Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen sűrűn jártok terhesgond...

Milyen sűrűn jártok terhesgondozásra? Magán vagy sztk? Minden alkalommal nézik a méhszájat manuálisan?

Figyelt kérdés
2016. szept. 20. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
4-5 hetente hívott vissza a magán dokim, 18 hetesen nézett először méhszájat. Aztán pár alkalom kimaradt, és újra csak a 32. héten nézett, majd 36 hetesen, jövő héten megyek újra, gondolom most is néz majd.
2016. szept. 20. 08:57
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
22 hetes kismama vagyok, magánba járok 4-5 hetente. Méhszájat a 10. héten nézett a dokim, azóta nem.
2016. szept. 20. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Magánba jártam havonta, méhszájat 18 hetesen néztek, utána csak a végefelé, 36, 38, 40 hetesen.
2016. szept. 20. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Én is egy-másfél havonta mentem, magánba. Rálógott a lepény egy jó ideig a méhszájra, ezért csak a vége felé nézte meg, tán 1x az utolsó találkozáskor, na meg szüléskor (szólt is, hogy ha máshoz mennék, akkor se engedjem). Szerintem ennek akkor van "jelentősége", ha bármi gyanú merülne fel, pl. fájásaid/keményedéseid vannak vagy egy előző terhesség vagy műtét miatt tudod, hogy gyenge a méhszájad.
2016. szept. 20. 09:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Havonta jártam magánorvoshoz. Mindig nézte a méhszájat (pár másodperc volt). A végén viszont a 37. héttől mar 2-3 naponta jártam nst-re, de akkor nem vizsgált meg, csak 35 es 38 hetesen volt manuális vizsgálat.
2016. szept. 20. 09:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Magánba járok 4 hetente, 35. héttől 2 hetente és minden alkalommal nézett méhszájat.
2016. szept. 20. 09:36
 7/9 anonim ***** válasza:
47%

Félmagánba is járok (kórház a saját orvossal) és Sztk-ba is (nagyon közel van hozzám és onnan hozom a táppénzes papírhoz az igazolást) és tegnapig utoljára mégis márciusban nézték, utána aebjubaem piszkált. És ezt tartom normálisnak.

Tegnap a kötelező kenetet vette le a dokim, mert a végén tartok és most nézte meg a totál zárt méhszájat is.

2016. szept. 20. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Most vagyok 30 hetes. Eddig kb. 4x voltam a magán dokimnál.

Viszont sokszor e-mailezek vele, ha valami probléma van, akkor soron kívül is fogad, ami viszont nem "megnézős", arra levélben ad választ.

A méhszájat megnézte az első vizsgálat alkalmával, amikor kb. 8-9 hetes lehettem.

Aztán sajna volt egy műtétem más okból 18 hetesen, előtte csinált egy méhszájvizsgálatot, mert kellett róla igazolás, hogy zárt vagyok.

Azóta nem vizsgált manuálisan, mindig megkérdezi, hogy "kérem-e", szerinte csak akkor van rá szükség, ha valami miatt "gyanús", hogy nyílik, egyébként jobb azt nem piszkálni, mert épp a sok vizsgálat indíthat el valami nem kívánt fordulatot...

2016. szept. 20. 10:54
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem csak UH volt, nem nezett mehszajat. 20HKm
2016. szept. 22. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!