Ha azt akarom, hogy be álljon a tej kereslet-kinalat, hagyjak fel minden manuális ingerlessel (masszázs, nyomkodas)?
Hagyd a fenébe :)
Én sose foglalkoztam ezzel, csak és kizárólag szoptattam. Be fog az állni, ne aggódj. Jönnek most a növekedési ugrások, valami úgyis mindig bezavar. Csak adj neki annyi cicit, amennyit csak kér és ennyi. Fejni csak akkor kell, ha szaporítani akarod, vagy eltenni tejet
Az elején (főleg, ha első babádat szoptatod) gyakran előfordulhat, hogy feszít, fájdalmasan becsomósodik a melled. Ilyenkor a csudába a kereslet-kínálattal, bizony masszírozd, hogy elkerüld a következő mellgyulladást. És azért meleg víz alatt, mert a meleg lazít, könnyebb kimasszírozni a fájdalmas csomókat.
Szval lehet, hogy a masszírozás hatására beindult a tejed, ami az agyadnak azt az üzenetet küldi, hogy többet kell termelni, de inkább, mint a mellgyuszi. Én a harmadik babámat szoptatom, a legkisebb most 3 hónapos, még mindig nem állt be tökéletesen. Vannak napok, meg növekedési ugrások, amikor gyakrabban kéredzkedik mellre, olyankor már másnap olyan tejcsárda vagyok, hogy, ha nem masszírozom a sajgó pontokat, garantált a mellgyuszi. Szval több hónap kell ahhoz, hogy úgy isten igazából beálljon a kereslet-kínálat, és mivel a kereslet-kínálat is változhat a babád igényeivel, ezért a tejed mennyisége is mindig ingadozhat. Sosincs olyan, hogy stabilan ugyanannyi legyen a tejed.
6
De igen, kell fejni, teljesen ki kell üríteni a melleket, ha marad benne, akkor lesz gond. Azt sem értem, aki írta, ne fejjen napközben. Miért is ne? Én szoktam, elteszem hogy legyen, ha vmi történne. És nem durrannak szét a cicijeim a sok tejtől, mert nem fog brutálisan termelödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!