Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A ferjem ramerolteti a szoptat...

A ferjem ramerolteti a szoptatast, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kicsi 1 honapos, a doki szerint sem hizott eleget, adott egy kis idot meg, de tapszer kell szerintd ugyis. Megmondom oszinten mar a korhazban utaltam az egeszet, nagyon fajt a tejbelovelles, a noverek bunkok voltak, benaztam, ok nem segitettek, hiaba uvoltott a lanyom, nem tudtam mellre rakni rendesen, sebes lett a bimbom es majdnem mellgyulladast kaptam, mert egy rohadt mellszivot sem voltak kepesek kolcsonadni. Szornyu. Aztan itthon sem megy a dolog, most meg a doki is megerositett, hogy nincs eleg tapanyag neki. A ferjem meg csak a magaet fujja, ne adjam fel, mert az o 5 gyermekes kolleganoje ezt meg ezt mondta, tanacsolta, az anyatej aranyat er stb. Hat ja, de nekem veszettul faj, sirhatnekom van, nem tudok ezzel azonosulni es a kislanyom is csak szenved a mellemen. Tej az van benne, de keves es elegem van, hog, orankent sir a babam. Ja es a legszebb, hogy a ferjem a fejemhez vagta, hogy nem vagyok eleg kitarto, szaporitsam fel a tejem, mert a tapszer draga (kulfoldon elunk). Tele a hocipom, en mar jovoheten tapszert, cumisuvegeket akarok venni, miert nem lehet ezt megerteni?
2021. máj. 12. 17:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
54%
A ferjed alapvetoen bunko. De meg mielott feladod, kerhetnel szakszeru segitseget szoptatasi tanacsadotol, mert ugy tunik eddig erdemben nem kaptal. Az eleje amugy ilyen szar. Faj, sebes, stb. Aztan kialakul. 4 hetesen pedig tok normalis h gyakran keri, hiszen nemcsak taplalek neki. Te dontesed h kitartasz vagy feladod.
2021. máj. 12. 18:48
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
Most bocs, de ha a férjem egyszer is beszólna a szoptatás miatt biztos elküldeném a halál bánatos f*szára. Van egy családom, akik előszeretettel szólnak bele mindenbe, de amióta komolyabban kinyitom a számat (~5 éve) érdekes módon békén vagyok hagyva (gyerek még nincs de a témára se nagyon kérdeznek már rá). Ha meg annyira a kolleganő az isten, akkor szabad hozzáköltözni.
2021. máj. 12. 18:54
 13/30 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell persze "beledögleni" a szoptatásba, lehet, sőt kell is pótolni, ne éhezzen a baba. ÉS lehet pótlás mellett tovább szoptatni is akár.

Viszont szoptatási tanácsadónál jártál már? Amit írsz, hogy fáj, az alapján rossz a technikád.

Nekem ez a kép és a leírás sokat segített, hogy megértsem, hogy kell rendesen mellre rakni - és akkor tényleg nem sebesedik ki, bármennyit lóg rajta, mert nem a mellbimbót szorítja össze az ajkával, hanem az valahol szinte a torkában van:

[link]

[link]

Másik lehetőség, mert írod hogy "szenved rajta", ha a baba nyelve van lenőve, vagy túl feszes/hipotón, ezt a gyerekorvos tudná megállapítani, de sokszor nem nézik, ha nem kéred. (Az én egyik gyerekemnek csak 5 évesen derült ki a logopédián.)

2021. máj. 12. 19:20
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy amiatt nem tudsz szoptatni, mert utálod.

Nem baj, vagyis ez van.

Aki nem akarja annak nem fog menni, hiszen semmi motiváció nincs mögötte.

Nem javítja ha fáj, mindenki hibás

Stb

Nem bántás!!!!!!

Tény.

Nem is kell, ha valaki ennyire utálja az egészet, akkor a tejleadása sem lesz egy idő után jó..

Mentálisan sem neki sem a babának nem tesz jót.

Férjednek meg mondd meg, hogy vannak gyerekek akik 6 hetesen átalusszák az éjjelt, és vannak, akik 6 èvesen sem..

Így hasonlítgasson

Ezen úgy fel tudom húzni magam...

Remélem semmi sértőt nem írtam

2021. máj. 12. 19:34
 15/30 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon szomorú, hogy a férjed nem áll melletted egy ilyen dologban. Ugyanígy voltam a szoptatással én is, mintha én írtam volna le. Nekem a párom egyetértett, hogy ez az idegeskedés a szoptatás körül nem állapot és a tápszer se ördögtől való.

Nekem a gyerekorvos szólt be mikor említettem neki, hogy mi a helyzet és azt mondta, hogy a tejért szenvedjek meg. Kössz.

Aztán áttértem a tápszerre, a tejem is hamar elapadt.

Sokkal nyugodtabb lettem énis és a pici is, kis mosolygós 6 hónapos csajszi már.

Jó dolog a szoptatás, de nem kell beledögleni. Szerencsés akinek nincs ezzel gond, azzal sincs baj ha valaki télleg szenved ezzel de akkor is kitart mert nagyon szeretné a dolgot. Mindenki úgy csinálja ahogy akarja vagy ahogy bírja. Ha a párom meg ilyeneket mondana mint neked mondott tuti hogy mondanám neki, hogy oké szülj meg egy gyereket aztán érezd át milyen az amikor fájdalmas a szoptatás, én majd közbe piszkállak, hogy ez meg az bezzeg jobban csinálja, ja és nem veszünk tápszert.

2021. máj. 12. 19:56
 16/30 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok valaszt. Nyilvan az is ratesz, hogy igy jartam a korhazban. Talan ha akkor abban a kiszolgaltatott helyzetben nem bunkoznak velem es neznek le es lett volna sikerelmenyem, nem kenne bennen ez az utalat, nemakaras. Nem akarasnak meg nyoges a vege. Ma este elmondtam a ferjemnek is, hogy holnap babakocsival elmegyek a drogeriaba, akar tetszik neki, akar nem. Elmondtam neki az allaspontom, ugy tunr vegre megertette es mondtam legyen szives nem hasonlitgatni minket senkihez. Nekem a szoptatasi tanacsado egy bizarr dolog, nem ugy vagyok osszerakva, hogy fizessek egy idegennek, aki majd itelkezik is, idegen nyelven probal magyarazni es a mellem a kislanyom szajaba tuszkolni, fogdosni stb. Na ezt nem. Kitartok a dontesem mellett, koszonom szepen, rendesen megkonnyebbult a lelkem, hogy vegre kimondtam, dontottem!
2021. máj. 12. 21:15
 17/30 anonim ***** válasza:
66%
Előttem már mindent leírtak. Viszont a szoptatás még csak a kezdet, azt ugye tudod. A te férjed az a típus, aki MINDENT jobban fog tudni, mindenbe beleszól majd, pedig sokkal kevesebbet lesz a gyerekkel, mint te. Szerintem még most tedd a helyére, különben egy gyomorgörcs lesz mellette az életed.
2021. máj. 13. 09:08
 18/30 anonim ***** válasza:
84%
A lányomat nem tudtam szoptatni, a kórházban fejtem neki, itthon is próbáltam, de elengedtem a dolgot, nem tudtam annyit fejni ami elég lett volna. A párom az elején még mondta, hogy az anyatej fontos, de megmondtam neki, hogy az előtejet megkapta a kicsi ami a legfontosabb, ezenkívül pedig inkább adok neki tápszert, hogy boldog jóllakott baba legyen. Onnantól, hogy kizárólag tápszeres, hízott rendesen és lett egy boldog örökmozgónk.
2021. máj. 13. 10:20
 19/30 anonim ***** válasza:
47%

Leírom a tapasztalatomat, hátha hozzásegít a pozitív gondolatokhoz.

11 hetes kisfiú anyukája vagyok. A kórházban nekem is egy rémálom volt. 6-an voltunk egy szobában. Éjjel-nappal üvöltöttek szegény babók az éhségtől na de; nekem konkrétan szülés után az első mell rátételnél lilára szívta a kisfiam. Az sem segített, hogy már az első pillanattól közölték, hogy csak bimbóvédővel fog majd menni. Gondolhatod mit bénáztam. Hulla voltam, mellette a csecsemősök “csesztettek”, hogy mindig mellre kell rakni, de ugyebár fájt tejem meg még semmi nem volt. Várták, hogy mérjük őket és miutàn többedjére nem mutatott semmi plusz grammot a mérleg végképp elment az egésztől a kedvem. Innentől kezdve mindig hazudtam a csecsemősöknek, hogy igen szopizott a baba. ( hozzáteszem igen ráraktam, de max 2-2 percet, mert sírni tudtam volna úgy fájt). Aztán nekiálltam a fejőgépet használni. Szép lassan ettől indult be a tejem. Így kapta itató pohárból plusz hozzátáplálni is kellett, mert nem volt elég. Én ott már elkönyveltem, hogy tuti tápszeres baba lesz. De azt is leszögeztem magamnak a kórházban, hogy ha hazaérek végre a kis családomhoz NYUGALOMBA!! akkor újra nekiállok és megpróbálom a szoptatást. Első 3 napban még pihentettem a bimbóm itthon, de non-stop fejtem elektromos fejőgéppel és cumisüvegből adtam neki, mert a pohárból csak úgy ömlött a szájába és fuldokolt.(Szerencsére nem lett cumizavaros) és megindult a tejem. Itthon első nap már nem kapott tápszert csak tejet. Aztán 3. nap itthon rátettem a cicire. Kín szenvedés volt úgy fájt, de megérte. Kb 6 hétig ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Este is melltartó és póló nélkül aludtam, hogy a seb gyógyuljon.

Egy szónak is száz a vége tényleg kell aki támogasson! Anélkül nehezen megy. Ja és még valami, ittam a karamalz maláta italt, mentes sört. Ettem sok levest, főzeléket, tésztát,péksütit.

2021. máj. 13. 11:00
 20/30 anonim válasza:
23%

Kérdező, nem akarlak bántani, de ha a szoptatási tanácsadó bizarr dolog számodra, hogy megfogdos, akkor a szülőszoba ahhoz képest mi? Esetleg védőnői segítség? Én is így jártam a kórházba, szartak az emberre. Stresszeltem is miatta. Itthon már jobb volt a helyzet, belerázódtunk.

Egyébként úgy látom, hogy frusztrál is teged már ez az egész, tehát nem szül jót, nem akarod annyira, vagy nem tartod fontosnak. Az eleje senkinek sem egyszerű. Fáj, nem kellemes, hozzá kell szoknia neked is, babádnak is. Ha Sokat kéri nem baj, sőt, minél többet teszed mellre, annál inkább növeled a tejet is.

2021. máj. 13. 14:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!