Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A ferjem ramerolteti a szoptat...

A ferjem ramerolteti a szoptatast, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kicsi 1 honapos, a doki szerint sem hizott eleget, adott egy kis idot meg, de tapszer kell szerintd ugyis. Megmondom oszinten mar a korhazban utaltam az egeszet, nagyon fajt a tejbelovelles, a noverek bunkok voltak, benaztam, ok nem segitettek, hiaba uvoltott a lanyom, nem tudtam mellre rakni rendesen, sebes lett a bimbom es majdnem mellgyulladast kaptam, mert egy rohadt mellszivot sem voltak kepesek kolcsonadni. Szornyu. Aztan itthon sem megy a dolog, most meg a doki is megerositett, hogy nincs eleg tapanyag neki. A ferjem meg csak a magaet fujja, ne adjam fel, mert az o 5 gyermekes kolleganoje ezt meg ezt mondta, tanacsolta, az anyatej aranyat er stb. Hat ja, de nekem veszettul faj, sirhatnekom van, nem tudok ezzel azonosulni es a kislanyom is csak szenved a mellemen. Tej az van benne, de keves es elegem van, hog, orankent sir a babam. Ja es a legszebb, hogy a ferjem a fejemhez vagta, hogy nem vagyok eleg kitarto, szaporitsam fel a tejem, mert a tapszer draga (kulfoldon elunk). Tele a hocipom, en mar jovoheten tapszert, cumisuvegeket akarok venni, miert nem lehet ezt megerteni?
2021. máj. 12. 17:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
43%

Szoptatni nem egyszerű, csak úgy van beállítva. 10000 dolog lehet, ami akadályoz benne. Ha szeretnél szoptatni, mindenképp fordulj szoptatási tanácsadóhoz. Lehet a gyereknek lenőtt nyelve, bármi. Ha kell,persze pótoljátok a tejet tápszerrel.

Viszont, ha ennyire nem akarod, szerintem kár erőltetni. Mindenkinek más fér bele. Amúgy szerintem tápszerezni se jobb, macera, de a kisbabás lét kezdete a nők 90%nak szívás és rossz. Csak ezt senki nem szereti bevallani.

2021. máj. 15. 14:05
 22/30 anonim ***** válasza:
40%
Szia! Sajnos ugyan így jártam én is a kórházban. Kisfiam nem tudott megtanulni cicizni, meg ugye én sem ciciztetni, akár hogy próbáltam :( nagyon szerettem volna, de aztán elkezdtem fejni, és cumisüvegből adni neki. Úgy gondoltam, hogy neki sem jó, ha érzi rajtam a frusztrációt meg a feszültséget, mikor nyüglődik csak szegény. Így mindkettőnknek jobb, ő nyugodtan tud enni, én pedig örülök, hogy kialakult az a rendszer, ami nekünk jó. Most 3 hónapos, már túl lépte a 7 kg-t (eleve nagy súllyal született) múlt hónapban megjött a menzeszem, azóta sajnos kell a tápi ismert igen igen megcsappant a tejem hiába szedek tejfokozót. Szerintem nem feltétlenül kell átállni 100%tápszerre, ha amúgy van valamennyi tejed, de ha neked úgy a jó, akkor csináld úgy. Tápanyagot a tápitól is ugyan úgy kap, és neki az a legjobb, ha rajtad azt érzi hogy nyugodt és boldog vagy. A férjeddel ne törődj, elég szomorú hogy más nőből indul ki. Sajnos a szoptatás nem egy olyan dolog ami könnyen megy, hiába természetes. Én is azt hittem, hogy jaj milyen egyszerű, aztán mégsem sikerült.
2021. máj. 16. 02:33
 23/30 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem meg olvashatta mindebki, hogy mennyire megkönnyebbült, hogy végre nem kell olyat csinálnia amit nem akar. Amit az utóbbi pár komment csinál, semmivel se jobb mint a férje.

Hagyjátok már a melleit békén, nem a ti dolgotok szoptat-e. A fő probléma itt az volt, hogy a férje a szoptatást erőlteti, erre ti? Ne add fel, nem baj ha sebes, ilyen az eleje, miközben a kérdező már döntött, és végre nem stresszel.

2021. máj. 16. 07:57
 24/30 anonim ***** válasza:
45%

23 szültél már? Tudod milyen labilis egy nő olyankor?! 100x akartam tápszert adni a gyereknek,mert igenis nem egyszerű az elején semmi. Hála a szoptatási tanácsadónak és 1-2 barátnőmnek nem adtam fel, 2,5 hónapos volt a gyerek és már flottul ment a szoptatás, ami 100x kényelmesebb,mint a tapszerezes. Vagy gondolod,hogy akinek ilyen férje van,az fel fog kelni pl gyereket etetni éjjel? Nem fog... enyém etette lefejt tejjel, amikor nagyon ki voltam borulva. Tényleg abba lehetne már hagyni az anyuka lét túlcsillámozását, meg rózsaszín habfelhőnek való beállítását.

Arról nem is beszélve,hogy 4. trimeszter...en gyerekem 8 hétig folyton sírt, pedig hízott,nem volt éhes. Ez is csak a szokásos hülyeség, hogy egy újszülött csak azért sírhat,mert éhes. Hát nem.

2021. máj. 16. 08:53
 25/30 anonim ***** válasza:
58%

Igen szültem, és tápszerezünk, senoi nem halt bele.

MÁR DÖNTÖTT! NEM AKARJA CSINÁLNI, ROSSZ ÉRZÉSSEL TÖLTI EL. HAGYJÁTOK ABBA AZ ERŐSZAKOS BELESZÓLÁST!

Mit nem lehet ezen felfogni? Shut it!

2021. máj. 16. 09:04
 26/30 anonim ***** válasza:
54%
Akkor minek ír ki ilyen kérdést ? Mi csak elmondtuk,hogy nem úgy megy a szoptatás azoknál sem, akik szoptatnak,hogy mosoly és minden tökéletes és mindenki elégedett. Próbálom a valóságot lefesteni és ennyi. A szoptatás az ugyanolyan meló és befektetés. De megtérül. Felmérések szerint ha több támogatást kapnának a nők, reálisabb képet a posztpartum időszakról, akkor nem lenne ennyi frusztráció. A szoptatás 2 emberről szól,de az anyatej a választható legjobb opció a gyereknek a WHO szerint. Ha nem saját anyatej, akkor anyatej bankból való. És igen, fontos az anya, de a gyerek is az. Nem értem miért baj,ha egy hormonzavaros, kiborult, szülés utáni nő tápszer iránti vágyakozását nem hagyod azonnal helyben, hanem reális képet adsz és próbálsz segíteni.
2021. máj. 16. 09:43
 27/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Voltunk orvosnal, elkisert a ferjem is es elmondta a problemat(o jobban beszeli a nyelvet), a doki nagyon kedves volt es emberi egyebkent... kiderult, hogy a babank nyelve le van nolve es feszes a jobb oldali nyaki izma, ezert ordit mellen. Kaptunk terapiat ra(bevagtak) tornat, medela calm cumisuveget vettunk a tapszerhez, mivel keves a tejem. 2 napja sikeresen mellre tudom tenni, minden nap tornaztatjuk.. En is megnyugodtam bevallom es szinte hihetetlen latni, hogy nyugodt a cicimen, kicsit bizarr is, de most en is atkerultem egy masik vilagba, ha lehet igy mondani.. Megprobalkozunk vele, aztan meglatjuk mi lesz
2021. máj. 16. 10:46
 28/30 anonim ***** válasza:
58%
🙏👍👍
2021. máj. 16. 10:58
 29/30 anonim ***** válasza:
44%
Ügyes, csak így tovább!
2021. máj. 16. 11:20
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

Igen 23, ennyire nem akart szoptatni. Hogy segítséget kért és lám megy is. De manapság az a divat,ha valakinek nem megy 100% flottul a szoptatás, akkor tápszer. Ha konfliktus van a férjeddel, válj el.

Aki ezeket tanácsolja, legalább igazolhatja a saját kudarcait, hogy másnak se megy.

Kérdező nektek pedig gratulálok.

2021. dec. 6. 14:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!