Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit jelent az, hogy igény...

Mit jelent az, hogy igény szerint szoptatás?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám és én nem tudom, mikor éhes. Nem hallom, ha éhesen sír...általában ha rossz passzban van ránézek az órára, ha eltelt legalább 2,5 óra akkor elkezdek gyanakodni, és ha ne bírom megnyugtatni másképp, akkor kap enni. Inkább 3-4 óránként eszik amúgy. Nekünk ez megfelel, eszik is és hízik is rendesen. De egy kérdés kapcsán itt elgondolkodtam, hogy mit jelent az hogy igény szerint szoptatás? Amit én csinálok az az? Én sosem adok neki mondjuk másfél óra múlva újra enni, csak mert sír, hanem megnyugtatom másképp. Gondolom ha éhes is lenne nem tudnám megnyugtatni.
2020. márc. 1. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A baba igény szerint szopik. Nem időre, pl 3óránként, és nem max 20percet, hanem amennyit ő igényel.
2020. márc. 1. 11:53
 2/8 A kérdező kommentje:
De honnan tudod, hogy mikor van rá igénye? Az enyémnek is lenne vajon? Hogy mennyi ideig van cicin azt nem én döntöm el. Nem fogok amúgy változtatni, mert nekünk bejött ez a rendszer csak próbálom megérteni hogy más miből gondolja, hogy a babának éppen igénye van mondjuk fél órával evés után újra enni
2020. márc. 1. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom ha éhes is lenne nem tudnám megnyugtatni"

Lányom konkrétan éhezett, mégis meg lehetett nyugtatni.

Én éppen ezért hozzád képest fordítva közelítem meg az igény szerintiséget. Ha nem éhes, úgyse eszik.

2020. márc. 1. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A babák nem csak az éhség miatt szopiznak, hanem akkor is, ha szomjasak, ha fáj a hasuk, vagy ha csak az anya közelében szeretnének lenni stb. Sokszor én sem vagyok biztos benne, hogy mit is szeretne a 4 hónapos babám, ilyenkor megpróbálom először máshogy megnyugtatni, lehet, hogy csak unatkozik vagy szeretné ha felvenném. Ha valóban szopizni szeretne, akkor nagy hévvel kezd enni, de azt is egyértelműen jelzi, ha nem kéri a cicit. Van, hogy 4 órán át sem akar szopizni, de van, hogy másfél-két óránként, ilyenkor szinte másból sem áll a nap. Azt is fontos figyelembe venni, hogy növekedési ugrásnál nagyon gyakran szeretnének szopizni a babák, ezzel növelik a tej mennyiségét, amire később szükségük lesz. Szóval alapvetően jó, ha először máshogy próbáljuk őket megnyugtatni és nem minden mukkanásra cicit tömünk a szájukba, de szerintem időnként teljesen normális, ha gyakrabban szeretnének szopizni.
2020. márc. 1. 12:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez baba függő lehet. Az enyém elég tempósan hízik, egy hónapos korában az orvos közölte, hogy ugye tudom hogy ne minden sírás éhséget jelez :D amúgy akkor sem etettem túl csak elég gyorsan gyarapodott és erre utalt az orvos.
2020. márc. 1. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként 3 hónapos kor körül van egy növekedési ugrás, szóval simán lehet, hogy ez van most a te babádnál.
2020. márc. 1. 12:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet de nem tűnt fel semmi fura szóval még mindig nem értem miből kéne rájönnöm 🙈 kicsit hülyén is érzem magam, hogy nem hallok én különbséget a sírások között de általában amúgy meg tudom gyorsan nyugtatni, mert tudom hogy most éppen fáradt lehet vagy a hasa feszít. De az éhséget nem ismerem fel
2020. márc. 1. 12:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha ez vigasztal, én sem ismerem fel egyértelműen az éhes sírást :D De ha nagyon éhes, olyankor tömi a kezét a szájába és úgy sír. Ilyen jel nálatok nincs?
2020. márc. 1. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!