Anyukák, ti mennyi ideig szoptattátok babátokat? Mi volt az ok,amiér abbahagytátok? Valamint meddig éreztétek egészségesnek ezt a baba-mama bensőséges kapcsolatot? :)
Az ikreket egy percig sem. Nem voltak szoptathatóak az egészségügyi állapotuk miatt. Mire hazakerültek, nekem már nem volt tejem, elment a sok idegeskedés miatt, fejni s megtartani nem volt időm-erőm.
A kistesó 2,5 évig szopott. Igényelte, én pedig nem bántam. Igen, közben működött a hozzátáplálás is. Nagyon belsőséges a kapcsolatunk (most 7 éves). Én választottam le, amikor úgy láttam szükségét lelkileg. Nem bánta, tudomásul vette.
Szerintem fölösleges ezen pontozgatni egymást, nincs két egyforma gyermek, két egyforma helyzet! - csak az emberek szeretik azt hinni, hogy ők csinálják jól, a többi anyuka meg hibás :D
2 hónapig tartott a procedúrám.
Már a kórházban voltak bajok. A babám nem akart szívni, segíteni nem segítettek, hiába kértem segítséget. Császáros voltam, 4 napot maradtunk bent.
Amikor hazajöttünk, a védőnőm segített a helyes mellre tételben és elmondta, mit egyek mit igyak, fejtem is, nonstop rajtam volt a baba, de pár milliliternél nem jött több sosem. A tápszeres pótlás mellett mindent megtettem, hogy inkább szoptassak. De sokszor már sírtam idegességemben, kezdtem alábecsülni az anyai képességeimet. Így is volt, aki firtatta, anyósom pl. beszólt, amikor meglátta a cumis üveget. "Mi...Te nem tudsz szoptatni? Pedig az a legjobb a gyereknek!!" Na ott kiakadtam és hideget meleget szórtam rá és bőgtem, hogy én senkit se akarok egy ideig látni. Na akkor a férjem kiosztotta, és azt mondta nekem, hogy most hagyjam abba, engedjem el ezt a szoptatás dolgot, ennyit nem ér az egész. A babám tápszerrel is elégedett, kiegyensúlyozott baba, én viszont így szét fogok esni. Emiatt nem leszek szaranya, mindent megtettem. Azóta minden rendben van. A lányom egészséges, nem betegeskedik :)
14 hónapig. Egyrészt mert már kezdett kényelmetlen lenni, másrészt szerettünk volna kistesót, de szoptatás mellett nem indult be a peteérés.
Az utolsó hónapban már csak esti elalváshoz szopizott és azt is bensőségesnek éreztem. Szerintem az elválasztás engem jobban megviselte mint őt, hiszen én tudtam hogy most ez lesz az utolsó. Nehéz volt elengedni.
Amúgy függetlenül attól, hogy nem szopizik 2 hónapja, ugyanúgy bensőséges a kapcsolat, az altatás is. Mellém fekszik, átöleli a nyakam, befúrja a fejét a melleim közé, szóval továbbra is bújik. :)
13
De ritka undorító anyósod van. :( bocsi de ez ki kívánkozott.
A fiam 11 hónapos, még szoptatom. Amíg van tejem,addig kapja. De ma pl.én is megkaptam,hogy lassan le kéne választani.. :D bólogattam, nem àllok le vitázni senkivel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!