Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ficánkol 4 hónapos...

Miért ficánkol 4 hónapos babám szopi közben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 hónapos pici fiam egyfolytában rugkapál szopi közben. Ezt kb. 2 hónapja csinálja. Miért lehet? Ill. egyik napról a másikra a fél órás szopik lerövidültek 5-6 percre. Utána képtelenség evésre bírni. Így is gyarapszik a súlya, akkor gondolom ne aggódjak, igaz?
2010. aug. 11. 13:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Először is, az hogy a szoptatási idő lecsökkent ez természetes dolog. A baba ennyi idős korára nagyon ügyes már, pár perc alatt kiüríti a mellett, annyi képes szopni, mennyire neki szüksége van! Ha már nem kér utána az azt jeleni, eleget evett, jól lakott.

A szoptatás közbeni mocorgást sok minden okozhatja. Lehet, hogy a belek mozgása miatt fáj a hasa, vagy egyre érdeklődőbb a külvilág felé, nézelődik. Amíg rendesen eszik, én nem aggódnék, mert ez is természetes jelenség.

Szerintem nyugodj meg, főleg ha a baba rendesen gyarapszik, nincs okod aggodalomra. Bár azt hozzáteszem, hogy 4 hónapos kortól lelassul a hízás, már nem olyan mértékben hízik, mint eddig, úgyhogy ne lepődj meg, ha a súlya most nem annyira sokat változott! Ilyenkor sok anya kétségbe esik, megijed, hogy kevés a teje!

2010. aug. 11. 13:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Akár én is írhattam volna ezt a kérdést.Az én kislányom u.ezt csinálja.Én fekve szoptatom de a hasam folyamatosan rugdossa 5-6 percet szopizik aztán elfordul,látni se bírja a cicit sőt ha még tovább ott tartom neki képes behisztizni.Most 3 hónapos.Szerintem ez csak egy rossz szokás bár amúgy is mindig jár a keze lába gondolom így a szopi is érdekesebb:)
2010. aug. 11. 13:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Csatlakozom hozzátok, nálunk is ez a helyzet. Kisfiam 3 és fél hónapos, kb. fél hónapja csinálja ezt, az őrületbe kerget vele. Én meg persze próbálom még tuszkolni neki:), de olyan hisztit lecsap, hogy a békesség kedvéért inkább békén hagyom. Szépen gyarapodott eddig ő is, remélem a 4 hónapos mérésen is látszik azért valami. Én áttértem a 2 melles szoptatásra minden alkalommal, így nyerek még 1-2 percet, amíg a másik oldalról is kóstolgat. De így is max. 6 perc, 3 óránként eszik.
2010. aug. 11. 23:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Jó tudni, h ez akkor egy természetes dolog. Egyébként ma reggelre a havim is megjött. Lehet azt is érezte a picur.
2010. aug. 12. 08:30
 5/13 anonim ***** válasza:

Akkor en is csatlakozom, mert az en fiam is ezt csinalja 2 hete kb. (Most 4 honapos) Nem tudom miert de mar ketsegbe vagyok esve mert ugy nez ki hogy kezd apadni a tejem is mert nem hajlando enni. Es hiaba fejem ki ugyis csak fogy :(((

Nem tudom mi lessz igy de mar ket napja kell potoljam tappal is :(((

Mar arra is gondoltam hogy talan a nagy melegtol van...

2010. aug. 12. 09:57
 6/13 A kérdező kommentje:
Nekem is apadni látszik a tejem, de én inkább elkezdtem az almát. 1 hete kap fokozatosan szopi után. Szerencsére ízlik neki. Én amondó vagyok, h inkább gyümölcs, mint tápszer.
2010. aug. 12. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Es szopi utan jol megeszi az almat?

Mert en kiprobaltam most, hogyha tapot adok akkor is csinalja-e es azzal nem. Azt joizuen becuppogtatja :(((

2010. aug. 12. 13:40
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen, megeszi, ízlik neki, mert csak úgy cuppog :)) Most már fél almát "bevág" :)

Persze, h megeszi a tápszert. Cumisüvegből nem kell megszenvednie érte, onnan simán jön neki.

2010. aug. 12. 15:06
 9/13 anonim ***** válasza:
azén fiam is ezt csinálja 5hónapos múlt,nekünk azt írta a szakértő hogy szopási sztrájk vagy cumizavar...van cumija és cumisüvegből issza a pótlást ami nagyon nyugodtan mozdulatlanul megy,de ha szopni kell,akkor képes visítani közben kortyonkéánt elcsapja a fejét,énis azt hittem kevés a tejem és azért csinálja..!a fenéket azért! egyszerűen nehezebb kiszívnia mellből mint a cumisüvegből.Reggel semmi gond nincs mert akkor az egész éjszakás pihi után szinte ömlik bele a tej:)de utána kész kabaré.Elkezdtük 4 hónaposan a tejpépet egyszer 1 nap,ha kicsit fáradt akkor azis sírással megy csak..néha kezdem feladni,pedig szeretném még szoptatni de kezdetektől vegyes a kaja..
2010. aug. 12. 15:25
 10/13 anonim ***** válasza:
13.08-as vagyok.Ráadásul a kislányom így 3 hónaposan napi 450-500 ml-t szopizik és 6000 gr.Nem tudom miből gyarapodik de valamiből csak..:)Kikészít mert van nap,hogy 40-50 ml-t szopik 1-1 alkalommal.Már megfogadtam,hogy kiiktatom a mérleget de kíváncsi vagyok és már úgy megszoktam,nem is tudom mi lesz ha vissza kell adnunk.
2010. aug. 12. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!