Tápszerről lehetséges áttérni szoptatásra?
Figyelt kérdés
Fiam 2 hónapos lesz jövő héten. Valami nagyon félresiklott az elején. Pedig beindult szépen a tejem a kórházban. De addigra már bent nagyon kisebesedett a mellbimbóm és csak rosszabb és rosszabb lett. Közben bennem volt, hogy úgyse tudom majd sokáig szoptatni, a nagyot se tudtam. A fájdalomtól, amit a szoptatás közeben éreztem, mindig már előre féltem a következő szoptatástól. Nem tudom igazából mitől lett ilyen sebes. Először csak mindig egy kis pótlás, hogy jól lakjon, aztán minden második étkezés tápszer volt, hogy kicsit gyógyulhasson a mellem. Mostanra teljesen tápszeres lett, csak annyi tejem maradt, hogy "desszertnek" megkapja, altatáshoz. De a hatalmas bűntudatom van, mert szegény még mindig úgy szopizna. Csak már hamar feladja, ha rájön, hogy nincs benne, csak pár korty tej. De az igénye még mindig nagy lenne rá. A lányomnál azért engedtem el könnyebben a szoptatást, mert onnantól, hogy tápszert kapott, nem kellett neki a mellem. Hiába kínáltam neki, kiköpte és nem érdekelte. Ő már 3 hónapos volt akkor. De a fiam még mindig nagyon szeretné. Iszok én mindent, amit a boltban találtam, hogy több tejem legyen, próbálkozok, de szerintem 1-2 nap és az a pár korty is megszűnik. Van még mit tenni?2021. jan. 28. 10:27
1/11 anonim válasza:
Szerintem felesleges ezen görcsölnöd csak te fogod rosszabbul érezni magadat. Egy idő után hozzászokik a tápszerhez.
2/11 anonim válasza:
Lehetséges. Előbb szoptasd több körben mindkét mellből (jobb-bal-jobb-bal), bármeddig, amíg csak hajlandó rajta lógni, mert így váltva mindig van egy kis jutalom is, utána add csak a tápszert. Én kórházba kerültem több hétre, a tejem majdnem elapadt, addig a gyerek ugye tápszert kapott. Mégis annyira akart szopni, hogy olyan így 1 hónap alatt fokozatosan újra utolértem az étvágyát, és kb. 3 hósan lett újra anyatejes. Szóval ehhez persze egy kitartó cicirajongó baba is kell, meg ha csak kínzásnak éled meg, akkor nem kell a kardodba dőlni, ha nem jön össze, de az én tapasztalatom, hogy meg lehet csinálni. És a görögszénamag tea vált be nekem legjobban a csodaszerek közül.
3/11 anonim válasza:
Ha nagyonnagyon szeretnéd, akkor persze, ez még menthető, hiszen van ott még valami. Annyi a lényeg, hogy sokat legyen mellen, akár egész nap, cumizni is, és akkor tudja felszaporítani, de persze közben tápszert is kapjon, hogy egyen valamit, mert nem olyan gyorsan lesz megfelelő mennyiségű tej.
De mivel neked ott van egy nagyobb gyerek is, így szerintem ez nagyon nehéz és megterhelő lenne, semmi időd nem maradna a nagyobbra, de ha megtudod oldani, akkor hajrá.
A lényeg, az éjjel-nappal ciciztetés.
Ha meg kisebesedik, az a nem megfelelő mellretételtől van.
4/11 anonim válasza:
Minden nyikkanásnál tedd mellre!!!Simán felszaporítja a baba!!!Hajrá!Ha sebesedne sokat szellőztesd és legyen Lansinoh krémed!
5/11 anonim válasza:
Esetleg a Szoptanít eszköz nektek beválhat, de csak a helyes mellretétel után. Ha fáj, akkor rosszul csatlakozik.
6/11 anonim válasza:
Igen, lehet, van olyan barátnőm aki visszahozta, de az a véleményem, hogy teljesen felesleges, nem a melledet kéri, hanem a kaját és a nagyobb gyerek miatt láthatod, hogy tápszerrel is ugyanúgy fejlődik.
7/11 anonim válasza:
A sebes mellbimbóra nem kaptál bimbóvédőt a kórházban?
Nekem az volt az első, amit adott a védőnő ott, azzal szoptattam, amíg meg nem gyógyult a seb, majd utána szépen tudott szopizni.
9/11 anonim válasza:
8-as, neked az miért fáj ha valaki szoptatni akar?
10/11 anonim válasza:
Nem fáj csak nem értem miért kell ennyire erőltetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!