Bajcsyban szült kismamák, egyből mellre tették a babátokat? Császár után is esetleg?
-Első éjjelre Ti beadtátok a babót?
-Ha még nincs, vagy nem elég a tejcsi akkor addig ott adnak tápszert, vagy cukros vizet, vagy hogy van ez?
-Vigyek azért cumisüveget?
Köszönöm szépen
császár után biztos nem teheted mellre a babát mert szigorúan feküdni kell a műtét után 6-8 órát!
Ez kórháztól független!
Tavaly nyáron szültem a Bajcsyban.
Igen, szülés után egyből, még magzatmázasan mellre tették a babát. Utána a méricskélés, öltöztetés után visszahozták és akkor is szopizott, egész addig ott volt velem, amíg nem kértem, hogy vigyék el, mert én is aludnék egy kicsit. (Éjszaka szültem.)
Én beadtam első éjjelre a babát, mert nagyon gyenge voltam, és nem tudtam volna felkelni hozzá.
Tápszert, csak akkor adnak neki, ha hozzájárulsz, alá kell írni, hogy engeded vagy nem. Sokan ellene vannak, én úgy gondoltam, inkább kapjon valamit, minthogy sírjon. Nem lett tőle semmi gond, gyönyörűen szopizott, sőt még most egy évesen is szopik egy kicsit. Vittem cumisüveget, de nem kellett, kórházit kapott. Mikorra várod a babát?
Én kétszer szültem a Bajcsyban császárral.
Mindent rádbíznak, max. javasolnak. A fejedet valóban nem emelheted, de a picit odaadják rögtön - begurítják és ha látják hogy van segítséged, akkor akár ki is veheted. Azonnal szoptathatsz is ha akarjátok. Nekem a csecsemős nővérkék is rendesek voltak, segítettek mit hogyan kell.
Annyi, hogy ők se tudnak órákat időzni nálad, megnéznek, megvizsgálnak, a babát is, de ilyen állapotban csak akkor javasolják a testrehelyezést, ha van még valakid a szobában, aki vigyáz, hogy te ne emeld a fejed, és tud a babára is vigyázni.
Én szuperanyu akartam az elsőnél lenni, és éjjel-nappal magamnál tartottam. Mire 5.nap hazamentünk már sírtam és remegtem a fáradtságtól. Többet kellett volna kihasználnom a kínálkozó segítséget, különösen nagyműtét után. A másodiknál már többet pihentem, de ha nem aludtam, akkor kihoztam magamhoz a gyerkőcöt.
Estére sem szívesen vittem be, rossz érzés volt, hogy nincs mellettem :-) Rendesek voltak velem nagyon bent, aput is megtanították hogy kel fogni, fürdetni, böfizetni a babát. Szép emlékeim vannak.
Ruhát adnak, de kell egy hazamenős. Én vittem cumisüveget is, de ha igényelsz sterilvizet vagy tápszert a yereknek (ami nem kötelező, a te döntésed), ahhoz is adnak ott helyben fertőtlenített üveget.
Pelenkát, popsitörlőt kellett vinnem, nem tudom ma mi ott a gyakorlat.
És bevittem a saját fejőgépemet, bár nekik is van.
Mikor szülsz?
Köszönöm a válaszokat, örülök annak amiket irtatok. :-)
Ne haragdujatok, hogy nem itram, de nincs netünk, most is a szomszédhoz kéredtőztem be...:-)
Most szombatra vagyok kiirva, de úgy érzem, hogy előbb jön kicsit...kislány lesz.
köszi még 1x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!