Ez a tejmennyiség mennyire számít kevésnek?
21
Figyesz az összetevőkre is?
Gyakori diétahiba, ha az összetevőkben tejsavó stb van
-legtöbb margarinban, fűszersókban... főt étel alapanyagaiban
( családban van tejfehérjeallergiás, ha nekik főzök mindig nagyon körülményes, mert nem szoktam hozzá, hogy mindenre is figyelni kell)
Egyet tudj.
Ha elkezded a pótlást, akkor velementek egy ördögi körbe, ami hamar a szoptatss végéhez megy.
Nincs is ezzel baj, csak tudj róla.
Esténként egyébként a legtöbb baba túlfárad, vagy csak fáj az akár nem létező haja is.
A 2,5 évesem is ilyen most is😉
Ilyen is volt..
És az öccse is..
Estére mikor már pont fáradtak a tej mennyisége csökken, többet kell dolgozni, hogy jóllakjanak de az összetétele változik, kalóriadúsabb lesz.
Amit a 15-ös írt, abban egy hiba van.
Vagyis 2.
1. Nem annyi a minimum egy szoptatáskor, hanem az egy átlag.. van, hogy 10 ml, van, hogy 80 ( csak írtam valamit)
2. A babák nem olvasták a nagykönyvet.
Mérlegelést amiatt sem javasoljuk, mert csalnak.
10-15g-t simán
Ekkora babánál pedig számít.
Pocit ficereg, a csalás is több lesz.
Tapasztalat, én is mérlegeltem egy ideig
1. Babát pont azért, mint te
2. Babát, mert az 1. nem tette még le a cicit, és aggódtam elég-e a picinek a tejem.( kis korkülönbség)
Hízik? Hány kiloval vitted haza és mennyi most? Ha nem gyarapszik / üvölt, akkor éhes, kell a pótlás.
Csak egy érdekesség a fejésről: bőven van tejem, eddig úgy tettünk el tejet, hogy míg a babám evett az egyik mellemből a másikból spontán kifolyt 1,5 dl minimum. Most volt,hogy el kellett mennem, friss tejet akartam és alig tudtam 100 ml-t lefejni. 5 hónapos, majd 8 kiló, 5-6x szopik, tuti eszik eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!