Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon elrontottam vagy van...

Nagyon elrontottam vagy van még reményem?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy úgy néz ki kevés tejem van, mert fejni is csak nagyon keveset tudok és emiatt sajnos tápszereznem is kell a kicsit. Emiatt sokszor nehezen kapja el a bimbót de végül mindig összejön és szopizik is ügyesen de ha már lecuppan róla egy kis idő múlva újra éhes. 1 hónapos lesz a babám 3 nap múlva, de az első időkben keveset tettem cicire, mert úgy éreztem nincs benne semmi. Most már próbálom őt többet rátenni, a kérdésem az, hogy van még remény arra, hogy ezáltal jobban beinduljon a tejcsi vagy már elrontottam. Felesleges cicire raknom, ha úgy érzem nincs benne semmi?

Előre is köszönöm a válaszokat! Első babám és eléggé el vagyok kenődve...bár visszatekerhetném az időt!

2012. dec. 8. 13:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja még egy dolog: a szopizás és a fejés egyébként egyenrangúnak tekinthető a tejtermelés szempontjából, vagy a szopizás erősebb és csak így lehet több tej?
2012. dec. 8. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy még meg lehet menteni. A fejés is szinten tartja valamennyire, de mégis csak a szoptatás lenne a legjobb, mert az növeli is a mennyiséget, ahogy nőnek a babád igényei (kereslet-kínálat). A legtöbb tej amúgy is szoptatás közben termelődik, nem a két szoptatás között.

Nem vagyok szakértő, én is csak olvastam ezeket, biztos leszek olyan válaszolók is, akik igazán értenek ehhez, és segítenek neked.

Sok szerencsét, és kitartást! Ja, és persze gratula a babádhoz!

2012. dec. 8. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Vagy a nőklapja honlapján tehetsz fel kérdéseket:

[link]

Itt már regisztrálni kell, de így is kérdezhetsz.

Amit nekem javasolt a szoptatási tanácsadó:

a legjobb tejtermelő maga a baba. Amíg az ember szoptatja a babát, tej mindig jönni fog, mindig termelődik. Tedd minden nyikkanásra a babát a cicidre. Kereslet-kínálat működik mindenkinél!

Először mindig szoptasd, utána tápszerezd, és egy szoptatáson belül váltogasd többször a melleden a babát.

Mindig fel lehet tornázni a tejmennyiséget, lásd a növekedési ugrásoknál.

Fel a fejjel, mindig van "visszaút", még olyan picike, lesz ő még csak anyatejes, kitartás hozzá!

A fejés is jó, de a baba szopizása jobban ingerli a mellet, persze bevetheted mindkét módszert!

2012. dec. 8. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Csak akkor nem lehet visszacsinálni, ha teljesen elapad. Ha van egy minimális tejed is, még lehet belőle bármennyi! Legjobban a szoptatás serkenti, ezért minél többet tedd cicire.
2012. dec. 8. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Görögszéna csepp és szoptatós tea, nekem ezek hoztak nagy javulást. 10 ml helyett már 60-70 ml fejek le.
2012. dec. 8. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én most fogom kipróbálni ezt a homeobigyó-kombináló kúrát

[link]

A Babi a legjobb mellszívó, a sok szopi a kulcsa a sok tejnek! :) Igyál még Maci kávét, alkoholmentes sört, szoptatós teát. Egyél is rendesen!

Ja, én 10 hónapja szoptatok, de fejni alig tudok. Ez nem jelenti azt, hogy kevés a tej! Egyszerűen nem alkalmas a mellszívó a tejleadó reflexem kiváltására.

2012. dec. 8. 18:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok, akkor még van reményem. :) Rajta leszünk a cicin!:D
2012. dec. 9. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!