Akiknek 1 év körüli/feletti babája éjszaka sok
(5-10-15) alkalommal kel szopizni, azok együtt alszanak a
babával?
Figyelt kérdés
Döbbenten olvasom néha (nem negatív megítéléssel), mikor azt írják anyukák, hogy az 1 év feletti babájuk éjszaka rengeteg alkalommal kel fel szopizni. Érdeklődnék, hogy ők hogy alszanak a babával? Hogy lehet ezt "kibírni"? Mennyire gyakori?
Belegondolva én tuti megőrülnék, és minden elismerésem annak, aki ezt csinálja.
Együtt aludtunk. Egyetlen gyerek, ràèrtem. Utòlag csodàlkozom hogyan bìrtam, de akkor nem viselt meg.
2020. dec. 17. 23:06
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
És ilyenkor a babó könnyen visszaalszik cicin? Tehát csak "megébred", vagy éber lesz rendesen?
2020. dec. 17. 23:08
3/10 anonim válasza:
Nekem addig kelt a babám sokszor cicizni, amíg együtt aludtunk. Azt hittem, igényli, de csak zavartuk egymást. Amióta a saját ágyában a saját szobájában csendben alszik, nem ébred.
2020. dec. 17. 23:10
4/10 anonim válasza:
Az èn gyerekem fèlàlomban evett, aludtunk utàna simàn tovàbb. Azt hiszem ezèrt bírtam jòl. Első voltam.
2020. dec. 17. 23:10
5/10 anonim válasza:
Bár én nem vagyok anya, de a feleségem az. Nálunk úgy 1,5 éves kor körül volt a határ, onnanstól szerencsére sokkal ritkábban kellett már felkelni hozzá megetetni. Előtte a 6-7 alkalom per éj volt az átlagos. Valószínűleg az is közrejátszott ebben, hogy 1,5 éves korában költöztünk, és a mostani lakásban már másik szobában van tőlünk a gyerek, nem úgy mint korábban, ahol úgy 1 méterre aludtunk egymástól (külön ágyban). Tehát a távolság valószínűleg jót tett, vagy nem is tudom.
A nővéremék egy szokatlan módszert alkalmaztak ezügyben. Ő míg kicsi volt a lánya éjjelente annyiszor kelt fel ahányszor "kellett", viszont úgy 1 éves kora körül elkezdte ezt csökkenteni. Egy idő után már csak 2x kelt fel éjjelente, mindegy hogy hányszor sírt fel a gyerek. Állítása szerint bevált, mert pár hét alatt eljutott oda, hogy a 10 felsírásból lett úgy 3, tehát megtanította a gyerekével hogy csak akkor sírjon ha tényleg "muszáj". Nekem ez a módszer nem tetszik, én nem tudtam volna ezt megcsinálni.
2020. dec. 18. 02:24
6/10 anonim válasza:
A lányom 4,5 hós korától kezdett el 1-1,5 óránként kelni (mozgásfejlődés, fogzás miatt), addig kiságyban aludt, akár 5-7 órákat is egy huzamban. 8 hós koráig bírtam, utána magam mellé vettem az ágyba, onnantól nem mondom, hogy sokat, de azért ritkult a kelések száma, és sokkal gyorsabban visszaaludtunk mindketten, kevésbé voltam hulla. Nálunk bevált.
2020. dec. 18. 04:29
7/10 anonim válasza:
1 évesem 5-7 alkalommal kel éjszaka. Kicsit szopizik, pár korty és többnyire alszik is vissza, de van hogy 20-60 perceket fent van ilyenkor. Külön szobában alszik, így mindig kelek és átmegyek hozzá. Úgy 7 hónapos korában lett így,akkor vagy egy hétig a foga miatt szinte csak perceket aludt(unk) egyhuzamban. Előtte 2-3 alkalommal ébred, az bírható volt. Most egyre nehezebb, így szalad a hàz, mert nappal is alszom amíg alszik, meg hétvégén lopok pár órát alvást amíg a férjem vigyáz rá. Most kezdett jönni még két foga, biztos lesz még rosszabb is hamarosan. Ráadásul vizsgaidőszakom van, amin ha túl leszek valamit kell kezdeni ezzel. 🙂 Még nem tudom mit, mert sírni nem fogom hagyni, egy tündéri jó baba, imádom!!!
2020. dec. 18. 05:05
8/10 anonim válasza:
Nekem a fiam 13hós koráig köztünk aludt. Éjjel 4-6x kelt cicizni.
Besokalltam, leszoktattam, onnantól reggelig a saját ágyában alszik, néha 1x kel fel inni.
2020. dec. 18. 08:02
9/10 anonim válasza:
30 percenként cicizett, együtt aludtunk, 1 éves korára annyira kimerültem, hogy már állva el tudtam aludni, nem birtam fizikailag se és szellemileg sem tovább, a nagyobbik tesó is ott volt. Tápszerre váltottunk, már első alkalommal 2 órát aludt egyhuzamban. Szerttem szoptatni, akartam is, de van egy határ. Nem szabad "beleőrülni" az ősanya szerepbe :)
2020. dec. 18. 16:17
10/10 anonim válasza:
Fixen 2 óránként ébredt általában, együtt aludtunk, nem volt megerőltető. Ha egy ébredés kimaradt, csak onnan tudtam, hogy szökőkúttá változtam. Rosszabb éjszakákon (havi 1-2x) óránként ébredt, akkor nem tudtam kipihenni magam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!