Megosztanátok a kézi mellszívóval való tapasztalataitokat?
ÉN vettem mindkettőt..vaterán
A pesztonka elektromos mell és orrszívót egyben megszereztem 3000 ft ért
A kézi pedig TommyTippee volt : 1500 ft kaptam meg
Mindkettőt használtam..
Volt hogy szoptatás közben míg a babum az egyikből evett,a másikból ómlött a tej.így ilyenkor a kézit rászívtam a mellemre és megtelt fullig az üveg..nem is kellett szívnom
Aztán a végén elektromossal kiszívtam ami bent maradt
Szóval hatékony mindkettő..és olcsón is be lehet szerezni
Ha csak kicsit akarsz fejni, vagy csak az elején van rá szükség, akkor elég a kézi, de a pumpás tényleg macerás.
Ha teheted, nézz körül bababörzéken, kiárusításokon, én egy garázsvásáron vettem most 2x használt kézi mellszívót 1000 Ft-ért. (Még a régi ár is rajta volt, 8000 Ft-ért vette anno a kismama.)
Esetleg megkérdezheted a patikában, ahová jársz, hogy el tudják-e számolni egészségpénztárra. A mienkben lehet, rá is kérdeztem, hogy mennyi lenne, egy Medela Mini-nek az eredeti ára 19 000 Ft + szállítás + a patika díja, majdnem 28 000 Ft-ba kerülne. Még én is gondolkodom rajta.
Nézz körül Vaterán, Tesz-veszen, aukciós oldalakon, sokan adják el az alig használt mellszívójukat.
Jó sokféle tapasztalat :)
Utolsónak: könnyű a kézzel fejés? Simán táróló edénybe fejtél? Sok ideig tart?
Itt az ellenvélemény :)
Én Avent kézivel fejtem első naptól fogva, 11 hónapos koráig még tejleadó is voltam, szóval gyötörtem rendesen a készüléket. Minden tejet kiszívott, nem gyulladtam be, nem fájt (az elejét leszámítva, de az elején szinte mindenkinek érzékeny a melle) Most a második gyereknél is ugyanazt a mellszívót fogom használni, egyetlen egy szelepet kellett cserélni benne, (de az is benne volt a pótalkatrészes zacsiban), így egyáltalán nem bántam meg, hogy anno ezt választottam. Bár nem volt olcsó sajnos. Használtan is érdemes ezt a fajtát venni, mert strapabíró. Mostani használt ára 5-6e ft között reális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!