Kisfiam 1 hónapos lesz, és imád szopizni, nem feltétlenül enni, csak cicin lenni, ordít ha leválasztom,50 perc után is, mit csináltatok akiknél ez volt?
ezt hivják komfort szopizásnak ...
nem kell hagyni egy idő után vedd ki a szájából.
persze ha van időd türelmed hagyhatod ...
köszönöm a válaszaitokat!
Próbálom, egy óránál tovább sosem hagyom neki, az a max de már azt sem kéne. tegnap este 8-tól éjjel egyig játszottuk hogy ha kivettem a szájából (alvás közben is megérezte) felébredt és sírt. A cumi sajnos nem segít, az sem kell neki, csak a cici :(
Figyelj, mikor komfortszopizzon az a baba, ha nem most? az én fiam is ezt csinálta, ennyi idősen folyton mellen volt, a lakás úszott, meleg ételt akkor ettünk, ha anyám főzött:)
Én panaszkodtam, hogy egy óra egy szoptatás...hát most örülnék, ha egyáltalán szopizna. Pedig még csak 4 hónapos!
Hagyd, hadd szopizzon. Nagyon kicsi még. Ha letellik a 6 hét, már könnyebb lesz, hidd el. Csak ez az idő annyira hamar el fog menni, ne vedd el magatoktól!Inkább fektesd magad mellé, én imádtam, amikor mindketten elaludtunk szopizás közben. Nagyon hiányzik...de nem tudom visszacsinálni. Hidd el, egyre kevesebb időt lesz majd mellen, mert nem igényli majd annyira. De ha rám hallgatsz, nem trükközöl, nem cumiztatod. Magad miatt is!
Nem fogja hosszú hónapokig ezt csinálni, mert rövid idő múlva már a környezet megismerése fogja elvonni a figyelmét. Olyan 3-5 hónapos kora körül már az lesz a legnagyobb gondod, hogy hogy is szoptasd meg rendesen, miközben ő állandóan el akar majd forogni, hogy nézelődhessen..! Hidd el.
Sajnálatos azt olvasni, hogy sok anyukának nincs türelme kivárni ezt az időt, és a baba akarata ellenére is leveszi őt vagy cumit ad neki. :( Pedig a komfortszopás nemcsak a tejmennyiségnek tesz nagyon jót (egyre jobban bejáratódnak a tejcsatornák, állandósul a tejtermelés folyamata stb.), hanem a baba kis lelkének is. Őneki most még te vagy a világ közepe, nagyon nagy szüksége van rád éspedig egész nap. Ha a legjobbat szeretnéd neki és a szopinak is, akkor szerintem hagyd, hogy igény szerint szopizzon, ahogyan ő szeretne. Biztos lehetsz benne, hogy idővel ritkulni/rövidülni fognak a szopik, de ennek most még nincs itt az ideje..!
utolsónak: belegondoltam és teljesen igazad van. Mármint most furcsa kicsit hogy nincs másra időm, de tudom jól hogy mennyire fog hiányozni ez az időszak ha már szaladgálni fog és pláne ha már annál is nagyobb lesz :)
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, szép napot nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!