Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Volt olyan, hogy a szoptatott...

Volt olyan, hogy a szoptatott babád súlya állt?

Figyelt kérdés

Most 6 hónapos a lányom anyatejezik és most kezdtük a kóstoltatást. Idáig szépen hízott, bár tény egyszerre "csak"

500g. Nyugodt baba amikor aludnia kell akkor szépen elalszik. Igény szerint szoptatom. Igaz most kezdett el jobban mozogni. Másnál is volt ilyen?

2011. máj. 20. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, de még az is normális lehet, hogy picit csökken.

A kulcs ott van, amint írod, mozogni kezdett (tehát nem a hozzátáplálás miatt van, a kóstolgatástól amúgy sem szoktak hirtelen hízni a babák. :o)

Második lányom 4-10 hónapos koráig szinte azonos súlyon volt (a doki előbb kezdett aggódni, mint én, mert én tudtam, hogy kutya baja), előtte irtó pufi kisbaba volt, és szép nyúlánk lett belőle.

Ha mozog és aktív, és jó kedvű, szemmel láthatólag életvidám, és van elég pisis pelusa,akkor nincs baj.

Ezen felül a hízás üteme is kezd lelassulni ilyenkor már.

2011. máj. 20. 13:14
 2/14 anonim ***** válasza:

Volt!

5tol-6 honapos koraig 1 dekat sem hizott,anyatejes volt,es allandoan szopni akart,es nyugos volt egesz nap.Mindenfelet magyaraztak nekem,hogy a fogai,meg a szeparacios szorongas,meg ilyenek,en meg "kinoztam"szegenyt 1 honapon at,mire rajottem,hogy csak EHES,es sajna mar nem eleg neki a tejem.Azota tapszert kap,rendesen fejlodik,szepen gyarapszik.

2011. máj. 20. 13:32
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves első!

Akkor a te babád is jó kedvű volt ugye? Mert nálam a lányom jó kedvű most, esténként nyűgös egy kicsit de szerintem csak mert fáradt. Az éjszakát átalussza. Mindenki aki látja a lányom azt mondja, hogy kiegyensúlyozott baba. Voltunk orvosnál és ott minden rendbe találtak. Elmesélnéd nekem a tapasztalatokat? Van pisis pelusa elég meg kakis pelusa minden nap.

Kedves második?

Nálatok akkor nyűgösebb volt a baba? Miből gondolod, hogy éhes volt? Nem is fejlődött? Vagy ezt abból gondolod, hogy nem változott a súlya?

2011. máj. 20. 14:11
 4/14 anonim ***** válasza:

Masodik vagyok

Igen,nyugos volt a kisfiam,szopizni sem akart,par masodperc utan forditotta el a fejet,es orditott,az oklet cupogtatta.

Semmit nem hizott,kakis pelusa sem volt,3 het alatt ugy 3-4,azt mondtak ez anyatejes babaknal belefer,viszont en aggodtam,mert azelott naponta tobb is volt,min.2-3.

Volt itthon 1 doboz tapszer,"veszhelyzet" esetere.90ml csinaltam neki,1 perc alatt megette,es nem lakott jol,csainaltam meg 90ml,azt is megette,pedig akkor latott eloszor cumisuveget,meg tapszert...

Aztan potlaskent tovabbra is adtam neki tapszert,de maradt a szopi reggel,este,es ejjel.Azota sajnos mar elapadt a tejem,es mostmar csak tapszert kap,meg persze hozzataplalunk(gyumolcs,zoldsegpure,csirkemell,stb,amit persze mar ehet.).Miota nem szopik atalussza az ejszakakat,ennyi jo van az egeszben,bar en szivesebben szoptattam volna meg jo sokaig,de igy alakult.

2011. máj. 20. 14:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt. Volt hogy több hétig meg sem moccant a súlya vagy még picit kevesebb is volt. Aztán másfél hét alatt hízott annyit amennyit kellett volna addig. Egyszer nyúlt, egyszer hízott :)
2011. máj. 20. 15:20
 6/14 A kérdező kommentje:
Nálunk most az a helyzet, hogy az éjszakát átalussza. Minden nap van kakis pelusa. Szopni sokáig szokott szopizni jó fél órákat. De nem igazán tudom eldönteni, hogy éhes lenne-e. Mert nem igazán szeretnék tápszert adni neki. Eddig is a minimumokat hízta de addig napi szinten csak egy kakka volt. Most meg van, hogy naponta 2x is. Pisis pelusa van bőven meg amikor melege van akkor izzad is.
2011. máj. 20. 15:38
 7/14 anonim ***** válasza:

minden rendben van szerintem

nekem a lányom volt olyan alig a minimumot hízta meg 1 évesen is csak 8200g volt meg sem triplázta a születési súlyát (3400g született)

akkor állt meg a súlya vagy 2 hónapra mikor elkezdett mozogni ha jól emlékszem a 5-6 hónapos korában nem hízott semmit sem

ha van rendesen kaki és pisi akkor semmi baj nincs

2011. máj. 20. 22:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

A tapasztalatom annyi, hogy a lányom rendben volt és van, már két éves lesz hamarosan.

Én hittem abban, hogy az anyatej elég neki. 7,5 hónapos koráig nem fogadott el semmit az anyatejen kívül. Mára rendkívül jó evő kislány, mozgékony és jól fejlődik, mint testi, mind lelki/szellemi szempontból. (És egy tündér :o) Igény szerint szopott, kb 2 óránként kérte még egy éves korában is. (Éjjel ritkábban).

A súlyduplázásról/triplázásról csak annyit, hogy ez a 3kg alatt született babákra vonatkozik. Szép lenne, ha egy 4,5 kilóval született baba fél évesen 9, majd egy évesen már közel 14 kiló lenne. :o) (Bár biztos ilyen is van, de nekem a nagy lányom 3,5 évesen 14 kiló, átlagos termetű kislány.)

Az anyukák ösztöne, így a Tiéd is megsúgja, ha baj van, és érzi, ha minden rendben.

Ezzel szemben az orvosok/védőnők táblázatokat bújnak (átlaghoz mérnek), és nem látják a picit nap mint nap.

Jó szopizást és jó egészséget nektek!

2011. máj. 21. 22:35
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ. Csak ahányan vannak mind annyi félét mond. Márciusban 700g volt a hízásunk és azóta semmit nem változott csak a súlya nem akar nőni. :S

Szépen fejlődik, tény nagyon igényli a közelségemet de melyik ilyen korú baba nem? Most 5400g és 3250g al született és 2940g volt a haza hozatali súlya. Ehhez képest meg jól állunk.

2011. máj. 22. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:

A masodik valaszolo vagyok!

Az en kisfiam 3100 grammal szuletett,2 honaposan megduplazta a szuletesi sulyat(csak szopizott),most betoltotte a 7 honapot,es 8500 gramm,es 73 cm.

En szivem szerint szoptattam volna meg,de az eszemre hallgattam,pedig nagyon tapszerellenes voltam,de mar nem banom.

Neked kell latnod a babadon,hogy ehes-e,szerintem csak ugy nem all le a sulygyarapodas,annak valami oka van,es az sem kifogas,hogy a hossza no,mivel a merleg azt is merne.

Hozzataplalassal hogy alltok,elkezdtetek mar?

Ha a babad csinal mindent,amit egy 6 honaposnak "kell"csinalnia,akkor annyira nem aggodnek,viszont nem hagynam annyiban.

2011. máj. 22. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!