Sajnos akármennyire próbálkozom nem tudok elég tejet termelni, hogy kizárólag anyatejes legyen a lányom. Ki hogy tudtad feldolgozni ezt a tényt?
Figyelt kérdés
Jelenleg fejem a mellem, így tudok valamennyi anyatejet adni a lányomnak, ha szoptatom akkor érdekes módon még kevesebb a tejem. Ha fejek valami miatt több jön ki 3 óránként, mintha mellre is teszem, így most napi 3 alkalommal kell neki tápszert adnom, a többire van tej. Most 7-szer eszik. Tudom, hogy csak kevesebb lesz a tejem:((( Ki meddig tudta fenntartani a tejet ha csak fejt? és hogy tudnám fejéssel szaporítani a tejet?2012. márc. 24. 10:51
1/7 anonim válasza:
Próbáltad már a tejserkentő teát, homeós bogyókat? Nekem így volt, mint neked és 1 hónapos koráig kapott tápszert kiegészítésnek. Ma már nem kell neki, elég a tejcsi, persze tízóraira kap egy kis gyümölcsöt. Sokszor tedd cicire, tápszer előtt is. nem baj, ha nem is sokat eszik, majd adsz neki tápszert, de a tejtermelés ismét beindulhat... Ha nem sikerül, ne keseredj el, nem a te hibád és így is lesz olyan szoros a kapcsolatod, min tha cicizne. 5 hós kislány anyukája
2/7 anonim válasza:
Fejj 2 óránként. Minél gyakrabban ürül a mell, annál több lesz a tej.
De én először szoptatnék, utána fejnék, mert ebből jó nagy cumizavar lesz.
3/7 A kérdező kommentje:
Mindent próbáltam. Nem tudom, hogy mit lehetne. Sajnos nem szopik rendesen a lányom. Ezért látom jobbnak a fejést, mert ha fejek akkor csak 3-szor kell tápot adnom, ha szopizott fejés előtt akkor nem jött ki annyi soha, és ugyanúgy adtam a tápot. Fejéssel többre mentem. Nem is értem miért, lehet lelkileg van már gondom a szoptatással, annyira akarom, hogy már hátráltatom a dolgot. Sajnos császáros voltam ezért eleve nehezebb, és a másik, hogy nem is lövellt be a tejem, mint az első gyerekemnél. Nem is értem mi lehet...
2012. márc. 24. 11:28
4/7 anonim válasza:
Hát figyelj, ha így boldogultok, akkor csináld így. A lényeg, hogy próbálkozol. Ha megteszel mindent ne legyen lelkifurdalásod! Csak lazán, nyugodtan. Fejj, és kövess el mindent az anyatejes táplálásért, aztán amíg megy addig megy. Utána se dől össze a világ, a gyerek éhen nem fog halni, van táp.
5/7 krisztivan válasza:
Nem dől össze a világ ha kap tápszert is a a babád!A kisfiam már a kórházban is kapott tápszert kiegészítésnek mert nagy baba volt és mindig éhes.A tej mennyisége viszont csak egy kisebb babának lett volna elég.És most jön a lényeg.Mindig mellre raktam és csak utána kapott kiegészítésnek tápszert.Vagyis fele-fele arány lett.Ezzel a módszerrel 11 hónapig fenntartottuk az anyatejet.A hozzátápláláskor pedig nem a cicit unta meg hanem a cumisüveget,így 6 hónapos korától már csak anyatej volt semmi tápszer.De ha nem marad meg a tejcsi akkor sem lesz vége a világnak.Ha mindent megtettél akkor nyugodj meg és szépen etesd amivel tudod:-))
6/7 xStefix válasza:
Nem lehet, hogy kezdődő cumizavara van a kislányodnak? Akkor kicsit nehezebb a helyzet... de nem kilátástalan.
7/7 anonim válasza:
en is nagyon szenvedtem es sanyargattam magam, h minel több tejem legyen. Pokolba kivantam az egeszet, de kitartottam, mert a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni. Volt egy idö, amikor szinte minden etetes utan kellett neki tap. Ezt le tudtam tornazni napi egyre. Mar csak vacsira kellett neki potlas, tehat full anyatejes nem tudott lenni a babam. 4 honaposan elkezdtük a hozzataplalast es 5 honapos koratol nem kel ejjel szopizni es igy rohamosan fogy a tejem.:( Nagyon nehezen dolgozom fel ezt is, de legalabb tudom szoptatni 6 honapos koraig. Illetve tudom, ennel többet nem tudtam volna tenni a több tejert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!