Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisfiam 1 hónapos lesz, és...

Kisfiam 1 hónapos lesz, és imád szopizni, nem feltétlenül enni, csak cicin lenni, ordít ha leválasztom,50 perc után is, mit csináltatok akiknél ez volt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

ezt hivják komfort szopizásnak ...

nem kell hagyni egy idő után vedd ki a szájából.

persze ha van időd türelmed hagyhatod ...

2010. aug. 16. 15:16
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
cumit adtam neki, de amíg ilyen pici "megbocsátható" neki a cicimánia, azért ne hagyd h "kihasználjon" lassan szoktasd rá h kevesebbel is beérje.....tudod én nagyon cumi ellenes voltam, de az én fiam is egész nap lógott volna rajtam....
2010. aug. 16. 15:18
 3/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat!

Próbálom, egy óránál tovább sosem hagyom neki, az a max de már azt sem kéne. tegnap este 8-tól éjjel egyig játszottuk hogy ha kivettem a szájából (alvás közben is megérezte) felébredt és sírt. A cumi sajnos nem segít, az sem kell neki, csak a cici :(

2010. aug. 16. 15:21
 4/10 anonim ***** válasza:
38%
Én úgy csináltam, hogy amikor már majdnem aludt akkor kicseréltem a cicit cumira de ugyan úgy maradtunk mint szopizáskor, csak a cici helyett cumi volt. Fel sem ébredt a cserére. A mellemmel tartottam a cumit a szájában. Így közel voltam hozzá, de nem cicizett.
2010. aug. 16. 15:27
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi, kipróbálom ezt is, hátha :)
2010. aug. 16. 15:48
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

Figyelj, mikor komfortszopizzon az a baba, ha nem most? az én fiam is ezt csinálta, ennyi idősen folyton mellen volt, a lakás úszott, meleg ételt akkor ettünk, ha anyám főzött:)

Én panaszkodtam, hogy egy óra egy szoptatás...hát most örülnék, ha egyáltalán szopizna. Pedig még csak 4 hónapos!

Hagyd, hadd szopizzon. Nagyon kicsi még. Ha letellik a 6 hét, már könnyebb lesz, hidd el. Csak ez az idő annyira hamar el fog menni, ne vedd el magatoktól!Inkább fektesd magad mellé, én imádtam, amikor mindketten elaludtunk szopizás közben. Nagyon hiányzik...de nem tudom visszacsinálni. Hidd el, egyre kevesebb időt lesz majd mellen, mert nem igényli majd annyira. De ha rám hallgatsz, nem trükközöl, nem cumiztatod. Magad miatt is!

2010. aug. 16. 16:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Végülis van benne valami, aranyos dolog ez a szopimánia, ez igaz :) Igazából nem is engem zavar mert én is imádom hogy ennyire ragaszkodik hozzám hanem attól félek hogyha hagyom mindig annyit rajtam lenni amennyit akar akkor így marad a dolog hosszú hónapokig. Elgondolkodok rajta, örülök hogy több álláspontot is megismertem, köszönöm!
2010. aug. 16. 16:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ezt csinálta a kisfiam, én hagytam.Az eleje tényleg nehéz volt, de aztán napi 1x szopott 50 percig, a többi alkalom 20-25 perc lett.Sok erőt!
2010. aug. 16. 19:02
 9/10 xStefix ***** válasza:
35%

Nem fogja hosszú hónapokig ezt csinálni, mert rövid idő múlva már a környezet megismerése fogja elvonni a figyelmét. Olyan 3-5 hónapos kora körül már az lesz a legnagyobb gondod, hogy hogy is szoptasd meg rendesen, miközben ő állandóan el akar majd forogni, hogy nézelődhessen..! Hidd el.

Sajnálatos azt olvasni, hogy sok anyukának nincs türelme kivárni ezt az időt, és a baba akarata ellenére is leveszi őt vagy cumit ad neki. :( Pedig a komfortszopás nemcsak a tejmennyiségnek tesz nagyon jót (egyre jobban bejáratódnak a tejcsatornák, állandósul a tejtermelés folyamata stb.), hanem a baba kis lelkének is. Őneki most még te vagy a világ közepe, nagyon nagy szüksége van rád éspedig egész nap. Ha a legjobbat szeretnéd neki és a szopinak is, akkor szerintem hagyd, hogy igény szerint szopizzon, ahogyan ő szeretne. Biztos lehetsz benne, hogy idővel ritkulni/rövidülni fognak a szopik, de ennek most még nincs itt az ideje..!

2010. aug. 16. 19:20
 10/10 A kérdező kommentje:

utolsónak: belegondoltam és teljesen igazad van. Mármint most furcsa kicsit hogy nincs másra időm, de tudom jól hogy mennyire fog hiányozni ez az időszak ha már szaladgálni fog és pláne ha már annál is nagyobb lesz :)

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, szép napot nektek :)

2010. aug. 17. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!