Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem akarok szoptatni. Ezt...

Nem akarok szoptatni. Ezt mikor/kinek kell jelezni szülés után?

Figyelt kérdés

2020. aug. 2. 08:29
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
73%
Akinek problémája van a szövegértéssel, menjen vissza az iskolapadba. Nem az volt a kérdés hogy melyik szoptatásnáci hasonlít legjobban Hitlerre. 'wiedersehe véranyukák én befejeztem.
2020. aug. 2. 13:22
 42/52 anonim ***** válasza:
81%

Latod kérdező az itteni lelkinyomoronc gyülekezetet? Na velük nem kell foglalkozni 🙂 ott kezdődik a sztori, hogy élőben kb volt vagy 5 olyan pofátlan némber aki kérdezgette, hogy van e tej meg szoptatok e. A többség hal isten nem érez késztetést erre és igazából a normális embereket nem is érdekel, ki szoptat és ki nem 🤷🏼‍♀️ Onnan ismered fel a normális embereket, hogy a saját mellükkel foglalkoznak. Aztan ott folytatódik, hogy 5 pofátlan kérdezett rá a szoptatásra, de mikor közöltem, hogy nem szoptatok, egyik sem firtatta tovább a témát. Ezek a lelki frusztráltak akik szoptatasban merik az anyaságukat csak ilyen fórumokon tobzódnak. Az életben azért tudjak, hogy semmi közük hozza.

Ne feledd kérdező, önrendelkezési jogod van a tested fölött. Ami feljogosítva arra, hogy szülj, vagy hogy ne szülj és ha szultel akkor szoptass vagy ne szoptass, vagy csinálj amit akarsz vele. A te tested, a te döntésed. En is azt mondom, ha tudsz, adj neki anyatejet az első 6 hétben mondjuk, de ha nem tudsz vagy nagyon nem akarsz fejni sem, akkor engedd el. Csodálatos anyuka lehetsz ettől még.

2020. aug. 2. 13:49
 43/52 anonim ***** válasza:
78%

Amikor megszületett a fiam 2 hétig szoptattam, utána tápszerre váltottunk. Miért 2 hétig? Mert addig volt itthon a férjem szabadságon, és tudott az egy évessel foglalkozni, amíg én másfél órákat szoptattam mert a kisfiam ilyen lusta típus, neki nagyon ráér. Viszont így kb időm se volt ránézni az egy éves kislányomra. Ha mindenképp ragaszkodok a szoptatáshoz akkor nem jut semmi időm a lányomra, és így nekem ez egyáltalán nem éri meg. Cumisüvegből se eszik éppen gyorsan de még mindig gyorsabb mint amikor cicizett. Én “feláldoztam” a szoptatás a lányomért, és nincs bűntudatom.

Kedves Kérdező!

Amíg a babád hízik, és elárasztod szeretetteddel, addig minden okés. ;)

De gyógyszeres apasztás helyett én is inkább a természetes úton való elapasztást javaslom, nekem egy hét alatt elapadt.

2020. aug. 2. 17:02
 44/52 anonim ***** válasza:
88%
A kórházban a gyerekorvosnak,hogy írjon fel tápszert. Aztán később a saját dokinak meg a védőnőnek. Ennyi,nem kell túlragozni.
2020. aug. 2. 17:07
 45/52 anonim ***** válasza:
88%

Fel nem foghatom, hogy egyesek hogy veszik a bátorságot ahhoz, hogy belepofázzanak más életébe (ráadásul mindenféle ismeret, infó nélkül) és kioktassák őket, miközben a kutya nem kérdezte a véleményüket. 🤷🏻

Mindenki úgy eteti a gyerekét, ahogy akarja! Mintha attól lenne valaki jó anya, hogy szoptat..🤦🏻 Holott baromira nem.

Kérdező, nem kell foglalkozni a sok vérmamival, előzetesen ezt beszéld meg az orvosoddal, hogy kapj majd tejapasztót stb.

2020. aug. 2. 19:41
 46/52 anonim ***** válasza:
82%

"Az más ha valaki valóban nem tud, az elfogadható."

Te itt kinek képzeled magad? Mi az, hogy elfogadható? Ki vagy te? Milyen bizottság tagja vagy, hogy más emberek felett ítélkezz bármilyen szinten is?

Azért álljon már meg a nászmenet! Még az ilyen nők nevezik magukat anyának, akik mások felett ismeretlenül ítélkeznek? És akkor még ezek nevelnek gyereket! Mégis milyen példát állítanak ezzel a gyereküknek? Ha nem tetszik más véleménye vagy dolga, és ütközik az én elveimmel, azt alázzam meg? Rúgjak bele egyet-kettőt? Ekézzem? Szégyen, milyen nők vannak itt!

2020. aug. 2. 20:56
 47/52 anonim válasza:
85%
Szia. Nem értem miért kell ítélkezni más felett senki sem tökéletes ahogy ti sem. Nem attól lesz egy baba boldog kedves nem hisztiző ha szoptatva van... Természetesen ez a legszebb módja a taplálásnak,én nagyon sokat szenvedtem hogy tudjak szoptatni de egyszeruen nem sikerült úgy ahogy szerettem volna. Mikor megszuletett a kislányom akkor cicire tették, akkor szopizott is rögtön besebesedett a bimbóm. Azok után is próbáltam szoptatni mert leszartam a fájdalmat de nem sikerült össze hozni hogy szopizzon, pedig a nővérek is segítettek volna többen is. Otthoni próbálkozások is kudarcba fulladtak. Nem utolsó sorban a szülés sem volt komplikáció mentes, félúton elakadt a kisbabám,fogoval kellett kihuzni belőlem mindez 4 nap vajúdás után étlen szomjan. Azok után olyan fájdalmam volt hogy fel állni sem tudtam. 2 hónapig vereztem ezek után és mai napig nem érzem magam teljesnek odalent. Szoptatás probalkozasnal végig sírtam iszonyatosan fájt az össze huzodas odalent olyankor ömlött a vér is belőlem sírva végig de hagytam szopizzon a kisbabám amíg szeretne. Aztán fejtem is a tejet. De a fájdalom erősebb volt nálam kB 4 hónap után álltam talpra... Tápszerrel helyettesittem mert nyilván nem hagytam ehezni a gyermekem! Azért írom le ezt mert nem tudhatjatok hogy előzőleg nem e volt nála is egy ilyen féle trauma vagy bármi. Az ilyen itelkezok miatt emesztettem magam sőt még mai napig és már 9honapos a babám. De semmiben sem szenved hiányt attól mert nem szopizik!!!! Aki tökéletesnek érzi magát az álljon tükörbe és puszilgassa magát ne másokat bantson. A kérdezonek meg annyit tudok mondani hogy jelezd a védőnődnek vagy szulesznonek, orvsodnak bárkinek. Tőlem megkerdeztek még terhesen hogy hogy tervezem táplálni a babám. Természetesen akkor mondtam hogy szoptatás, de ha nem megy nem megy. Gyönyörű szép egészséges babám van és ez a lényeg. Nagyon sok boldogságot majd a babához és ne foglalkozz a beszologato senkikkel. Minden jót
2020. aug. 4. 12:24
 48/52 anonim ***** válasza:
80%
48 barátnőm sokáig szoptatta a lányát. Tényleg jól is ment neki és sok teje is volt. De mondta, hogy a második babát már nem fogja. Max az első 3-4 hónapban, de ha nem indul meg az sem érdekli és éjjelre tapszert fog neki adni. Egy 2-3 éves mellett már nem lesz arra kapacitása, hogy napi 8-10 órát csak szoptasson, mint az elsővel. A nővérem próbált szoptatni de a babaja nem volt jó szopo. Mivel nem omlott a tej abbahagyta és csak ordított. Ezután fejt neki, majd a depresszió széléről jött vissza, mikor azt mondta, hagyja a fenébe az egészet. Sosem tudhatjuk, kinek, mi a motiváció és igazán közünk sincs hozza. Ezért aztan ítélkezni nagyon csúnya dolog. Azok teszik általában, akik mást nem nagyon tudnak felmutatni és ok erre büszkék, ebben merik magukat. De őszintén, ha valaki csak nem akar szoptatni és kész, az miben rosszabb ember? Semmiben. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb oldalai szulokent. Olyan nincs akinek semmiért se lehetne beszólni. Meg ezek a netes csoda anyák akik 6 évig szoptatnak, ok is egy csomó dolgot szarul csinálnak amúgy. Mert senki se tokeletes.
2020. aug. 4. 12:39
 49/52 anonim ***** válasza:
24%
Utolsónak: nem mindegy, hogy valaki nem vállalja a hosszú távú szoptatást, VAGY eleve a néhány perces babát mellre SEM teszi, hogy a fontos előtejet a pici megkaphassa.
2020. aug. 4. 13:46
 50/52 anonim ***** válasza:
74%
Oszt NEKED meg má mér nem mindegy? Közöd semmi nincsen hozzá. Engem pl rohadtul hidegen hagy, ki szoptat 4 évig és ki egy napig se. Nem az én dolgom.
2020. aug. 4. 13:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!