Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki ennyire komolyan...

Mindenki ennyire komolyan veszi a táplálkozást szoptatás alatt, mint ahogyan a védőnőm mondja?

Figyelt kérdés

10 napos a babám, egy hete vagyunk itthon. A kórházban már kaptam ebédre a töltött paprikától kezdve a csirkepaprikásig mindent, pástètomot, virslit, sajtot, tejfölt. Babának semmi baja nem volt tőle, pedig szopizott rendesen már akkor is, tejem is belövellt 24 órán belül. Kaptam egy dietetikus által összeállított tájékoztatót, hogy mit tanácsos enni a szoptató anyának, ebben fel van sorolva minden zöldség és gyümölcs, húsfèlèk. Ehhez képest amikor a védőnővel beszéltem valamelyik nap, ő azt mondta nem ehetek semmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt nyersen, mindig főzzem meg. Csak fehér húsokat és halat egyek, azt is párolva nagyon max grillezve. Tejterméket esetleg délelőtt, utána már nem szabad. Inni csak vizet ihatok, néha napján egy kis hideg kamilla teát, semmi gyümölcslè.

Van, aki ezt ennyire komolyan betartja? A terhességem alatt napi szinten többször ettem gyümölcsöt és zöldséget, nagyon hiányzik. Az rendben van, hogy allergèneket nem eszek, de hogy ennyire korlátolt legyen egy szoptató anya menüje, egyszerűen nem hiszem.

2021. júl. 24. 09:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Jézusom, mekkora szerencse hogy itt nincs védőnő...Én terhesség alatt figyeltem/figyelek az étkezésre. Szoptatás alatt mindent ettem és ittam (kivéve alkoholt), most is így lesz, amint megszületik a 3. babánk. Ahogy előttem is írták, ha látod, hogy valami hasfájást vagy kiütést okoz, azt elhagyod, egyébként minden mehet. Nyilván az alkoholon kívül.
2021. júl. 24. 15:03
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Ja persze, mindenki csináljon azt ,amit akar... Na az ilyennek később egy kva tanácsot nem adnék, és el se látnám a kezelését, ha baj van.

Tartsa be a javaslatokat, utasításokat és kész.

Vagy ha ennyire fafejű, okostojás, hogy mindent jobban tud, akkor viselje a következményeket.

2021. júl. 25. 00:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsò, ha olyat javasolnak, ami àrt, akkor a szülő joga ès felelőssège, hogy utànaolvasson ès a legjobb belàtasa szerint tegyen. Csak remèlni merem-de a megfogalmazàsod miatt nem vagyok benne biztos- hogy nem emberekkel dolgozol.
2021. júl. 25. 00:23
 14/21 anonim ***** válasza:
11%

13-as,

miért javasolnának olyat, ami árt? Egy szülő a kisujjából kiszopva talán egyből tudja, hogy mi a jó, mi a rossz, csak mert megszült? Szerintem nem.

Itt nekem azzal van a bajom, hogy kb azt javasolják, hogy engedje el a füle mellett azt, amit képzett, ezzel foglalkozó emberek mondanak, és csak a saját eszére hallgasson. Na én ezeknek mondom azt,hogy ha valami mégse lesz olyan, mint ahogy az a brilliáns elméjében megjelent, akkor segítséget se várjon senkitől. Oldja meg azzal az okos fejével azt a sz.rt is, amit okozott.

2021. júl. 25. 00:29
 15/21 anonim ***** válasza:
89%
Ne haragudj 14-es, de amikor a gyerekorvosunk azt mondja, hogy 3 óránként szoptassam a gyereket, mert megterheli a gyomrát...a védőnők nagy része is idős, vagy elavult nézeteket vall, szomorú, de ez van. Aki utánaolvas, informálódik, az képbe kerül annyira, hogy pl. ez:,, nem ehetek semmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt nyersen" nettó hülyeség. Orvost még válthatok, lehet, (én lehet hogy fogok is), de a védőnővel nem tudsz mit csinálni.
2021. júl. 25. 10:27
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Bólogass a védőnőnek. Aztán egyél, ami tetszik.
2021. júl. 25. 12:13
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Ja, mert egy védőnő maga az “isten”, ő mindent tud, minden úgy jó, ahogy mondja.. Francokat. Rengeteg védőnő régi, őskori, régen elavult nézeteket vall, mint pl a kérdezőé is. Az ilyen több “kárt” okoz, mint amennyi haszna van. Amiket mondott az konkrétan ordas nagy baromság!

Én mondjuk biztos nem bólogatnék neki, hanem közölném, hogy ne haragudjon, de amit összehord az nettó baromság, majd eldöntöm én mit eszek szoptatás alatt és mit nem. Semmi nem indokolja pl a nyers zöldség és gyümölcs fogyasztásának mellőzését. És miért ne ihatna gyümölcslevet egy szoptató anyuka??!

2021. júl. 26. 18:13
 18/21 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó

Az elejével egyet értek az írásoknak, de a második felével nem. Minek állnál le veszekedni vele? Végig kíséri a gyermeked még általános iskolás korában is. Nem szívatnám meg a gyermekem, mert az ilyen vedonok bizony rajtuk állnak bosszút. S inkább bólogatok mosolyogva mintsem egy olyan vitat generáljak amiből úgysem jövök ki jól :)

2021. júl. 26. 22:29
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

18 Nem vitázni állnék le vele, de igen is megmondanám, hogy ezek az elképzelései abszurdak, nem fogok bólogatni olyanra, amiről tudom hogy baromság és semmi haszna. Az ilyen típusú védőnő általában az, aki lazán számon is kéri, hogy anyuka valóban csak az általa “előírtakat” eszi-e. (Van olyan ismerősünk, ahol szó szerint ez ment) Véleményem nekem is lehet, csak azért mert ő a védőnő, még nincs mindenben igaza és nem is tud mindent jobban, ahogy ezt a kérdés is hűen tükrözi.

Ja és csak próbálna meg a gyerekemen bármilyen módon bosszút állni, biztos hogy élete végéig emlegetné, amit kapna cserébe. Azért álljon már meg a menet! Ő csak egy védőnő, nem az atya úristen.

Pont emiatt van ennyi inkompetens barom védőnő, mert az anyukák többsége néma csendben bólogat minden baromságára és nem mer visszaszólni semmire. Hát én soha nem voltam ilyen mulya és nem is leszek.🤷🏻‍♀️

2021. júl. 27. 12:33
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy tele van ország a “védőnő az isten, ők mindent is tudnak” mentalitású emberekkel, akik mindent készpénznek vesznek, amit mond nekik pl a néha 1900-as években ragadt védőnő. Érdekes az összes szoptató anyuka a közelemben ugyanúgy eszik, mint előtte, nem kerüli a nyers zöldséget/gyümölcsöt, a vízen kívül mást is isznak és lám mindegyik gyereke makk egészséges. Tetszik, nem tetszik az, hogy ennyire szigorúan kellene étkeznie egy szoptató anyukának nettó baromság! Semmi nem indokolja a fent felsorolt ételek/italok kerülését, sőt, eddig minden gyerekorvos szakvéleménye, akivel találkoztam az volt, hogy nyugodtan egyen/igyon úgy az anyuka, ahogy szülés előtt. Nyilván ne igyon alkoholt és ne cigizzen, de ez evidens.

Némely védőnő igen is azt képzeli magáról, hogy ő a valaki, ő majd mindent tud, anyuka síkhülye, ő nem tudhat semmit, ő nem informálódhat tőle tanultabb emberektől. Az ilyennek nyugodtan meg kell mondani az elején, hogy merre hány óra, mielőtt még jobban elhiszi magáról, hogy mennyire jobban tud mindent. Sőt némelyik bőven túl akar menni a “hatáskörén” és olyanokba okoskodna bele, amihez aztán a világon semmi köze. Hadd ne kelljen már minden hülyeség előtt meghunyászkódni és bólogatni, csak mert ő a védőnő…!

2021. júl. 27. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!