Ha nem utal be a háziorvos covid oltásra, mit lehet tenni?
"A Semmelweis oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint az NNK eljárásrend alapján a háziorvosuk által beutaltak kaphatják meg a vakcinát. Mindennek előfeltétele a vakcinainfo.gov.hu felületen való regisztráció. A várandósok a háziorvosok vagy a nőgyógyászuk által kiállított ajánlással érkezhetnek az oltópontokra, míg a szoptató anyukák az egyetemen történt szülésről szóló, egy évnél nem régebbi zárójelentéssel. A szülés után egy évvel a védőnő igazolása szükséges a szoptatás tényéről."
Szoptatós vagyok. A nőgyógyásszal már nem vagyok kapcsolatban. A védőnő nem tud időpontot kérni.
9, megnyugodhatsz, nem kapnak prioritást a szoptató anyukák, ma tisztázta ezt Cecike. A háziorvosra bízta a besorolást. Ahol már beoltották az időseket, krónikusokat és van kapacitás, ott oltanak.
Ez ugyanolyan, hogy rengeteg nálam fiatalabb makkegészséges ismerősöm van (88-as, 90-es...) aki már megkapta az AstraZenecat, mert elfogytak a krónikus fiatalok a körzetükben... (én meg még sehol se vagyok a sorban)
Egyébként abban sincs igazad, hogy minden szoptatós otthon ül. Max. az 1 év alattit szoptatók, de 1-1,5 évtől sokan visszaállnak. Én pl: 2 évest szoptatok. És nem az oltás, hanem a vírus miatt nem választom el erővel, mert ha ne adj' megbetegednénk, segítség lenne neki a tej. Igen, oltással is, de erről eleve most repült fel a hír.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!