19 hónapos a kisfiam és igény szerint szoptatom. A covid oltást nem kaphatom meg, amig szopizik. Az orvosok szerint ideje lenne elválasszam. Ti mit tennétek?
Olyan idegesíto, h akarkivel beszelek mindenki a szoptatas ellen van. "Ez mar nem taplal, nem hasznal semmit, nem lesz önallo, anyafüggö, sosem fogja elhagyni" es meg sorolhatnam. A gyerekorvos is megjegyezte multkor es most a Covid kapcsan is az olto orvos. A tervem, hogy magat valassza el vagy maximum 3. szülinapig szoptatom.
Ti mit gondoltok? Leszoktatnatok az oltas miatt?
Ez pl egy jó írás. Amikor írták még csak a pfizer volt bent és nem volt 3.hullám. Jelenleg kb mindenki kockázati csoport...
Van valami alapbetegseged, ami miatt surgos lenne az oltás? Akkor válaszd le. A kérdés itt ha nagyon sarkítok az, hogy anya nélkül jöjjön fel az a gyerek, vagy anyatej nélkül.
Ha nincs alapbetegseged, akkor várhatsz vele. Az egy dolog, hogy te 3 éves körig tervezelmszoptatni, az meg egy másik, hogy a gyerek meddig fogja igényelni.
Az oltásokat (bármelyiket) elvileg csak azért nem javasolják terhesen és szoptatás alatt, mert ezeken a csoportokon (érthető okokból) nem végeztek kísérleteket és nem tudják a hosszú távú következményeit. Ha te ennek tudatában vállalod, hogy szembe mész a javaslatoknak, akkor tagadd le a szoptatást.
Én nem választanám le emiatt. Szerintem ha a valódi vírusfertőzés meglétekor is az a határozott javaslat, hogy igenis szoptasson tovább a beteg anyuka, akkor a vakcina, ami akármilyen formában is, de a vírushoz köthető anyagokat juttat be a véráramba, nem hiszem hogy szoptatáson keresztül bármennyit is ártana. De ez ugye az én teljesen személyes, laikus véleményem, nem vagyok szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!