5 hetes kisfiam 2 óránként kel fel este enni. Nem hajlandó külön aludni sem csak mellettem alszik azt a kevés 2 órát is egyhuzamba. Mit tegyek? Mar ugy érzem semmit sem alszok .
Éjszaka szerintem nem kell tisztába tenned, ha csak nem kakil be.
Ha van szoptatós párnád vagy babafészked akkor abba tedd, és így nem fogtok ráfeküdni. Szopi kozben ha elbóbiskol ne keltsd fel büfiztetni, ha csak nem extra bukós. És nagyon sok kitartást kívánok! Az én kislányom már 2 hónapos és nagyon sokat javult a helyzet. Gondolj arra, hogy ez csak egy átmeneti időszak, fogadj el minden segítséget és ha alszik a baba, aludj te is. Napközben keltsd fel etetni, éjszaka ne.
Mi együtt alszunk. Olvass utána, hogy ez miért jó.
Nem fog megfulladni, 7 hónapos korig egyszerre tudnak nyelni és lélegezni. Félálomban, sőt alvás közben is tud szopni. Független attól, hogy melletted fekszik vagy az öledben.
Nem fekszel rá, mert minden szusszanásra meg fogsz ébredni. Összehangolódik az alvási ciklusotok. És ösztönösen olyan pózt veszel fel, hogy védd a babát. Akkor fordul ilyen elő, ha a szülő ittas vagy drogozik. Egyébként nem. (Sok èvig aludt velem a macska, és rá se feküdtem soha.)
Kompromisszum a babaöböl, de ezt még nem próbáltuk.
Nekem is sokszor ébred, ha fogzik vagy lázas, de ilyenkor se vagyok olyan fáradt, mint ha külön aludna.
Ezt persze neked kell eldönteni, hogy tudsz-e vagy akarsz-e együtt aludni, csak leírtam, hogy nincs mitől tartani, ha betartod a szabályokat: nincs nagypárna, közös takaró, semmi alkohol, nyugtató (Ha szoptatás alatt nem egyértelmű. De gondolom ilyenekkel te se élsz.)
Olvass az együtt alvásról, és döntsd el, hogy nektek ez mennyire lenne célszerű.
A biztonsagos egyuttalvas lepeseit, ha betartod, meg joval kisebb is az esely a bolcsihalalra, mint kulonaltatva. Ha meg azok utan is felsz, lehet venni pelenkara csiptetheto legzesfigyelot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!