Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egész nap csak szopizna, hogy...

Egész nap csak szopizna, hogy lesz ebből napirend?

Figyelt kérdés

4 hetes babám állandóan cicin lenne, meg is kapja különben torka szakadtabol sír. Ebből kifolyólag alvás előtt vagy egy órát is képes szopizni, ahogy ébred, tisztába rakás közben már hergeli magát.

Rengeteget bukik, hizasa kiemelkedő (2 hét alatt fél kg), elég a kakis pisis pelenka. A melleim fájnak, a nagyobbik gyereket úgy érzem elhanyagolom, a háztartás úszik...

Hogyan tudnám a szoptatások közti időt jobban kihúzni,? Ugy érzem csúszunk szét, szoptatasbol szoptatasba esünk. Cumit nem fogadja el, köpi ki, éjjel is gyakran kel, másfél-2 óránként. Kezdek nagyon belefaradni.

2020. jún. 4. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Esetleg egy hordozókendővel magadra kötni? Abban cicizni is tud és te is tudsz létezni.

Egy 4 hetes babának még teljesen természetes igénye folyamatosan mellen lógni, inkább lelki szükséglet, mint valódi éhségérzet miatt. Szóval ha esetleg megpróbálod ezt a lelki szükségletet idővel mással kitölteni- pl szundikendő vagy valami hasonló-, akkor talán megtanul cicin kívül mással is lenyugodni, vagy legalább időszakosan ellenni. Idővel jobb lesz, ahogy fejlődik, kinyílik számára a világ, úgy fog egyre több mindennel foglalkozni a cicin kívül, szóval kitartást!

2020. jún. 4. 21:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

4 hetes még nagyon kicsi, majd alakul. Az a baj, hogy ott a másik gyerek is, és rá nincs időd. Ismerem ezt, én is így voltam, amíg szoptattam, a nagyobbik gyerek zsírkrétával kidekorálta az egész házat.

Ahogy nő egyre gyorsabban fog tudni szopni, már 10 perc alatt fog végezni, akkor már nem tart eddig. Elkezdi felfedezni a lakást, nem lesz annyi ideje cicizni. Kitartás! Sajnos sokkal többet nem tudok mondani, esetleg vidd ki sokat sétálni, vidd át egyik helyiségből a másikba, hogy tudjon nézelődni.

2020. jún. 4. 21:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy most is másfél órája próbálom altatni, cici-bukas-öltözés-megint cici ciklus váltakozik. Ráadásul most hasmenés is van gondolom megállás nélküli eveszetbol.

Közben a jobb mellem lerokkant mára.. 🤪

2020. jún. 4. 22:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha ringatva altatnam sír, cicitol bukik, bufiztetni nem tudom mert egyből keresi a mellem és kapkodja a fejét...
2020. jún. 4. 22:47
 5/9 anonim válasza:
79%

Szia, nekem is most lesz 4 hetes a babám szombaton, mi 1 hete estünk át ezen a témán plusz nagyon hasfájósak vagyunk.

Nekem se fogadta el az első cumit, ki köpte. Viszont egy másik fajtát elfogadta, imádja és azzal ki tudtuk tolni 3 óránkéntra az etetést! A mi cumink ami bevállt az aventos, de ki kell tapasztalnod! Kitartást!

2020. jún. 5. 01:27
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

6 hetes növekedés ugrás után kezd rendeződni

Bukások is valószínűleg elkopnak..

2020. jún. 5. 06:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy hasfájós? Nekem úgyanez volt a lányommal. Végül rájöttünk, hogy hasfájós. Neki az jött be hogy melegítettük a pocakját és ringatam közben és úgy aránylag gyorsan kisimult, 12 hetes korába pedig megszünt. Addig nem volt könnyű, de az első hetekben nekem is pontosan úgyan ez volt, de amikor elkezdtünk a hasfájással foglalkozni kevesebbet is bukott mert nem ette túl magát, mivel nem enni akart, hanem megnyugodni a hasfájás miatt.
2020. jún. 5. 08:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy érdemes többféle cumit is kipróbálni, hátha valamelyiket elfogadja. Szopik amúgy eleget? Tudom, hogy a védőnők ellenzik a csecsemőmérleget, de érdemes lenne egyet kölcsönkérni, megnézni, hogy mennyit eszik. Van elég tejed? Mert lehet, hogy nem lakik jól, azért kéri mindig.

Ringatni én sem tudtam, ha felvettem, és nem kapta meg a cicit, sokkal jobban ordított, mint előtte.

2020. jún. 5. 23:05
 9/9 Bogus20 ***** válasza:
100%

Nekem is ezt csinálta volna a második babám, csak nem engedtem.. Nehéz volt, de kihúztam a 2 órás szüneteket, méghozzá azért, mert ha túl gyakran kapott, akkor meg a hasa fájt és azért sírt. Este tettem csak kivételt az utolsó szopinál. Fél óránál többet biztos nem hagytam cicizni. Az első babám hasfájósabb volt, mert akkor én is még ezt az igény szerinti vonalat követtem. Volt olyan h 3/4 órákat cicizett 40 percenként, őrület volt, de akkor még megtehettem, mert csak ő volt. Ő rengeteget bukott, a második baba alig. Az elsőnek rendszeresen zöld volt a kakija, másodiknak mindig szép sárga.

Ahhoz tartottam magam, hogy egy újszülött kb. 1-1,5 órát bír ébren lenni, ez segített megkülönböztetni, hogy most tényleg éhes vagy csak fáradt és azért cicizne, utóbbinál megpróbáltam babakocsival altatni, legtöbbször működött.

Ja meg ugye az is baj, hogy minél többször szoptatod annál kisebb mennyiségeket fog inni és a melled is rááll arra hogy sokszor kis adagokat termeljen. Így hogy a másodikat időre igyekeztem szoptatni sokkal nagyobb mennyiségeket ivott egyszerre, rövidebb idő alatt. Az első babám meg képes volt fél órán keresztül inni 40ml-t.

2020. jún. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!