Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Visszaesett a súlya miért?

Visszaesett a súlya miért?

Figyelt kérdés
Nem akar szopni a fiam de van tejem ,szerintem mert folyik a cicimből van olyan nap ,hogy csak 3 szór eszik és mikor adnék neki cicit sír mert nem kéri ki köpi de folyik a tejem .Ma voltunk a v néninél és meg mértük és 6600 ról vissza eset a súlya 6550 re.ez nem sok szerintem ,de már írtak fől neki tápszert ,pótlásnak .Mit tegyek adjak neki?Vagy még várjak 1 hetet???Természetesen alszik ,nem sír nagyon jó baba.
2008. dec. 10. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nem lehet hogy beteg es azert nem eszik? A baratnom kisfianak torokgyulladasa volt, azert nem akart enni. Mennyi idos egyebkent?
2008. dec. 10. 11:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, szerintem a tejpor helyett inkabb probald kifejni a tejed, es ugy probald meg odaadni. Ha fejsz, igy latod, hogy mennyi tejed van, es ha eleg, akor inkabb ezt add oda, mint a tapszert.
2008. dec. 10. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád? Nem lehet, hogy a foga jön? Nem jött meg a mensid? Nem stresszelsz sokat mostanában? Működik a tejleadó reflex?

Ha mindenképpen cumisüvegből kell ennetek, akkor ne tápszert adj neki ha egyébként van tejed!!! Fejd le szopi után és azt add oda neki! Ha nincs tejed akkor természetesen kell a tái, de így...

(ez a védőnő nem normális :XXXXX , hogy a fenébe kapott ez diplomát )

2008. dec. 10. 11:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat .15 hetes a fiam.Nagyon jól viselkedik nem vettem észre semmit rajta ,nem sír ,olyan szépen el van most is 11kór szopot 20 percig és még most is alszik 13 óra .
2008. dec. 10. 13:08
 5/9 anonim ***** válasza:

A 3. válaszoló vagyok. Az én babám ugyanezt a cirkuszt csinálta pont ennyi idősen. két hétig stagnált a súlya, egész pontosan volt egy 100-150-es érték, ami között mozgott folyamatosan, tehát volt olyan is, hogy 100-zal kevesebbet mértünk :X

Én fejtem és mindig megkínáltam vele szopi után, de sosem kellett neki. Annyira ideges voltam, hogy volt hogy "beletömtem" . Na ezzel csak annyit értem el, hogy kibukta az egészet :)

Tudja, hogy mennyi kell neki, nem kell neki tápszer, tiszta hülyeség, nem is értem...

Ne izgulj, ha tartósan csökken a súlya, akkor kell gondolkodni, hogy mi legyen, de amit írtál az annyira minimális, szinte még a mérési hibahatárba is belefér.

2008. dec. 10. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Az utolso valaszoloval egyet ertek teljesen. Nem szoktad megmerni neha kivancsisagbol, hogy mennyit eszik? Napi 3 eves szerintem azert keves egy ekoracsaka babanak. Ha igy folytatja azert megis csak vidd el egy gyerekorvoshoz, nehogy valami baj legyen vele.
2008. dec. 10. 15:23
 7/9 anonim ***** válasza:
hoxa.hu-n olvasom naplókban, hogy fogzáskor/akár 3 hós babától/ szopisztrájkolnak a babák.Az egyik naplóírónak az jött be, hogy besötétített és nagyon intim közeget csinált....keress rá a szopi sztrájkra, hidd el rendbe jön, de jobb ha fejsz, nehogy elapadjon a tejed a kevés szopitól...nem lessz semmi gond!!!
2008. dec. 10. 15:31
 8/9 A kérdező kommentje:
eddig nem volt semmi baj a héten kezdte el ezt ,hogy nem akar enni 2 napja ,de ma már evet 3 szór még este szokót 19ora felé és éjszaka 1 szer kell.hát köszönöm el fogom vinni orvoshoz.
2008. dec. 10. 15:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Én is így voltam a kislányommal,hogy nem akart csak napi 4X enni, a súlya meg nem nőtt hanem inkább csökkent. Mindig csak sírt ha szopizni kellett. Elmentünk az orvoshoz, megállapította hogy nincs elég tej, attól mert néha 120-130-at szopik az nem azt jelenti hogy mindig van,tehát szopi után megkináltam egy kis táppal. De nem akarta elfogadni. A doktor néni azt mondta ha nem fogadja el , be kell menni a kórházba, mert nem szabad a babának a súlyának csökkeni. Már kezdte a kis tartalékait feldolgozni.

Tehát próbáld meg naponta többször is etetni, mert már lehet annyira lustácska,hogy inkább alszik mint hogy egyen. Az enyém volt úgy hogy este 7-tól reggel 6-ig nem volt hajlandó enni. Ekkor már tudtam hogy valami baj van.

Csak addig próbálj meg neki tápot, vagy lefejt tejet adni neki amíg visszaáll a súlya . Én azt tanácsolom,hogy szopi előtt és után is mérd meg egy darabig.Ha már látod esténként a tiszta súlyát hogy gyarapszik 1 hétig akkor már elég ha csak este méred egyszer. Mi még mindig ezt csináljuk pedig már 3 hónaposak vagyunk.

Sok szerencsét,ne keseredj el. A tejedet meg fejd le ha nem akar szopizni,ne hogy elapadjon :(.

2008. dec. 11. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!