Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisfiam négy hónapos . Nyolc...

Kisfiam négy hónapos . Nyolc és fél kg. Eddig csak anyatejet kapott. Este a. szopizáson kívül a lefejt tejet is oda kellett már adnom három hete most már. Tápszert adjak neki estére?

Figyelt kérdés
Hamarosan elfogy a lefejt tej a fagyasztóból. Sajnos nem mindennap tudok éjjel fejni,mert mostanában három óránként ébred éjjel is enni. Így ami van.azt megeszi. A fagyasztóból pótoltam a fürdés utáni étkezésést. De elfogy lassan az is. Tápszert adjak neki ,akkor nem fogja elhagyni a szopizást?
2018. szept. 15. 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:
44%
Szoptasd gyakrabban!
2018. szept. 15. 14:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Nappal gyakran szopizik másfél két óránként,de nem mindig fogadja el,gondolom akkor nem éhes,így van hogy három óránként szopizik nappal. De estére akkor sem elég neki.
2018. szept. 15. 14:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem ördögtől való a tápszer. Egészítsd ki, ha úgy gondolod szüksége van rá.
2018. szept. 15. 15:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha van tejed és te a lefejt tejet adtad neki ahelyett, hogy hagytad volna felaszaporodnka termelést, akkor hamarosan tápszer kell.

Tökéletesen írták.. Tedd gyakrabban mellre 2 gétvalatt újra elég lesz a tejed..

( se a tápszer sem ördögtől való, ahogy már írták, csak

Minek, ha felesleges

2018. szept. 15. 15:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Éjszaka fejtem egyszer arról a lefelt tejről van szó,muszály voltam fejni,mert csak az egyikből evett és a másik mellem tele volt. Ő meg elaludt. Hagynom kellett volna pangani a mellemben a következő etetésig. Napközben sosem fejtem mert a baba szopizott.
2018. szept. 15. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna odaadni. És legalább többedszerre nem kellett volna hagyni bealudni, úgy is tuti újra bealudt volna a második után is (és még mindig gyorsabb lett volna, mint még fejni). Vissza lehet hozni a tejmennyiséget, ha gyakrabban szoptatod. És ez még mindig egyszerűbb és gyorsabb, mint tápszerezni plusz szoptatni. De három hetet utolérni elég munkás lesz és minél többet hagysz ki, annál több idő. Tedd mindig először cicire: jobb-bal-jobb-bal, legalább két kör, mindegyiknél, ameddig csak kéri és talál még valamit, és csak utána kínáld meg a lefejt tejjel vagy tápszerrel (de számíts rá, hogy lehet, hogy netán elutasítja). Van baba, aki éjjel-nappal két óránként kel akár fél éves korán túl is, pedig szépen gyarapszik, ilyenkor mindig megy a találgatás, hogy éhes vagy szomjas vagy a foga jön vagy hasfájós vagy csak téged csekkol.
2018. szept. 15. 16:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Amikor kiszívta a tejet hiába teszem cicire vissza csak sír rajta.
2018. szept. 15. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, ha igény szerint szoptatod, akkor a következő etetésig pihen az egyik mell ( időbként mindkettől szoptat az ember, főleg amikor hirtelen növekedik az igény.

Az a lényeg, hogy akkor nem pang.

Ha nem adod neki lefejve, és kell neki, akkor majd szopizza.

Viszont 4 hósan a 8,5 kg az nagyon szép...tápszer tuti nem kellene neki..

Magadnak csinálsz a felesleges fejéssel gondot

2018. szept. 15. 19:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Pont ezt szerettem volna en is irni, hogy 4 hónaposan 8,5 kilo eleg soknak tunik. A barátnőm kislánya kb 7 hónaposan volt ennyi...
2018. szept. 15. 20:23
 10/10 A kérdező kommentje:
A tápszerszhez a legvégső esetben szeretnék nyúlni. Eddig sem adtam neki. Sajnos az első gyereknél,idejekorán került sor pótlásra,és ő elhagyta a szopizást hat hetesen. Mondjuk ő extrém sírós baba volt,és nehéz volt kiigazodni rajta.
2018. szept. 15. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!