Igény szerint szoptatott babával Nektek mikor alakult ki napirend? És hogyan alakult?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 26. 19:30
1/7 anonim válasza:
8 hónapos lesz és 3 fix dolog van a napban. Tízórai, uzsonna és fürdés idő. Minden más, ahogy épp alakul.
2/7 anonim válasza:
Mit értesz napirend alatt? Ezt sosem értettem. Felekltünk és csináltuk a dolgunkat. Semmi kötöttség vagy óranézegetés. Reggeli szopi, játszott, én tornáztam, órákig sétáltunk, menet közben szopi, otthon elvégeztem a dolgom stb.
3/7 A kérdező kommentje:
Úgy értettem hogy fix időpontban van mondjuk a fürdés és alvás. Meg hogy miokor állt be az hogy kicsit jobbak legyenek az éjszakák. Mert ugye teljesen változó időközönkét eszik. Van hogy eltelik 4 óra 2 kaja közt, de van hogy csak másfél. Tudom hogy nem csak evésre kell neki, szomjas is, megnyugvás is, stb. Tegnap például nem fürdettem, 7-8 körül van most a fürdés, ha épp összejön, de tegnap átaludta, és este 10kor már nem vittem. Meg igazából fáradt vagyok nagyon, éjjel is sokszor kel még. Nem tudom kipihenni magam. Ma 2 hónapos. Nem, nincsenek elvárásaim egyértelműen vele szemben, csak érdekel hogy másnál hogy alakult :)
2020. ápr. 26. 19:48
4/7 anonim válasza:
En szerintem változó. Nem feltetlen jobb egy cicis baba mint a tapszeres, es fordítva. Kislanyom cicis es egyben tapszeres is volt. Az egyeduli fix pont az a furdes volt. De az sem oramu pontosaggal hanem, az volt a lenyeg, hogy furdes utan mar csak halvany fenynel csendben szopi, aztan tapszer, es alvas. Onnantol h lefurdott mar esti nyugalom vette körül. Ez az elso perctol igy volt. Aztan ha a hozzataplalals elkezdodik majd lehet neki rendszer. Ha igy igeny szerint szopik szerintem eselytelen a napirendre teres
5/7 anonim válasza:
A baba és az én (mi) közös igényeinkből alakult ki napirend, nem óranézegetésből. A napirend egyébként azt jelenti, hogy bizonyos dolgot bizonyos dolog követ. Nem abból, hogy percre pontosan ugyanakkor van. De aki szeret összevisszaságban élni, hogy semmibe nem tud bele kezdeni se egyedül, se a párjával.. Hát egészségére. Attól, hogy nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, még láttam mikor almosabb, mikor alszik többet, neki hogy a jobb, ha később vagy hamarabb van fürdés stb. Így kialakult egy napirend, mert már csak azt vettem észre, hogy mindig ugyanabban az időben ugyanazt csinalja/csináljuk. Pl mindig 6kor ébred,eszik. Utána mindig egyedül, úgy, hogy beszélek hozzá, ott vagyunk körülötte a jarokaban játszik. Addig én feloltozok, smink, reggeli készítés. Vagy párommal közösen. Fel9 körül eszik, utána kimegyünk az udvarra, ha elalszik bejovok főzök, takarítok, amit éppen kel. Dél körül eszik, utána vagy sétálunk, vagy az udvaron boklaszok, addig ő nezelodik, alszik, vagy játszik. 3 körül szintén eszik, utána aludni szokott. Fel7 körül eszik, fel8kor fürdik és 8ra már mindig a szobájában van a kiságyban, egyszer ébred enni 3 körül. Nekünk így alakult ki, egyedül az esti alvásra próbáltam hatni fürdés utáni lecsendesüléssel, sötétedéssel. Éjjeli szoptatásoknal nem beszéltem, nem kapcsoltam villanyt. 2 hónaposan meg nekem is többször ébredt, előtte még többször 2 és fél óránként kb. Most 4 és fél hónapos, de ez a napirend féleség 2 hónapja így van. 8 után azt csinálunk párommal amit akarunk. Ha megnyugtatásra volt szüksége, ringattam, öleltem, simogattam, hordoztam, beszéltem hozzá, puszilgattam, a mellemre akkor van szüksége ha éhes.
6/7 A kérdező kommentje:
Én sem nézem az órát, csak este hogy vajon tudok e egybe 2 órát aludni :D Amúgy nálunk is este, fürdés után már félhomályba vacsi, büfiztetés, altatás. Éjjel én sem beszélek hozzá, pelenkáznom éjjel is kell, törpe vízi erőmű...csak van, hogy nappal alszik többet, és ilyenkor éjjel sokkal nehezebben alszik vissza. Persze felkelteni nem fogom nappal, ő tudja mennyi alvásra van szüksége. Ha éhes, úgyis szól. :)
2020. ápr. 26. 21:28
7/7 anonim válasza:
Sajnos az eleje ilyen, a nappali és éjszakai alvás nem túl fix.
Az este viszont sztem fontos, hogy ott legyen egy megszokott rutin. Fürdés, evés, alvás
Nekünk kB 3 honaposan kezdett el többet aludni egybe, de kelt 2x éjszaka.
Amikor 4 hós lett, akkor egy ideig átaludta az éjszakát, majd megint kelt.
Szóval idő míg beall a rendszer és sokszor borul is mozgás, idegrendszeri érés, hozzátáplálás stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!