Édesanyák! Az igény szerinti szoptatás, vagy a fix időnkénti szoptatás pártján vagytok? Kinek mi vált be?
Első babánkat várom, és nagyon vegyes infók érkeznek a szoptatás gyakoriságáról. Tapasztalat alapján véleményekre lennék kíváncsi, kinek melyik módszer vált be, és miért ajánlaná.
Tudom, hogy ezt így nem lehet előre megmondani, mert sok függ a babától és a termelődő tejmennyiségtől is.
Cumiztattatok mellette? Az bezavart?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
22 hkm
Igazából kialakította magának a gyermekem :-) Mint a svájci óra, három óránként elkezdett "kérek cicit" nyüszögni.
Mindenesetre én nem nagyon hiszek abban, hogy ha csak valami komoly szervi oka nincs, ne tudna mindenki szoptatni. Így kell, hogy legyen elég teje is az anyukának, ezt a baba tudja is, és szépen jelzi. Nálunk ha jóllakott, elengedte a cicit és már be is aludt. Kér évig szoptattam, fél év után hozzátáplálással.
Én csak akkor itattam cumisüvegből, ha el kellett mennem (mellette főiskolát végeztem). Ilyenkor kora reggel lefejtem, hűtőbe be és nagymama átjött megetetni babót, mikor én elmentem otthonról.Arra figyelj csak ilyen esetben hogy ne mikrózd, mert elvesznek belőle a tápanyagok.
Mivel ez heti max egy nap volt, és eközben max olyan háromszor vagy négyszer evett mire hazaértem,és rögtön szoptatással kezdtem, mire hazaértem, nem zavart be a szoptatás rendjébe. De van olyan kisbaba, akinél viszont bezavar, csak ezt ugye előre nem tudhatod, hogy a cumisüveg el fogja-e kedvetleníteni a cicitől.
Játszócumija volt, de amíg cicizett, cici volt az első helyen.
Ja, nem írtam, hogy 4 napos korában kapott cumit, egyáltalán nem zavarta meg, 1 hónapos korától csak alvashoz használja.
Boldog babavárást!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
Valószínű nálunk is szükség lesz majd arra, hogy néha a férjem etesse a lefejt tejből, én is főiskolát csinálok mellette (szerencsére, mire visszamegyek, már fél éves lesz a pici, így akkor megkezdhető a hozzátáplálás is, és talán könnyebb lesz).
Ha nem igény szerint szoptattam volna, akkor másodjára se jött volna össze.
A cumi, cumisüveg volt a másik oka, hogy elsőre nem ment, mert lányomnál olyannyira bezavart már az első alkalom is, hogy utána csak ordított a mellem láttán, nem akart szopizni. Nagy nehezen rávettem, akkor rossz technikával cuppogott, mint előtte a cumin. Kínlódás volt visszaszoktatni, de mivel eleve nem volt tökéletes a technika, 3 hónapos korára teljesen tápszeres lett.
A kisebbnek is kellett pótlás, de szoptatásbarát formában kapta, játszócumit se kapott, így nem zavart be, még most is szopizik 13 hónaposan. Egyébként elég későn, kb. 5 hónapos korában állt be 2 óránál többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!