Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem bírom feldolgozni, hogy...

Nem bírom feldolgozni, hogy csapba kell öntenem az anyatejet. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
1 hetes a babám, a vernyomásom 2 napja 227/122 volt, most 8 db dopegytet szedek naponta és még így sem a legjobb. A gyógyszer anyatejet atjut a babának, így nem merem neki adni. Nagyon bánt, de félek, baja lenne tőle.
2021. jan. 31. 11:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%
Hát kiönteném én is, mit csinálnék ha egyszer a babának nem adhatom...
2021. jan. 31. 11:59
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

És miért csinálod ezt a baromságot, amikor dopegyt mellett teljesen kockázatmentesen lehet szoptatni?

[link]

2021. jan. 31. 12:22
 3/21 anonim ***** válasza:
32%
Irracionális félelmek miatt megfosztod a babát az anyatejtől. Hát, gratulálok!
2021. jan. 31. 12:25
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
2! Mennyi dopegyt mellett? 8 szem mellett is?
2021. jan. 31. 12:27
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom a kérdezőnek mondták, hogy nem szabad. Azért csinálja.

Kérdező, ha nem szabad, ez van. (De ha magadtól öntöd ki, kérdezz rá, szükséges e) Túl kéne jutni ezen, hogy az anyatej valamiféle varázsszer. Táplálék. Ha nincs, vagy nem kaphatja a baba, remek alternatívák vannak. Ne aggódj. A te babád is tökéletesen egészséges és táplált lesz. Nem kell minden eltúlzott hülyeséget a lelkedre venni. Fontosabb annak a gyereknek, hogy anyja legyen, mint anyateje.

2021. jan. 31. 12:37
 6/21 anonim ***** válasza:
61%

5, azok az orvosok, akik a lactációnak nem szakértői, 99 %-ban mindenre rámondják utánnézés nélkül is hogy tilos.

Nekem helyi, véráramba fel nem szívódó készítményre is képesek voltak azt mondani, hogy tilos.

Vagy épp olyan szemcseppre, amit a koraszülött osztályon is alkalmaznak közvetlenül, pedig anyatejen keresztül annál jóval kevesebb jut be.

2021. jan. 31. 12:45
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
6 ezért írtam, hogy kérdezzen rá. A vérnyomása nagyon durva ezért gondolom nagy dózist kap. Ha nem kell kiönteni nyilvánvaló pazarlás.
2021. jan. 31. 12:48
 8/21 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót telefonon. Azért adják a dopegytet kismamáknak mert ez nem okoz fejlődési rendellenességet a babánál, de nem a legjobb vérnyomáscsökkentő.. Én szoptattam mellette, eleinte napi 6 szemet szedtem, aztán folyamatosan hagytam abba. A babám teljesen egészséges, semmi gondot nem okozott neki.

De ha úgysem mered odaadni neki a tejet akkor ír a háziorvos jobb gyógyszert.

2021. jan. 31. 13:03
 9/21 anonim ***** válasza:
95%
Én is elég sokat szedtem, de a kardiológus megnyugtatott hogy mellette lehet szoptatni. Cserébe viszont nem túl hatásos.
2021. jan. 31. 13:06
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

Ha ennyire bánt a dolog akkor hívd fel a védőnőt és kérdezd meg tőle hogy van-e más megoldás ara hogy ne menjen pocsékba.

Persze ha olyan gyógyszert szedsz ami miatt indokolt az hogy a tejed a csatornába kössön ki, akkor sajnos ez a legjobb megoldás. Ilyen esetben inkább ez legyen mint hogy a babádnak legyen baja. Én is ezt csinálnám ha tudnám hogy a tejem bizonyos okok miatt nem adható a babámnak.

2021. jan. 31. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!