Paranoiás lennék?
A férjem és a családja erőszeretettél hív hipohondernek (van benne egyébként valami). Jelenleg azért, mert a koronavírus járvány kellős közepén karácso y alkalmával összegyűlt a család (a férjem részéről mindenki maszk nélkül) és a 4 hónapos kislányomat csak úgy engedtem megfogni nekik, hogyha maszkot vesznek fel (ennyi, még csak a kézfertőtlenítést sem említettem, amúgy is örüljenek, hogy láthatták élőben a lányom...). Van egy sogórnőm, akinek van egy 5 hónapos kisfia, de ők egyáltalán nem viselnek maszkot, ha ismerösökkel találkoznak és a férjem állandóan vele példálózik...
A másik, hogy nem volt koraszülött a lányom, de mégis vettem neki egy kiságyi és egy pelusra tehető légzésfigyelőt is, plusz mindig nézegetem a babakocsiban, hogy vesz-e levegőt. A férjem szerint ez már beteg.
Tényleg túlzásba viszem az aggódást?
Én túlzásnak érzem, és szerencsére a feleségemmel ezekben kb. egy hullámhosszon voltunk.
De annyira nem irreálisak az elvárásaid. Én biztos vita nélkül fölvettem volna a maszkot, ha rokon kisbaba kézbe fogásához ezt kéri az anyuka.
Talán egyedül azt érzem betegesnek, hogy a babakocsiban is azt lesed, lélegzik-e. Erről tényleg le kéne szoknod.
Szerintem nem túlzás, de a maszkot nem így kell használni, rajtam egész délután fent volt amikor átmentem a nagyszülőkhöz, egyszer sem vettem le. A levegőbe simán belement a vírus, mikor beszélgettetek, ha te elkaptad, a baba is elkapja (mondjuk neki sok baja nem lesz tőle), feleslegesen vetetted fel velük a maszkot.
Légzésfigyelö szerintem fontos, az anyák pedig aggódnak a kisbabájukért, normális dolog.
Igen, tudom, hogy sokat nem ér így a maszk sajnos, de a párom családja nem hajlandó felvenni... anyósom pl véletlenül megpuszilta a másik unokáját is, én pont ezért akartam, hogy maszkban fogják meg.
A légzéskimaradástól azért félek, mert tesóm pl mindig elfelejtett levegőt venni és ezt pont a babakocdiban vették észre rajta, kórházban is voltak vele.
Hát nézd, az én 4 hónaposomat nem fogdoshatja senki..csak az apja meg én. Jól is nézne ki, ha összegyűlne a család Covid idején és végigmenne mimdenki kezén. Távolságtartás a kisbabákra is érvényes.
Légzésfigyelő nem beteges, legtöbb embernek van. Én kb 2 hónapos koráig paráztam, hogy lélegzik e a babakocsiban. Már leszoktam erről.
Ebben semmi sem túlzás, sőt ez kB semmi.
Szerintem azt a babát egyáltalán nem kéne fogdosni covid ide vagy oda. Tél van, takony korszak, nem kell puszilgatni és megfogni csak neked és az apjának
Én idén a családi összejövetelt is lefújtam eleve. Igaz még csak 6 hetes. Van is belőle sértődés, de nem érdekel. Aki azt nem érti meg a jelenlegi helyzetben, hogy ne jöjjön családostól látogatni, azt sajnálom.
Amúgy nem vagyok paramami,legzesfigyelot sem hasznalok pl, de a covid nem tudhatjuk kire milyen hatással van,ha elkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!