Már az első (Pfizer) oltás után átjut az ellenanyag a babához? Ha igen, mennyi idővel (napok, hetek)?
A második válaszolóbak abszolút igaza van olyan tekibtetben, hogya teljes védettség ekkorra alakul ki.
Immunbiológusként írtam az első hozzászólást. Ahogy az oltások során a Te védettséged is folyamatosan alakul ki, úgy a babáé is, és a 2. adag után kb 2 hétre lesz teljes.
Picitúgy kell elképzelni a méhlepényt, hogy nagyon sok minden átjut rajta. Azonnal, a keringés révén.(Ahogyan a dohá yfüst is akkor, azonnal a vérrel.)
3, szoptatás a témakör, nem terhesség.
5, képtelenség. Oltási reakciók 1-2 nap. Addig még 100 %, hogy semmi nem jut az anyatejbe.
2-es vagyok: én szoptatásra értettem a kérdést, de visszaolvasva tényleg nem egyértelmű. Én kifejezetten az anyatejben kimutatott ellenanyag szintre kerestem rá, mivel felmerült bennem, hogy fejjek-e a nagyobbnak is (még csak 3 éves, és testtömegben csak pár kiló a különbség a 1.5 évestől), és nem akartam hetekig fejni (aztán meg végül elmaradt a dolog teljesen :D)
Azt hiszem ezt olvastam akkor:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!