2,5 hónap után még lehet fejéssel serkenteni a tejmennyiséget?
2,5 hós a kisfiam, szerencsére a szülés óta van elég tejem, nem kell pótolni sem. Az első hónapban még szorgalmasan fejtem is, hogy legyen tartalék, de aztán megtelt a mélyhűtő, és mivel azóta sem kellett hozzányúlni a fagyasztott adagokhoz, egy ideje abbahagytam a fejést.
A múltkor viszont a védőnőmmel valahogy szóba került, hogy mennyire kevés anyuka ad le tejet más babáknak, pedig milyen nagy szükség lenne rá. Elgondolkoztam és úgy döntöttem, ha tudok, szeretnék tejleadó anyuka lenni.
Viszont nem tudom, ha már beállt a kereslet-kínálat és most kb. annyi tejem van, ami a kisfiamnak elég, vissza lehet hozni a többletet, ha elkezdek megint rendszeresen fejni? Mert amikor még fejtem, napi 3-4 decit be tudtam tenni a fagyasztóba, de többet is tudtam volna, csak nem akartam annyi időt rászánni.
Ha most megint fejek szorgalmasan, több lesz a tejem, vagy ha már beállt a kereslet-kínálat így 2,5 hónappal szülés után, akkor már így is marad?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!