Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki mit tapasztalt ilyen téren?

Ki mit tapasztalt ilyen téren?

Figyelt kérdés

6 hetes a babám, szoptatom.

Nagyanyám már az agyamra megy azzal a szlogennel, hogy ha nem pihenek, nem fekszem el apad a tejem.

Anyukám és anyósom még néha be segít.. De már én főzök, mosok takaritok. Örültem mikor segítettek a nagyik de már hiányzott a házi munka.

De nagyanyám feszt azt hajtogatja na nem lesz több tej mert ha fáradsz nem gyül a tej.

Szerintetek?

Mindig figyelek arra, hogy a folyadék, a leves meglegyen és persze laktató étel is.

2021. jan. 13. 10:12
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Azzal, hogy emiatt idegel, nem segít. Miért nem inted már le? Én rég megmondtam volna neki, hogy hagyjon ezzel békén.

Szerintem amúgy nem ezen múlik. Sok folyadék, normális étkezés, és a baba igényei szerint való szoptatás, gyakori mellretétel segíti a tejtermelést. De a nagymamád piszkálódása tuti nem.

2021. jan. 13. 10:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

Én is állandóan fáradt vagyok, többnyire mindent én csinálok. 5.5 hós a babám, kizárólag szoptatom.

2021. jan. 13. 10:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát ez olyan mint a bumeráng, ha szépen beszélek, ha csúnyán akkor is jön aztán fujja a dumáját. Szerencsére az a típus vagyok hogy nem idegeskedek fel könnyen.. El számolok 3ig fujok egyet aztán beszélek.

Abban bizok le pattan már rólam

2021. jan. 13. 10:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok neked. Én is szeretném sokat szoptatni mindent meg teszek ez érdekében.
2021. jan. 13. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudod kezelni, akkor nincs gond. Szerintem nem érdemes emiatt aggódni. Ha úgy kell lennie, hogy nem tudsz sokáig szoptatni, akkor a fejed tetejére is állhatsz, ha meg úgy, hogy sokáig szoptathatsz, akkor semmivel nem teszel rosszat... semmi nem garancia. Próbáld meg élvezni, amíg megy, és magadért meg a babáért pihenni, nem a tejért. 😊 Kitartást, minden jót! #1-2 vagyok
2021. jan. 13. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
6 het utan kezdtem sportolni. Ahhoz mit szolt volna?🤣
2021. jan. 13. 11:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

Hát, én is gondolkodom rajta 😂össze esne😅

2021. jan. 13. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Valoszinuleg korabol fakadoan 3 orankent szoptatott, de most mar tudjuk hogy a mell nem tejtarolo hanem tejtermelo szerv ezert azt hihette hogy azert van valakinek teje mert sokat pihen. Nyugodtan csinald ami jolesik, csak tedd mellre annyiszor a babad ahanyszor keri es akarmeddig hagyhatod a ciciden. Nezz kozbe sorozatokat netezz a telodon hasznald ki ezt az idoszakot. Kicsit faraszto lesz amugy ez is, hogy az agyhoz vagy kotve de csak olyat tegyel ami jolesik jatsz olvass tevezz stb. A te babad akkor erzi jol magat ha veled van es ehet, ennyi az igenye most. Egyebkent is covid van meg hideg, napi 1x setalj vele. Olyan 3 hos koraig ez lesz.
2021. jan. 13. 13:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezek alapján annak akinek 3 gyereke van, reggel kel, viszi oviba a nagyot, főz, takarít, éjszaka kel 2-hoz a 3bol, nincs teje? :D

Barátnőim közül mindenki Szoptatott szinte sokáig, egyik sem pihent.

Ja és mindannyian jártunk együtt heti 2x edzeni a baba 3 hós korától...

2021. jan. 13. 13:44
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát igazán meg nyugodtam. Kezdő anyaként igyekszem mindent jól csinálni.

Volt olyan nap a héten hogy olyan kedves tejet éreztem a mellemben hogy azt montam vajon kevés van sírt is a pici s azóta fújja, hogy nem pihensz látod nincs tej. (Pedig csak görcsös volt a kicsi) blablabla.. Akkor a férjem szépen dolgára küldte😂

Sok net bujas után rá jöttem meg ahogy ti is írjátok nem igaz.

2021. jan. 14. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!