Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akiknek 1 év körüli/feletti...

Akiknek 1 év körüli/feletti babája éjszaka sok (5-10-15) alkalommal kel szopizni, azok együtt alszanak a babával?

Figyelt kérdés

Döbbenten olvasom néha (nem negatív megítéléssel), mikor azt írják anyukák, hogy az 1 év feletti babájuk éjszaka rengeteg alkalommal kel fel szopizni. Érdeklődnék, hogy ők hogy alszanak a babával? Hogy lehet ezt "kibírni"? Mennyire gyakori?

Belegondolva én tuti megőrülnék, és minden elismerésem annak, aki ezt csinálja.

2020. dec. 17. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Együtt aludtunk. Egyetlen gyerek, ràèrtem. Utòlag csodàlkozom hogyan bìrtam, de akkor nem viselt meg.
2020. dec. 17. 23:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És ilyenkor a babó könnyen visszaalszik cicin? Tehát csak "megébred", vagy éber lesz rendesen?

2020. dec. 17. 23:08
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Nekem addig kelt a babám sokszor cicizni, amíg együtt aludtunk. Azt hittem, igényli, de csak zavartuk egymást. Amióta a saját ágyában a saját szobájában csendben alszik, nem ébred.
2020. dec. 17. 23:10
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Az èn gyerekem fèlàlomban evett, aludtunk utàna simàn tovàbb. Azt hiszem ezèrt bírtam jòl. Első voltam.
2020. dec. 17. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

Bár én nem vagyok anya, de a feleségem az. Nálunk úgy 1,5 éves kor körül volt a határ, onnanstól szerencsére sokkal ritkábban kellett már felkelni hozzá megetetni. Előtte a 6-7 alkalom per éj volt az átlagos. Valószínűleg az is közrejátszott ebben, hogy 1,5 éves korában költöztünk, és a mostani lakásban már másik szobában van tőlünk a gyerek, nem úgy mint korábban, ahol úgy 1 méterre aludtunk egymástól (külön ágyban). Tehát a távolság valószínűleg jót tett, vagy nem is tudom.

A nővéremék egy szokatlan módszert alkalmaztak ezügyben. Ő míg kicsi volt a lánya éjjelente annyiszor kelt fel ahányszor "kellett", viszont úgy 1 éves kora körül elkezdte ezt csökkenteni. Egy idő után már csak 2x kelt fel éjjelente, mindegy hogy hányszor sírt fel a gyerek. Állítása szerint bevált, mert pár hét alatt eljutott oda, hogy a 10 felsírásból lett úgy 3, tehát megtanította a gyerekével hogy csak akkor sírjon ha tényleg "muszáj". Nekem ez a módszer nem tetszik, én nem tudtam volna ezt megcsinálni.

2020. dec. 18. 02:24
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
A lányom 4,5 hós korától kezdett el 1-1,5 óránként kelni (mozgásfejlődés, fogzás miatt), addig kiságyban aludt, akár 5-7 órákat is egy huzamban. 8 hós koráig bírtam, utána magam mellé vettem az ágyba, onnantól nem mondom, hogy sokat, de azért ritkult a kelések száma, és sokkal gyorsabban visszaaludtunk mindketten, kevésbé voltam hulla. Nálunk bevált.
2020. dec. 18. 04:29
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
1 évesem 5-7 alkalommal kel éjszaka. Kicsit szopizik, pár korty és többnyire alszik is vissza, de van hogy 20-60 perceket fent van ilyenkor. Külön szobában alszik, így mindig kelek és átmegyek hozzá. Úgy 7 hónapos korában lett így,akkor vagy egy hétig a foga miatt szinte csak perceket aludt(unk) egyhuzamban. Előtte 2-3 alkalommal ébred, az bírható volt. Most egyre nehezebb, így szalad a hàz, mert nappal is alszom amíg alszik, meg hétvégén lopok pár órát alvást amíg a férjem vigyáz rá. Most kezdett jönni még két foga, biztos lesz még rosszabb is hamarosan. Ráadásul vizsgaidőszakom van, amin ha túl leszek valamit kell kezdeni ezzel. 🙂 Még nem tudom mit, mert sírni nem fogom hagyni, egy tündéri jó baba, imádom!!!
2020. dec. 18. 05:05
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a fiam 13hós koráig köztünk aludt. Éjjel 4-6x kelt cicizni.

Besokalltam, leszoktattam, onnantól reggelig a saját ágyában alszik, néha 1x kel fel inni.

2020. dec. 18. 08:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
30 percenként cicizett, együtt aludtunk, 1 éves korára annyira kimerültem, hogy már állva el tudtam aludni, nem birtam fizikailag se és szellemileg sem tovább, a nagyobbik tesó is ott volt. Tápszerre váltottunk, már első alkalommal 2 órát aludt egyhuzamban. Szerttem szoptatni, akartam is, de van egy határ. Nem szabad "beleőrülni" az ősanya szerepbe :)
2020. dec. 18. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Fixen 2 óránként ébredt általában, együtt aludtunk, nem volt megerőltető. Ha egy ébredés kimaradt, csak onnan tudtam, hogy szökőkúttá változtam. Rosszabb éjszakákon (havi 1-2x) óránként ébredt, akkor nem tudtam kipihenni magam.
2023. aug. 26. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!