott. ilyenkor erdemesebb surubben fejni (max lefagyasztod) akar 2 orankent is hogy stimulalva legyen. figyelj mennyit iszol (a tul sok sem jo) illetve a kalcium bevitelre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!