Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elrontottam, vagy idővel...

Elrontottam, vagy idővel változik az, hogy mindent a cicin szeretne csinálni?

Figyelt kérdés
2,5 hós a picim. Nehezen indult, de aztán belejött a szopizásba. Pár hete viszont már aludni is csak cicin hajlandó. Ha elalszik rajta és lerakom, öt perc múlva nagyon sír. Cumit kilöki mindig. Csak szopizás közben tud elaludni. Elrontottam valamit az elején? Beletörődtem, hogy semmit nem tudok csinálni, viszont lassan enni-inni sem, így nem lesz tejem. Csak este tud segíteni a férjem.
2020. febr. 25. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Hát nehéz ügy

Vannak, akik elfogadják hogy 3 évig mindenre cici kell,illetve ezt vallják.

Van, aki húz határt, mégha nehéz is.

Talán még most, ha kitartasz, sikerül leszoktatni a komfort ciciről,de egyre nehezebb lesz.

Az én lányom nem túl nagy cicis, így sajnos nagyon gyakorlatias dolgokkal nem tudok segíteni, de ha te úgy érzed hogy sok neked, akkor kezd el most a leszoktatst. Viszont nem lesz egyszerű, lehet 2-3 hétig tart majd és persze sírni fog.

Amúgy hol alszik? Kiságyban?

Cumit még esetleg megprobalhatsz váltani.

2020. febr. 25. 13:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Éjszaka kiságyban alszik, csak gyakran felébred
2020. febr. 25. 15:10
 3/8 khniki ***** válasza:
32%
A cumizást ugyanúgy meg kell tanulnia. Próbálj ki többfélét! Én csak addig hagytam a kisfiam cicin, amíg evett. Persze amíg pici volt, sokszor bealudt rajta, de 2 hónapos kora körül leszokott erről magától (tehát ha már nem evett és kuvettem a szájából, felébredt). Mondjuk én órára szoptattam, ebben is különbözünk valószínüleg.
2020. febr. 25. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:
32%
Én is ettől félek, nem szeretnék eddig eljutni. Viszont fogalmam sincs mi a megoldás, a cumi cumizavart okozhat és ha azon éli ki magát mi lesz ha kevés lesz a tejem.. Mindenesetre ha már jobban fogja érdekelni a világ akkor kevesebbet fog szopizni.
2020. febr. 25. 16:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak abban igaza van, h egy idő után minden érdekesebb lesz.

Lányom 6 hós, 5 percig szopizik már csak.

Viszont az esti alvás mumus lehet majd ugyanúgy. Ismerek olyat, aki még 4 évesen is azzal aludt el. (mondjuk ott az anyát sem zavarta)

2020. febr. 25. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk változott idővel. :) 7 hónapos koráig teljesen igény szerint szoptattam. Aztán szépen elkezdett enni és így tudtam tolbi az időket 2 szoptatás között. A cicin elalvást is szépen elhagytuk idővel. Most lassan q4 hónapos,
2020. febr. 25. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Most lassan 14 hónapos. Reggel és este szoptatom még. De ha úgy alakul, akkor esta férjem is simán lefekteti.
2020. febr. 25. 20:30
 8/8 Coffelia ***** válasza:
74%
Én azt gondolom, hogy ennyi idősen a cicin elalvás az úgynevezett biológiai norma szerinti működés, tehát az alap. Leginkább azért, mert gyakorlatilag minden természetszerüleg benne van a termelődő anyatejben ahhoz, hogy ez konkrétan hozzásegítse a babát a nyugodt elalváshoz. Pl. ellazító oxytocin hormon, illetve természetes fájdalomcsillapító is. Tehát ha ez így lett kitalálva, akkor miért küzdenénk folyton ellene? Nálunk szépen kialakult, hogy nálam cicin alszik el a baba, az apjánál meg háton hordozva, majd simizve. Semmiben nem befolyásolta az egyéb szokásokat.
2020. márc. 2. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!