Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hetes kisfiam 2 óránként...

5 hetes kisfiam 2 óránként kel fel este enni. Nem hajlandó külön aludni sem csak mellettem alszik azt a kevés 2 órát is egyhuzamba. Mit tegyek? Mar ugy érzem semmit sem alszok .

Figyelt kérdés
délelőtt olyan 9-12ig alszik délután pedig el el szundit 1-1 órára de álltalaban mindig cicizne . Ezt csinálja mar 3 hete. Elso 2 hetben jobb alvó volt de mivel picit sárga volt próbáltam minél többet szoptatni hogy tisztuljon. Most ez által lehet ez ? Ugy érzem állandóan csak szoptatok bufiztetek pelust cserélek.

2018. dec. 19. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseriteni de ez sajnos ilyen. Mindent jól csinálsz. Annak a babanak rad van csak szuksege.(Biztosan van eleg tejed? Nekem mibdig akkor nem aludt mikor ehes volt) Hetek alatt is sokat valtoznak az en babam is 3 orankent evett most 9 hetesen alszik 10től reggel 5ig.
2018. dec. 19. 11:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 4-5 hós koráig az egész egy nagy, katyvasz, hetente változik minden, akkorra alakul ki valamiféle rendszer ami könnyebb.
2018. dec. 19. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Fekve tudsz szoptatni, ugy, hogy a szopikba te is belealudj? En igy csinaltam. Kitartas, nemsokara jobb lesz, nem rontottal el semmit. Nappal tudsz vele aludni? Van segitseged, aki kicsit atveszi? Nalunk ferjemre rakotottem hordozokendoben estenkent 1-2 orara, addig en aludtam. 2-3 honapos kora kozott kezdett el javulni a helyzet, addig kiparnaztam magam, probaktam kenyelmes poziciot talalni, es fekve szoptattam.
2018. dec. 19. 11:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Van tejcsim bőven az tuti. Szerintem o cuminak is használ mert mást nem fogad el csak a cicit. Van egy 6,5 éves lányom o mar 5 hetesen 5-6orakat simán aludt ennyi idősen pedig o is anyatejcsis volt de viszont o elfogadta a cumit . Tudok fekve szoptatni igen csak nem tudok nyugodtan elaludni közbe mert felek hogy ra fekszem vagy esetleg el alszok ugy szopi közbe hogy meg fullad. Sajnos sok rém hírt olvasni es a védőnő is külön felhívta a figyelmem hogy erre vigyázzak. Akkor csak a remény marad hogy majd esetleg 3-4 órát alszik egy huzamba mert igy nagyon fárasztó már hogy este minden 2. Órába kel es kezdődik az ördögi kor ...cici bufi pelus .
2018. dec. 19. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Éjszaka szerintem nem kell tisztába tenned, ha csak nem kakil be.

Ha van szoptatós párnád vagy babafészked akkor abba tedd, és így nem fogtok ráfeküdni. Szopi kozben ha elbóbiskol ne keltsd fel büfiztetni, ha csak nem extra bukós. És nagyon sok kitartást kívánok! Az én kislányom már 2 hónapos és nagyon sokat javult a helyzet. Gondolj arra, hogy ez csak egy átmeneti időszak, fogadj el minden segítséget és ha alszik a baba, aludj te is. Napközben keltsd fel etetni, éjszaka ne.

2018. dec. 19. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi együtt alszunk. Olvass utána, hogy ez miért jó.

Nem fog megfulladni, 7 hónapos korig egyszerre tudnak nyelni és lélegezni. Félálomban, sőt alvás közben is tud szopni. Független attól, hogy melletted fekszik vagy az öledben.

Nem fekszel rá, mert minden szusszanásra meg fogsz ébredni. Összehangolódik az alvási ciklusotok. És ösztönösen olyan pózt veszel fel, hogy védd a babát. Akkor fordul ilyen elő, ha a szülő ittas vagy drogozik. Egyébként nem. (Sok èvig aludt velem a macska, és rá se feküdtem soha.)

Kompromisszum a babaöböl, de ezt még nem próbáltuk.

Nekem is sokszor ébred, ha fogzik vagy lázas, de ilyenkor se vagyok olyan fáradt, mint ha külön aludna.

Ezt persze neked kell eldönteni, hogy tudsz-e vagy akarsz-e együtt aludni, csak leírtam, hogy nincs mitől tartani, ha betartod a szabályokat: nincs nagypárna, közös takaró, semmi alkohol, nyugtató (Ha szoptatás alatt nem egyértelmű. De gondolom ilyenekkel te se élsz.)

Olvass az együtt alvásról, és döntsd el, hogy nektek ez mennyire lenne célszerű.

2018. dec. 19. 13:13
 7/7 anonim ***** válasza:

A biztonsagos egyuttalvas lepeseit, ha betartod, meg joval kisebb is az esely a bolcsihalalra, mint kulonaltatva. Ha meg azok utan is felsz, lehet venni pelenkara csiptetheto legzesfigyelot is.

[link]

2018. dec. 19. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!