Az én táplálkozásom mennyire befolyásolja a tejem olyan értelemben, hogy a baba milyen ütemben hízik?
Nem értek egyet az első két válaszolóval.
Ez nálam a diéta miatt merült fel. Elkezdtem "egészségesebben" enni, kevesebb cukor, szénhidrát stb, több zöldség, gyümölcs. Kevesebb is lett egyből a tejem, és nem volt olyan zsíros, laktató sem. Rákérdeztem erre a védőnőnél is, ő is azt mondta, h természetesen ez a megszokott, persze lehetnek kivételek mindig. De nagy általánosságban, kalóriadúsabb étrend esetén a tej is zsírosabb, gazdagabb, jobban hízik tőle a baba.
Utolsó:
Pont emiatt kérdeztem.
Eddig elég szépen hízott. Most elkezdtem diétázni, kevesebbet eszem (1500 kcal körül), és a héten 100 g-ot sem hízott :(
A bevitt folyadékmennyiség inkább lehet rá hatással.
Nem lehet hogy elkezdtél "csak vizet" inni és abból most kevesebb fogy?
Amúgy a táplálék nem befolyásolja, csak ha kifejezetten éheznél.
A babád mindent "elszipkáz", amire szüksége van.
Az anyánál léphet fel hiánybetegség, ha nem viszi be a szükséges tápanyagot. (Főleg vitaminokra, nyomelemekre gondolok)
3-mas vagyok, látom szépen le lettem pontozva.
Nálam ez egyéltelműen összefüggött, amint hagytam a fenébe a diétát, megint elkezdett jobban fejlődni. Egy pár hónapos baba ezt még megérzi, de ha belegondoltak szintiszta logika az egész. Ahogy nő a baba, esetleg hozzátáplálsz úgy ennek egyre kevesebb a jelentőssége, mert az anyatej kalóra tartalmát később a babakaja, a tejpép, a rendes étel veszi át.
Szerinted miből termeli a tested a tejet? Segítek: a bevitt kalóriáktól. Ha nincs kalória,tej sincs...
Lehet képeket nézegetni a neten háborús övezetbeli babákról. Éhenhalnak,mert nincs mit enni az anyjuknak,és nincs a tejüknek kalóriaértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!