Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha szoptatok, de...

Mit tegyek, ha szoptatok, de jól akarok kinézni és jól akarom magam érezni?

Figyelt kérdés

Az van, hogy nem szeretem ezt a testet, amiben most vagyok, és attól, mert anya vagyok, nem akarok anyukaként kinézni és nem szüntem meg létezni. Szeretnék az a nagybetűs nő lenni, aki szülés előtt voltam, akibe a párom beleszeretett, és nem pedig egy leharcolt anyuka. Viszont amikor elkezdek edzeni meg diétázni, akkor kezd elapadni a tejem, de ha nem edzem, mint pl a héten, akkor nem vagyok jól lelkileg. Én nem ilyen tingli-tangli edzéseket akarok csinálni, meg sétákat, mert azzal sose fogok lefogyni és nem lesz jó alakom.

3 hónapos gyerek anyukája.

2020. okt. 17. 16:26
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
10%
A babának az a jó, ha cicizhet, nincs középút. Van önzés meg odaadás. Lehet választani, lehet utána magyarázatokat gyártani, de attól még nem lesz igaz. Ha 1 éve szoptatna, akkor természetesen azt mondanám, hogy ha ekkora teher akkor válassza el a babát. De könyörgöm 3 hónapos a babája! Ennél sokkal nagyobb és nehezebb dolgok jönnek még az életben, akkor mit fog csinálni?
2020. okt. 18. 11:20
 22/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem, a babának a tápszer is jó.

Mi is átálltunk a tápszerre a lányom 5 hetes korában, most 6 éves. Életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy váltottunk és nem erőltettem még hetekig/hónapokig, miközben a gyerek is kivolt már, én is és a férjem is. A gyerekorvosunk is azt mondta, hogy nem ér annyit a szoptatás, hogy az anya miatta tönkremenjen, mert a gyereknek sokkal nagyobb szüksége van RÁM, egy normális és kiegyensúlyozott anyára. Ha a Kérdező nem érzi jól magát a bőrében, az könnyen átfordulhat depresszióba, meg a gyerek hibáztatásába is akár. Aztán majd jön a kérdés, hogy nem szereti a gyerekét és megbánta, hogy szült... Szóval ezért mondom, hogy inkább a tápszer és a kiegyensúlyozott anyuka.

2020. okt. 18. 11:29
 23/45 anonim ***** válasza:
78%

Nem, a babának egyáltalán nem csak és kizárólag az a jó, ha szoptatva van! Legalább hülyeségeket ne beszéljünk. A gyereknek pont ugyanúgy jó a tápszer is, azzal is fel fog nőni és semmiben nem lesz kevesebb a szoptatott társaitól.

Számomra felfoghatatlan, hogy 2020-ban még mindig ott tartunk, hogy aki nem szoptat bármilyen okból az megállás nélkül fikázva van és leszólják, persze szigorúan ismeretlenül, mintha a világon lenne bármi összefüggés a gyerekek etetése és a jó anyaság között. 🤦🏻‍♀️

Attól mert valaki szült, még nem kell megszűnjön létezni mint nő, mint ember és nem kell kötelezően szenvedjen és rosszul érezze magát a saját bőrében, - ha egyszer van más megoldás is - csak azért, mert egy rakás idegen úgy gondolja ez a kötelessége egy anyának.

A babának is az a jó, ha az anyja kiegyensúlyozott és boldog és nem az, ha depressziós vagy lelkironcs.

Ja és nehogy már összehasonlítsuk a dohányzást+piálást azzal, hogy anyuka szeretne edzéssel jól kinézni így a gyerek tápszert kap anyatej helyett. Jó ég, ez még viccnek is irtó gyenge. A tápszer mióta említhető egy lapon a végtelenül káros és egészségromboló cigivel és alkohollal? Szóval akkor tápszert adni gyereknek pont ugyanolyan súllyal bír, mint bepiálva és nikotinnal a szervezetben szoptatni? Ez igen, micsoda összefüggés.

2020. okt. 18. 11:56
 24/45 anonim ***** válasza:
0%
Akkor tapsoljuk meg a kérdezőt! :)
2020. okt. 18. 12:01
 25/45 anonim ***** válasza:
83%
Előbb tapsolom meg őt, mint az itt írogató végtelenül rosszindulatú embert, akik láthatóan abban lelik örömüket, ha ok nélkül beszólogathatnak és lefikázhatnak számukra idegen embereket, csak mert azok másképp vélekednek bizonyos dolgokról, mint ők! :)
2020. okt. 18. 12:20
 26/45 anonim ***** válasza:
10%
Azért vagyok rosszindulatú, mert a gyerekének akarok jót? Nem mindig az a rendes aki megsimizza a másik buksiját, ha az épp hülyeséget csinál. 3 hónapot ha nem bir ki a kérdező akkor igenis szar anya. Ha tetszik ha nem! De gondolom te is az vagy, így simizhetitek egymás buksiját és lehülyézhettek nyugodtan.
2020. okt. 18. 12:24
 27/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem, azért vagy rosszindulatú mert előadod itt a hős mártírt, hogy te más gyerekének jót akarsz, miközben az anyját egy szarszemét embernek próbálod beállítani, mintha le se szarná a gyerekét és mintha minimum éheztetni akarná szerencsétlent, holott egyetlen bűne hogy nem szeretne szükségtelenül depressziós lenni. 🤦🏻‍♀️

Képes vagy felfogni ésszel, hogy létezik olyan módszer, ami jó a babának IS és az anyjának IS?! Amitől anyuka is jól fogja érezni magát a bőrében és nem lesz lelkironcs vagy rosszabb? Amitől kiegyensúlyozott és boldog lesz ő is? A tápszer nem ördögtől való, semmi rosszat nem csinál a gyerekével az, aki tápszert adni neki, de ezt a hozzád hasonló korlátolt embetek a büdös életben nem fogják megérteni.

És nem, ettől senki nem lesz rosszabb anya, szemben azzal, aki ilyen gusztustalan módon ítélkezik mások felett... Zéró empátia, tömény rosszindulat és gonoszság, el tudom képzelni az ilyen mennyire jó és szuper anya lehet, ha a gyerekének is ezeket az "értékeket" adja át.

2020. okt. 18. 12:35
 28/45 anonim ***** válasza:
14%
Ne haragudj, de nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam. Egy anya azért anya mert lemond bizonyos dolgokról a gyerekéért, ha ezt nem tudja megtenni mèg egy rövid ideig sem, akkor számomra nem jó anya. Ennyi. további szép napot.
2020. okt. 18. 12:39
 29/45 anonim ***** válasza:
77%

Miért szerinted engem érdekel, hogy te mit gondolsz rólam vagy bárki másról? Vagy a kérdezőt?

Egy anya nem attól lesz jó anya, hogy sorozatosan a saját kárára feláldoz mindent, azt is, amit nem lenne szükséges, csak mert szült és főleg nem attól, hogy szoptat vagy tápszerez. Ennél milliószor fontosabb dolgok vannak, amikről a kérdező már azzal lemondott, hogy gyereket vállalt és még jó néhány lesz, amiről le fog. Nehogy azt hidd, hogy az teszi az embert jó anyává, ha feláldozza magát az anyaság szent oltárán, de ha neked könnyebb ezt hinni, hajrá. :)

2020. okt. 18. 12:50
 30/45 anonim ***** válasza:
85%

Miss Öntudatosság, szerinted az érdekel bárkit is, hogy te milyen anyának tartod a Kérdezőt? :D

Vagy bárki másról mit gondolsz?!

Elég nagy gondok lehetnek otthon, ha neked a legnagyobb erényed, hogy te bizony szoptatsz és te ebben méred azt, hogy ki milyen anya. :(

2020. okt. 18. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!