Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elrontottam most a Szoptatast?

Elrontottam most a Szoptatast?

Figyelt kérdés

Nehezen indul be a tejem es nagyon keves is. Probalgatom folyamatosan cicire tenni.

Adtak a korhazba poharbol neki tapszert hogy ne legyen nyugos es tudjam stimulalni a cicim egy ideig. De aztan mikor eljott az ido haza menni marolyan reg evett hogy kerdeztem ilyenkor mit tudok tenni, es kaptam az egyik novertol egy kis uveg tapszert es mondta hogy de be lassa senki:

Haza mentunk oda adtam neki olyan jol le csuszott es meg nyugodott.

Aztan egesz ejjel nem aludtunk mert sirt hogy nincs tejem, ezert reggel vettunk meg tapszert es az nap azt kapot en meg probaltam magam fejni de nem jott semmi.

3 napos korara mar elkezdett pici tej jonni, de egyszeruen szopi kozbe szinte egybol feladta vagy nyuszorgott kozbe... probalgatjuk a cicit de 5. Nap es meg mindig nincs tul sok tejem ezert potoltam tapszerrel

Most mar el rontottam az egeszet? Hogy cumusuvegbol lakkik jol es a cicit bem fogja ugy szopizni? Mert egesznap nem kap tapszert mar. Rakom cicire de mar 3 oraja sir

2021. febr. 15. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem kérsz segítséget, akkor ennyi volt.
2021. febr. 15. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Jaj el ne hidd, hogy ezzel mindent elrontottal!

Nekem ugyanígy volt, ugyanis mindkét gyerekemnel két hét után indult el a tej.

Én azt csináltam, hogy mertem mennyit evett, majd kiegeszitettem tapszerrel.

Egyébként ha nem lesz tejed akkor nem lesz, egy elektromos mellszívó meg egy két szoptatasos táplálékkiegészítő árából már kijön a tápszer ára is a gyerek egy éves koráig, szóval nem érdemes azért beleorulni a tejcsinalasba sem, de ajánlom hogy megpróbáld amit fentebb írtam.

2021. febr. 15. 12:57
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Nagy küzdelmek és sok sírás árán visszahozhatod.

Pár nap kitartás kell.

És igeb éhes lesz és igen, emiatt sírni fog.

Ha továbbra is tápiztatod, akkor engedd el a szoptatást.

2-3 hét alatt teljesen tápszeres lesz.

Ez sem baj, csak tudj róla

Mikor hazaértetek miért nem cicit kapott?

/ anno én útközben is megálltam velük..de én görcsösen szoptatni akartam... azóta kicsit árnyaltabban gondolkodom/

2021. febr. 15. 13:05
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Éheztetni nem szabad, adj nyugodtan tápszert.

Minden etetést szoptatással kezdj. Egyik mell, másik mell, majd ha még éhesnek látod, akkor adj tápszeres pótlást. Próbàlhatsz szaporító fejést, tejserkentő kapszulákat vagy teákat. Nekem a more milk kapszula nagyon jó volt. Nem olcsó, de tényleg jó. Ha nincs babamérlegetek, akkor kérj kölcsön egyet, nekem a védőnő adott.

Evés előtt leméred, majd szoptatás után is (ugyan abban a ruhában és pelenkában), így láthatod, hogy mennyit szopizott.

Amúgy nekem mind a két gyerekemnél az 5. nap lövellt be a tejem.

De ha mégsem lesz tejed, hát nem lesz, az sem tragédia, hidd el!

2021. febr. 15. 13:08
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Szoptatási tanácsadótól kérj segítséget ne gyakorin.
2021. febr. 15. 13:14
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez jo vegyes valasz volt, azert nem cicire raktam egybol hanem tapszert adtam neki mert ez este volt es addigra egesznap probalkoztam a cicivel es mivel a nover adott tapszert amihez jart cumis kupak azt hittem ez nem gond es normalis...

3-as Akkor a le fejt tejet se adjam neki oda? Mert cumisuvegbe van?

2021. febr. 15. 13:14
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

Keress fel szoptatasi tanacsadot. Ha cumisuvegbol potolsz a gyerek cumizavaros LEHET (szandekosan a kotekedoknek jelezném, hogy nem azt írtam LESZ hanem, LEHET, es attol, hogy a tied nem lett mase lehet...)

Szoval.. Potolj valami olyanbol amitol biztosan nem lesz az. (pl pohar, sved itato, szoptanit, fecskendő)

Talalsz videokat az La Lache Liga Mo. Fb. oldalan. Ne aggodj, masnak sem indul be azonnal a teje, viszont az első hetekben igazan az a jo a babaknak ha sokat vannak cicin. (akar 12alkalommal)

Mas baba is szorul neha pótlásra. A legfontosabb, hogy ki ne száradjon. Ezert ne aggodj, semmi sincs veszve.

A helyes KEZZEL fejés technikajanak elsajatitasara is talalsz anyagot a neten de egy ibclc vagy lll tanácsado, vagy az önkéntes szoptatasi segítők (ok ingyenesen onkenteskednek) is bizonyara segit ebben. Az is normalis, hogy fejessel nem jon. A baba mindig hatékonyabb mint a fejes. (sok nonek a babaja szepen gyarapszik a szoptatastol de fejni egy cseppet se tudnak. Ez hormonális.. Nekem sem sikerult soha sokat fejni)

A baba nem mindig azert sir mert ehes. Van hogy az anyukaja kell neki, vagy az is lehet, hogy siman csak ehhez van kedve. Barmilyen nehez is, ez az elso masfel honap ilyen.

Nem kell elkeseredni, de lepni kell ha nem szeretned veszni hagyni a szoptatast.

Gratulalok a babadhoz!

2021. febr. 15. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
52%
Bírom, hogy az van lepontozva aki szoptatási tanácsadót javasol. Pedig valóban sokkal kompetensebb mint az itt válaszolók.
2021. febr. 15. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
27%

3-asvagyok

Bizony

Azt sem, nem véletlen nem abból kapta a kórházban sem..

Cumizavar van, akinél elôjöm, van, akinèl nem..

Nálunk egy cumisüveg bajt okozott egyèbkènt

( 6 hetes kontrollra nem akartam vinni, 5h hossza volt)

Visszaállt a rend, de 1 hèt sebes bimbó volt a jutalmam

Szoptatàsi tanàcsadóval beszélj, talàlkozz!

A ti esetetek lehet egyèni..

4.

Ha bebùjnak àgyba, ès egèsz nap kapja a ciit, mire megtanulja 1-2 nap ès vissza hozza most lövellt be nekik csak rendesen az anyatej, akkor éhezni, szomjazni nem fog.

Beàll a kereslet kínàlat.

De ezt a tanàcsadô segít levezényelni minnél zökkenőmentesebben.

Egyébként 2. Gyerekkel elő sem vettem a fejőt..

2021. febr. 15. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!