Kellene a tápszer kiegeszitesképpen?
És most mennyi, nem mérted? Ez fontos infó lenne, mert lehet az éjszakai átalvás idejére eső kajákat pótolja nappal. Az én babám háromhónapos, és egy evéssel alszik 12 órát (8 órát folyamatosan), nappal viszont kétóránként simán eszik. Ő amúgy sem eszi meg a tankönyvi 6x150-et, hanem 80-100mL-ként eszik többször.
Olyan is lehetséges, hogy a kezdeti hirtelen hízás után lassul féléves korig, tehát az első pár hónapban 1-1,5kg-ot hízik, aztán kevesebbet. Végül féléves kora után alig, mert gyakorlatilag a 6. hónapra hozza a gyerek a születési súly háromszorosát.
A konkrét fogyás vagy a gyarapodás teljes elmaradása viszont valóban nem jó. Ha tényleg fogyott egy hónap alatt vagy semmit nem hízott, én leszarnám ki mit pampog és adnék neki pótlást.
A babám egy hónap alatt nem tudta a születési súlyát visszaszedni, hízott 20g-ot, utána fogyott 30-at. Amikor újra elindult lefelé, pótoltam. Részben tápszeres maradt. 3300-zal született, 3100-3170 között ingadozott majdnem két hétig. Hozzápótlással 6000g körül van így háromhónaposan, és hosszra is látványosan nyúlik.
(1-es voltam)
Összefoglalom:
-összvissz abból következtetsz, hogy kevés a tej, hogy gyakrabban kéri, mint ahogy te szíved szerint szoptatnád, de bizonyíték nincs, mert még megmérni se sikerül.
5000-ért már kapni mérleget. A tápszer több lesz.
Kedves utolsó.
Egyáltalán nem arról van szó h én h szoptatnam szívem szerint... De 1.5 óránként nem fogok szoptatni.. Meg se fejezem de kezdjem újból? Ez nem normális sztem...
De, teljesen normális igény szerint szoptatásnál. Ha szerinted nem, akkor pótolj.
3-as voltam
Szerintem meg normális. A szoptatás nemcsak táplál,szomjat olt,megmyugtat,fájdalmat csillapít,kötelék a kisbabának. Szopási igénye nem mindig csak éhség miatt van. De persze én a saját fiam viselkedéséből és az én természetemből indulok ki. Ha téged ez nyugtalanít,soknak találod 1,5-2 óránként szoptatni,pedig nem sok,főleg,hogy éjjel végig alszik és nem tart ez az időszak örökké,mert beáll,akkor pótolj. De akkor nem lesz több tejed,hanem kevesebb és hamar tápszeres baba lesz. Amivel szintén nincs baj. Csak azért írtam,hogy ezt neked kell mérlegelni.
7es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!