Leválasztanád a babádat, abbahagynád a szoptatást, csak azért, hogy be tudjanak oltani a koronavírus ellen?
A kérdés, hpgy miért nem ér rá az oltás? Elvileg te otthon vagy a gyerekkel,tehát közvetlenül csekély veszélynek vagy kitéve.
Inkább a megelőzésre törekednék.
Nem szeretem az iróniát. Nem a megértésével vannak gondjaim. Plusz nem tetszik a vélemény, ami sugallta. Erre reagáltam.
A kérdezőnek pedig azt válaszolom, hogy egyedileg kell mérlegelnie, az orvosaival való konzultációval egybekötve. Mivel folyamatosan változnak még az álláspontok. Ha a maga részéről kicsinek ítéli a megfertőződés kockázatát, az más helyzetet teremt, mintha valami okból, pl. családtagon keresztül nagy az esélye a fertőzésnek.
Amúgy olyan vélemények is vannak, és ebben is van logika, hogy nem is kell abbahagyni, mert a benne kialakult védelem (az antitestek) az anyatejjel együtt átjutnak a babába, és őt is védik. Mint ahogy így van ez sok más fertőzés esetében is.
Én nem értem, minek írogat ilyeneket valaki, mint a 25-ös! ???
Milyen lelkivilága van az ilyennek?
(Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem passzol a válasz a kérdéshez.)
Nézzünk meg egy szituációt.
Bent fekszik egy 70 éves ember a kórházban, egy kevésbé komoly dologgal (pl. műtét utáni megfigyelő vizsgálat), de bent kell feküdnie 2-3 napot. Az illető cukorbeteg, és magas vérnyomása van, de gyógyszerekkel már több évtizede kordában van tartva a betegsége. A kórházban elkap egy pneumococcus fertőzést, ami miatt tüdőgyulladása lesz, és meghal.
Miben halt meg az illető?
26
Igazából, vagy papíron ;)?
(Nem választanàm le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!