3,5 hónapos babám üvölt ha megpróbálom megszoptatni, mi lesz így? Mi lehet a baj?
Kislányomat egészen idáig kizárólag szoptattam. Igény szerint, soha nem kapott cumisüvegből tejet.
Eddig sem volt teljesen probléma mentes a szoptatás mivel volt hogy azért sírt mert szopizás közben görcsölt a hasa, volt hogy azért mert lassan jött a tej.
De most fogalmam sincs mi a baj, már több mint egy hete ezt csinálja, ezért 1-2 napja napközben lefejt tejet adok neki cumisüvegből, és látszik mekkora örömmel issza, mennyire éhes.
Tehát biztos nem a tej íze a baj.
Nem erős a tejleado reflexem.
A menstruació sem zavart be, mivel nekem a 6 hét után rögtön megjött.
Nem vagyok terhes.
Nem tudom mi baja de teljesen kétségbe vagyok esve, nagyon szeretném szoptatni, de úgy tűnik nem fog menni..
Eddig éjjel még tudtam, olyankor nem sírt, de most már az is nehezedik, éjjel is elkapkodja a fejét.
Napközben 5-6 alkalomból talán egyszer eszik normálisan a többinél sokszor már akkor elkezd sírni amikor meglátja a mellemet.
Arra gondoltam lehet ez pszichés nála esetleg?
Hogy a rossz tapasztalatok (hasfájás, nehezen jövő tej) miatt nem akar szopni?
Próbáltam fogínygélt is használni hátha a fogát érzi már de az sem jött be.
Mi lehet a baj? Mit csináljak?
Volt valakivel hasonló ?
Szerintem hagyd a cumisüveget, egészséges baba nem halasztja magát éhen, így csak cumizavara lesz, vagy már van. Nekem az volt, hogy hirtelen kitolódott, hogy mennyi időt bír két szopi között, így már nem kínálom annyiszor. Nekem is sírt, hogy miért akarom mindig a szájába tömni. Este pedig már a fogacskát érzi, előtte lehűtöm neki hűthető rágókával, és utána tud szopizni.
Ne erőszakold rá a szopit, enni fog, ha nagyon éhes lesz.
Szia! Igen nálunk ez a jelenség a kólikával járt együtt,nem tudni az okát, az orvos és a védőnő szerint menstruáció okozhat ilyet de a kislányunk két és fél hónapos korától majdnem négy és fél hónapos koráig tartott és nem menstruáltam ezidő alatt. Nálunk ami bevált hordozàs ilyenkor és kb egy óra múlva amikor megébredt és éhesebb volt már egyből tudott enni. Este vagy délután pólyálás és fekve szoptatás, ha nagyon sírt fehér zajt is játszottunk le közben a mobilunkról. Hétközben kb 4-5 napig két-három óránként ismétlődött meg a hasfájás nála és esténként volt nagyon intenzív (minden este) . Mi még Biogaia cseppeket szoktunk adni az is kicsit segített de szegény nagyon megszenvedte, tényleg napközben a hordozás volt ami egyből megnyugtatta (ez sem mindig, próbálgatni érdemes mikor épp mi segíthet). Szinte napra pontosan a kiírt születési dátumtól számítva négy hónap volt amikor utoljára kapta el a hasfájás este,azóta jól van.Olyan volt mint egy negyedik trimeszter,mintha magzati korába vágyott volna vissza ♥️.
Kitartást Nektek! Illetve súlygyarapodást figyeljétek, kislányunk volt hogy hetekig nagyon keveset hízott aztán kb minden harmadik héten behozta, aggódtunk , de doki szerint ebben a korban ez már a mozgás miatt is így szokott alakulni. Amióta elmúlt a hasfájás nyugodtabban tud szopizni és többet. Még annyit hogy nàlunk a tápszeres pótlásra (cumisüveg) is hasonló volt a reakciója olyan volt mintha a hasfájás miatt nem tudott volna az evésre gondolni. Most fogzásnál van hogy visít picit szopizás közben a nehezebb napokon de olyankor van más jele is hogy a foga jön és tud jól enni, nem sír mikor enni kezd és a foggél is segít.
Cumisüvegből nem kell megküzdeni az ételért úgy mint a mellből. Bocsi csúnyát írok. De egész egyszerűen lusta a babád szopizni. A gyerek nem buta. Miért akarjon szopizni amiből nyílván lassabban sikerül kicsikarnia a tejet mint az üvegből, amiből meg pikk pakk folyik? Próbáltál előfejni szoptatás előtt?
Lehet mocorognak a fogcsírák is ami elég kellemetlen tud lenni.
Mintha én írtam volna a kérdést a cumisüveg kivételével.
Az én lányom feszíti hátra magát és fáj ahogy pukizik szegénynek. Én abba hagyom ilyenkor a szopit, le teszem, torna, lábát felhuzom, ilyenkor könnyebben ki jön neki, és bufiztetes, majd újra szopi, közben sírás, stb stb nem mindig sikerül így, de nekünk pl most a gripe water szerintem úgy néz ki használt. Kopp kopp. Szerintem is hagyd az üveget hátha még menthető a dolog. Nyilván ha éhezik akkor persze inkább uvegbol mint sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!