Van még olyan aki nem akar szoptatni mert félti a melleit? Igy csak pár napot szopott a baba. Áll. a tápszer is egészséges, söt!
szia! csak nagyon rövid ideig tudtam szoptatni, sajnos nem rajtam múlt.
a melleim így is rettenetesek lettek! a terhesség alatt iszonyúan megnőttek, majd összecsoffadtak, mint két tzacskó. ezt el tudnám viselni, ha legalább lett volna ennek a változásnak értelme, hogy a babámat tudtam volna tejjel táplálni! de így kiborító :(
és van olyan ismerősöm, aki két babát szoptatott és gyönyörű a cicije!
Hát az a gond, hogy igazán nem a szoptatástól "mennek tönkre" a mellek (már akinél tönkre megy, mert nagyon sokszor olvasni itt is olyanokat akiknek nem lett csúnyább/kisebb/lógósabb a cicijük szopiztatás után)..
hanem a terhességtől magától.
A barátnőmmel egyszerre voltunk terhesek, rajta kívül álló okok miatt nem tudott szoptatni, 2 hétig fejte a tejet és kész.
Én 12 hónapig szoptattam.
Mindkettőnknek kissé lógósabb lett a mellünk, és kicsit kisebb mint a terhesség során volt.
de a terhesség során így is úgy is megnő a cici, majd ha nem szoptatsz, visszaáll "eredetibe" majdnem így ha ez a változás megviseli, akkor látsz különbséget, ha pedig nem vagy olyan alkat, akkor semmi küli nincs.
Unokatesómnak szép kerek cicijei voltak, szoptatott 5-6 hóis, és most is ugyanolyan szépek a mellei mint voltak (pedig ő még idősebb is nálunk...)
Szia!
Igen, vannak még páran olyanok akiknek a saját szépsége előbre való mint a gyermekük egészsége. És igen, a tápszer is "egészséges" akkor, ha nincs anyatej!
Szerintem a terhesség, és az anyává válás együtt jár bizonyos testi változásokkal. Aki ezzel nem tud megbírkózni, az ne vállaljon babát!
Gondolom ezzel a kérdéssel az volt a célod, hogy provokáld itt a népet! Hát ez sikerül is. Mindíg hányingert kapok az ilyen piperkőcöktől!
A 15.30-as válaszolóval maximálisan egyetértek! Milyen anya az olyan, akinek ez egyáltalán eszébe jut??????
Egyébként pedig lassan 11 hónapja szoptatok és a melleim nagyon szépek, szebbek, mint voltak. Remélem, még szopizik a lányom sokáig, aztán meg jön a kistesó. Eszembe se jut, hogy az alakomat féltsem, főleg, hogy a szopizás nem csak a baba táplálékigényéről szól! De ekkora piperkőc majomnak ezt úgyis hiába magyarázom...
Egy pillanat!
Nem én vagyok az aki nem szoptat. Nekem egy 14 hónapos és egy 6 éves gyermekem van és én szoptatok most is,este és reggel.
A barátnöm babája 1 hónapos és ő nem is akarta szoptatni,nem is szoptat,első perctöl tápszeres a baba. Már el is apadt neki.
De a kérdést nem akartam igy feltteni,hogy a barátnöm...,mert adtol tartottam ugy is olyan válaszok jönnek,hogy ne foglalkozzak vele.
Nem probokativ kérdés egyál talán,ezt nem értem hogyan sikerült állitani.
Köszönöm a válaszokat.
15:30-as már bocsi de csak te nem adtál egyértelmü választ,más nem akadt ki a kérdésen és rendesen tudott válaszolni amit vártam is.
Köszi!!!
Már bocsi a kérdésért, de akkor minek vállaltál gyereket, ha fontosabb a melled szépsége? A baba egészsége sokkal fontosabb, örülj hogy van tejed. Persze minden nő szeretne tökéletes szép melleket, nem vitatom. Tény hogy vkinek rosszabb lesz szoptatáskor, de van akinek nem. Egyébként az is igaz, hogy a tápszertől is felnő a gyerek. Az is egészséges. De az anyatejet nem pótolhajta semmi sem. Nem beszélve a bensőséges kapcsolatról ami szoptatáskor kialakul a babával. Nekem sajna nincs elég tejem, és adok mellé tápszert, de maradjunk annyiban hogy marha drága a tápszer, és úgy vettem észre ha több tápszert kap, gyorsan hízik a gyerek, mert ugye az csak folyik a cumisüvegből.
Szóval én azt javaslom hogy a baba legyen a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!