Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy csökkentsem a szoptatások...

Hogy csökkentsem a szoptatások számát?

Figyelt kérdés
5 hónapos a lányom. Eleinte nem volt tejem, állandóan cicire raktam, hogy legyen. Szerencsére beindult, 4 hónapja csak anyatejes. Az a baj most már, hogy azóta is 2 óránként eszik napközben és éjszaka 3-4x kel. Mindig sír már ennyi idő után, ha nem rakom cicire és úgy nyeli, mintha 1 hete nem kapott volna. Mit tudnék tenni? Ha kihúznám az időt, addig sír! Tápszert nem kér sose, gyümilevet kóstoltatok de utána is követeli a cicit. Így mindketten keveset alszunk mellesleg.

#szoptatás #idő #etetések száma
2020. ápr. 29. 11:17
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, szinte mindig ilyen gyakran evett, pár éjszaka csúszott be, amikor 4-5 órát bírt egyben aludni. Nappal valamikor séta miatt lett 3 óra szünet, de azután sem fogadott el pótlást. Nem hiszem, hogy kevés a tejem. Ugye nem fog mar ilyen gyakran enni, ha a hozzátáplálással haladunk majd?
2020. ápr. 29. 11:26
 2/19 anonim ***** válasza:
43%
Jézusom. Minek tömöd tápszerrel meg gyümölcslével ha egyszer van tejed? Az én fiam is 3-4szer kel. Van hogy sűrűbben is. Mégis tudok aludni.
2020. ápr. 29. 11:56
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem tömöm, csak néha megkínáltam, utoljára kb 1 hónapja!
2020. ápr. 29. 11:58
 4/19 A kérdező kommentje:
Mellesleg ha éjszaka gyorsan visszaaludna szívesen kelnék 10x is, de minden alkalommal 1 órás folyamat mire ténylegesen visszaalszik na ezert vagyok ki. Ha fekszem szoptatás közben úgy nem fogadja el.
2020. ápr. 29. 12:01
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Anyatejes babát 6 hós kora előtt nem kell mással etetni, itatni, csak anyatejjel. A tápszeres babánál szokás kicsit hamarabb kezdeni a hozzátáplálást.

Ami írsz, hogy legutóbb 1 hónapja kínáltad. Ezek szerint előtte is? Minek? Nincs megérve rá az emésztőrendszere.

2020. ápr. 29. 12:15
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Egészen biztos vagy benne, hogy az éhségtől sír a lányod? Gondolom mérted már, hogy mennyit szopizik egy alkalommal?

5 hónapos. Simán lehet, hogy fogzik és a fájdalomra ébred, a cici pedig "csak" megnyugtatáshoz kell...

Ha csak éhes lenne, elfogadná tőled fekve is, tehát lehet hogy más van a háttérben.

Ha nagyon folyik a nyála, rágcsálja az öklét, mindent csócsál, akkor tuti jön a fogacska.

A gyümölcslevek annyira nem tesznek jót a kis tejfogaknak (a 100%-os sem, egyfelől a gyümölcscukor, másfelől a gyümölcssav miatt), szóval azt annyira ne erőltesd szerintem.

2020. ápr. 29. 12:16
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Hozzátáplálásig nekem is 2 óránként szopiztak, utána jobban eltelítődtek és kitolódott 3-4 órára. Meleg van, kell is a folyadék, hiszen ők így isznak is.
2020. ápr. 29. 12:17
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tápszerrel kínáltam utoljára 1 hónapja amikor este sírt és azt hittem, kevés a tej. De nem volt az.

Gyümilével csak most két hete kezdtem és 3 naponta pár kiskanálnyit kap, kóstolás szintjén. Védőnő mondta.

2020. ápr. 29. 13:35
 9/19 A kérdező kommentje:

Csócsál mindent hónapok óta. Egyszer csak megérkezik az 1.fogacska.

Règ nem mértem etetést, 3 hónapos korában megpróbáltam, de szinte leugrott a mérlegről annyira ficánkolt. Örülök, ha hetente sikerül hiteles eredményt kapni a gyarapodásáról.

2020. ápr. 29. 13:41
 10/19 anonim ***** válasza:
75%
Hülye a védőnőd. Anyatejes babának 6 hónapig semmi nem kell nemhogy ilyen szarok.
2020. ápr. 29. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!