Nem akarok szoptatni. Ezt mikor/kinek kell jelezni szülés után?
Latod kérdező az itteni lelkinyomoronc gyülekezetet? Na velük nem kell foglalkozni 🙂 ott kezdődik a sztori, hogy élőben kb volt vagy 5 olyan pofátlan némber aki kérdezgette, hogy van e tej meg szoptatok e. A többség hal isten nem érez késztetést erre és igazából a normális embereket nem is érdekel, ki szoptat és ki nem 🤷🏼♀️ Onnan ismered fel a normális embereket, hogy a saját mellükkel foglalkoznak. Aztan ott folytatódik, hogy 5 pofátlan kérdezett rá a szoptatásra, de mikor közöltem, hogy nem szoptatok, egyik sem firtatta tovább a témát. Ezek a lelki frusztráltak akik szoptatasban merik az anyaságukat csak ilyen fórumokon tobzódnak. Az életben azért tudjak, hogy semmi közük hozza.
Ne feledd kérdező, önrendelkezési jogod van a tested fölött. Ami feljogosítva arra, hogy szülj, vagy hogy ne szülj és ha szultel akkor szoptass vagy ne szoptass, vagy csinálj amit akarsz vele. A te tested, a te döntésed. En is azt mondom, ha tudsz, adj neki anyatejet az első 6 hétben mondjuk, de ha nem tudsz vagy nagyon nem akarsz fejni sem, akkor engedd el. Csodálatos anyuka lehetsz ettől még.
Amikor megszületett a fiam 2 hétig szoptattam, utána tápszerre váltottunk. Miért 2 hétig? Mert addig volt itthon a férjem szabadságon, és tudott az egy évessel foglalkozni, amíg én másfél órákat szoptattam mert a kisfiam ilyen lusta típus, neki nagyon ráér. Viszont így kb időm se volt ránézni az egy éves kislányomra. Ha mindenképp ragaszkodok a szoptatáshoz akkor nem jut semmi időm a lányomra, és így nekem ez egyáltalán nem éri meg. Cumisüvegből se eszik éppen gyorsan de még mindig gyorsabb mint amikor cicizett. Én “feláldoztam” a szoptatás a lányomért, és nincs bűntudatom.
Kedves Kérdező!
Amíg a babád hízik, és elárasztod szeretetteddel, addig minden okés. ;)
De gyógyszeres apasztás helyett én is inkább a természetes úton való elapasztást javaslom, nekem egy hét alatt elapadt.
Fel nem foghatom, hogy egyesek hogy veszik a bátorságot ahhoz, hogy belepofázzanak más életébe (ráadásul mindenféle ismeret, infó nélkül) és kioktassák őket, miközben a kutya nem kérdezte a véleményüket. 🤷🏻
Mindenki úgy eteti a gyerekét, ahogy akarja! Mintha attól lenne valaki jó anya, hogy szoptat..🤦🏻 Holott baromira nem.
Kérdező, nem kell foglalkozni a sok vérmamival, előzetesen ezt beszéld meg az orvosoddal, hogy kapj majd tejapasztót stb.
"Az más ha valaki valóban nem tud, az elfogadható."
Te itt kinek képzeled magad? Mi az, hogy elfogadható? Ki vagy te? Milyen bizottság tagja vagy, hogy más emberek felett ítélkezz bármilyen szinten is?
Azért álljon már meg a nászmenet! Még az ilyen nők nevezik magukat anyának, akik mások felett ismeretlenül ítélkeznek? És akkor még ezek nevelnek gyereket! Mégis milyen példát állítanak ezzel a gyereküknek? Ha nem tetszik más véleménye vagy dolga, és ütközik az én elveimmel, azt alázzam meg? Rúgjak bele egyet-kettőt? Ekézzem? Szégyen, milyen nők vannak itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!