Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Édesanyák! Az igény szerinti...

Édesanyák! Az igény szerinti szoptatás, vagy a fix időnkénti szoptatás pártján vagytok? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés

Első babánkat várom, és nagyon vegyes infók érkeznek a szoptatás gyakoriságáról. Tapasztalat alapján véleményekre lennék kíváncsi, kinek melyik módszer vált be, és miért ajánlaná.

Tudom, hogy ezt így nem lehet előre megmondani, mert sok függ a babától és a termelődő tejmennyiségtől is.

Cumiztattatok mellette? Az bezavart?

Nagyon köszönöm a válaszokat!

22 hkm

2020. ápr. 1. 07:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Igény szerint szoptattam, 2 óránként kérte. Csak anyatejet kapott, plusz hozzátáplálás volt. 2 évig szoptattam.

Cumit 7 hónaposan kapott egy műtét miatt. Nem zavart be.

Cumisüveget már nagyobb korában kapott, vizet ivott belőle.

2020. ápr. 1. 09:36
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ment mindenkinek a zöld mancs!

Az értékeléseket elnézve viszont elszomodtam, tapasztalatokat vártam különböző anyukáktól, mind különböző babákkal, így nem gondolom, hogy itt helye lenne a kommentek negatív módon való értékelésének csak azért, mert valaki más módszert alkalmazott!

Én is mást hallok ismerősöktől, mint amit otthon a testvérem vagy anyukám mond, korrekt, mindenkire illő módszer nincs. Csak indulásnak szerettem volna támpontokat, amihez köszönöm a korrekt válaszokat! :)

2020. ápr. 1. 09:37
 13/21 anonim ***** válasza:
89%

Én igény szerint kezdtem el és akartam, DE az én lányom valahogy nem akarta :D

Sokszor kínáltam neki a cicit de nem kellett, csak mikor éhes volt.

Most 7,5 hós és kínszenvedés néha, napi 4x szopizik kB. hiába szeretném többször, nem kapja be. Tejem van, mert folyik ha kiköpi és fejni is tudok 120-150ml-et.

Úgyhogy a babátol is függ, nem mindegyikük cici függő. :)

2020. ápr. 1. 09:49
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 az igény szerinti nem azt jelenti, hogy non-stop cicin lóg a gyerek, ez egy hatalmas tévhit. Igény szerinti szoptatás az is, ha 3 vagy 4 óránként igényli. Nem Te nézed az órát, hanem Ő jelzi, hogy éhes.
2020. ápr. 1. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak ő sehogysem jelzi. Elvan órákon keresztül, nem sír, nem cuppog...

En nem is igazán értem mi az a "kérte a cicit" kifejezés.

Időnként kínálom és néha elfogadja.

Valahogy ebben nem kiismernem a gyerekem

2020. ápr. 1. 10:28
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Igény szerinti.

Egyébként a 2. Babám simán beállt 2,5-3 órára pedig 5 hetes csak..

Van amikor kér fél óránként, de utána 4h-t alszik..

1. Gyerek nyáron volt újszülött, a 36 fokban 40-50percenként is kért..

De később.. 3 hónaposan beállt ugyanúgy a 3 óránkénti kb..

Persze plusz minusz 10-15 perc..

Ha baja volt, fájt valami.. vagy csak nyűgös.. vagy épp a foga, akkor volt hogy gyakrabban, volt, hogy ritkábban kérte..

Az biztos, hogy ha éhes volt, akkor kegyetlenül tudott sírni, ha valamiért nem tudtam az első jelekre mellre tenni.

Az aki kivárja az időt, nem tudom hogy bírja ki addig

2020. ápr. 1. 10:37
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kb 3 óránkért kért a gyerek, bár én nem olvastam előtte semmit az egészről (hàlistennek), és biztos benéztem pár komfortszopi kunyizást. Amikor éhes volt, akkor mással úgysem lehetett megnyugtatni, és olyankor mindig adtam is. Az első hetekben dèlután gyakrabban, kb 2 óránként kért, de aztán ez magától kiritkult,nnagy súlyú, jó evő babám volt.

Viszont éjjel is 3 óránkènt kelt enni, és éjjel sajnos komfortszopiztatni kell, egyévesen is, ami nekem elég nagy teher, mert zavaró már nekem a szoptatás, örülök, hogy nappal már 9 hónaposan leszokott.

Cumi: a kórházban mire először a kezembe adták, már cumi volt a szájában, de otthon átmenetileg elfelejtődött és később már nem fogadta el, vagy kivette a szájából és játszott vele.

2020. ápr. 1. 11:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16. Vagyok

Cumi

1. Baba

Bimbóvédővel kezdtünk akkor kb 1-2 hétig idő ként kapott cumit nem is kellett neki , és addigra okosítottam ki magam

Egyszer kapott fejt tejet üvegből

Cumizavaros lett

Azóta semmit..

Nem is tudja a cumisüveget hogy kell használni

2. Baba

Nem kapott semmi ilyesmit..

2020. ápr. 1. 11:29
 19/21 anonim ***** válasza:
66%

Igény szerint terveztem, és így is volt. Nem is ment volna másképp. A fiam csak cicin tudott megnyugodni és elaludni. Az első 3 hónapban szinte csak cicivel a szájában létezett. Aztán ahogy elkezdett kinyílni neki a világ, szépen ritkultak ezek az alkalmak. Most már 9 hónapos és kb már csak elalváshoz kéri. Nappal 3x szopizik meg éjjel 1x.

Sose adtam cumit és cumisüveget sem, csak emiatt volt rengeteg tejem, mert a sok cicizéstől termelődött elég.

2020. ápr. 2. 09:29
 20/21 Coffelia ***** válasza:
100%
Isz-re és hosszan tartó szoptatásra készültem, és nagyon bejött. Nekem hatalmas szabadságot adott a gyerek igényeihez alkalmazkodás. Valóban le kellett adnom a saját igényeimből, és ez baromira nem volt mindig konfliktusmentes, igenis nyávogtam néha. Viszont cserébe nem kellett órát figyelnem, méricskélnem, külső véleményeket hasonlítgatnom össze arról, hogy mi normális, mi nem. Inkább megismertem a gyerekem igényeit, szokásait, határait. Nekem ez így jobb volt, de ez biztos habitusfüggő.
2020. ápr. 11. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!