Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha azt akarom, hogy be álljon...

Ha azt akarom, hogy be álljon a tej kereslet-kinalat, hagyjak fel minden manuális ingerlessel (masszázs, nyomkodas)?

Figyelt kérdés
4 hete szoptatom a kisbabamat, de meg mindig nem allt be a kereslet-kinalat. Mar volt egy gyulladasom, akkor azt tanacsolta a csecsemős nővér, hogy semmikepp ne fejjek, hanem inkabb a zuhi alatt nyomkodjam ki a felesleget. Viszont ezutan mindenhol azt olvastam, hogy sose fog beallni a kereslet-kinalat, ha manualisan ingerlem a mellemet, hiszen azt is ugy veszi, mintha a baba szopizta volna ki, igy ugyanúgy azt is visszatermeli. Ötletek? :/
2020. jún. 25. 21:09
 1/8 A kérdező kommentje:
*beálljon
2020. jún. 25. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én minden szoptatás után kifejtem ami még volt benne. Így is beállt. Nem 4 hét kell ehhez. 2-3 hónap
2020. jún. 25. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Hagyd a fenébe :)

Én sose foglalkoztam ezzel, csak és kizárólag szoptattam. Be fog az állni, ne aggódj. Jönnek most a növekedési ugrások, valami úgyis mindig bezavar. Csak adj neki annyi cicit, amennyit csak kér és ennyi. Fejni csak akkor kell, ha szaporítani akarod, vagy eltenni tejet

2020. jún. 25. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
A kezdetektől fejem naponta 3-4 alkalommal. Meg ha csak egy csepp jön akkor is, ugye stimulálni, ingerelni kell, hogy több termelődjön! Nyugi lesz még, főleg ha jön a növekedesi ugrás! Akkor napokig a cicin lesz szinte folyamatosan. Akkor beáll a kereslet kinálat.
2020. jún. 25. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elején (főleg, ha első babádat szoptatod) gyakran előfordulhat, hogy feszít, fájdalmasan becsomósodik a melled. Ilyenkor a csudába a kereslet-kínálattal, bizony masszírozd, hogy elkerüld a következő mellgyulladást. És azért meleg víz alatt, mert a meleg lazít, könnyebb kimasszírozni a fájdalmas csomókat.

Szval lehet, hogy a masszírozás hatására beindult a tejed, ami az agyadnak azt az üzenetet küldi, hogy többet kell termelni, de inkább, mint a mellgyuszi. Én a harmadik babámat szoptatom, a legkisebb most 3 hónapos, még mindig nem állt be tökéletesen. Vannak napok, meg növekedési ugrások, amikor gyakrabban kéredzkedik mellre, olyankor már másnap olyan tejcsárda vagyok, hogy, ha nem masszírozom a sajgó pontokat, garantált a mellgyuszi. Szval több hónap kell ahhoz, hogy úgy isten igazából beálljon a kereslet-kínálat, és mivel a kereslet-kínálat is változhat a babád igényeivel, ezért a tejed mennyisége is mindig ingadozhat. Sosincs olyan, hogy stabilan ugyanannyi legyen a tejed.

2020. jún. 25. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Ha csomò, tejkő, gyulladàs van a mellben, akkor ezek megszüntetése az elsődleges, nem a kereslet-kínàlat. Ha màr ,,csak" arròl lesz szó, hogy elèg legyen a tejed a picinek, akkor nem kell fejni.
2020. jún. 26. 01:27
 7/8 khniki ***** válasza:
100%
Kb a 3. Hónapban állt be. De a gyulladás teljesen más tészta. Nekem is volt 5x. A gyulladt részt igenis ki kell üríteni, vagy a baba, vagy fejés által.
2020. jún. 26. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

6

De igen, kell fejni, teljesen ki kell üríteni a melleket, ha marad benne, akkor lesz gond. Azt sem értem, aki írta, ne fejjen napközben. Miért is ne? Én szoktam, elteszem hogy legyen, ha vmi történne. És nem durrannak szét a cicijeim a sok tejtől, mert nem fog brutálisan termelödni.

2020. jún. 26. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!