Na, erre most azt mondom esélytelen! Murphy törvénye? összejöttek a dolgok?
így pórul járni!
imádtam szoptatni, aztán 3 hónapos lett a fiam és vége lett egyik napról a másikra... akkor még nem értettem, minden részletet, utólag összeraktam!
mindezek napok alatt történtek:
- csökkent a tejem, hormonális változás miatt, megjött a vérzésem
- a kisfiamnak fejlődési ugrása lett
- esküvőt szervezünk, azért van izgalom, augusztus végén házasodunk. szóval izgalom (stresszmek azért nem nevezném)
- kisifam elkezdett fogzani ( ez a korábbiakhoz képest 2 héttel később történt)
a fogzás azért lényeges, mert lett volna esélyem talán visszahozni a tejem, elmúlt a vérzésem, de a nyugtalanság miatt előbb nem szopizott a fiam, csak ha tele volt a mellem, ez naponta kétszer volt, aztán már akkor sem, aztán a tápszert is csak nehezen lehet odaadni neki, mert sokat sír. tejszaporítás mellett/helyett most ez is nehezíti a napjainkat...
totál készen vagyok!!!!!!!!!!!!!!
hetekig azt hittem van remény, hogy visszálljunk, de ennyi mindent nem bírt el ez a dolog...
ma este úgy döntöttem, elapasztom azt a kis tejemet is ami van, mert hosszas szenvedés után tudom csak kipréselni a mellszívóval és nem látom értelmét, hogy a mostmár (egyre kevesebb szopi hatására egyre kevesebb tejem termelődik)
csak napi 150-200 ml tejjel szórakozzak.... hangsúlyozom! ez az egész napi adag! már két napja egyáltalán nem tudtam megszoptatni...
nagyon szomorú vagyok.... :(
sokmindent megpróbáltam, mégsem jött össze....
köszönöm, hogy érdeklődtetek!! mostanában nem voltam itt.
szoptatni már egyáltalán nem tudok, nem volt sívem elapasztani a tejem, annyi van, hogy fejek és reggel-este ezt kap. és amíg lesz tejem, így is marad. elkezdtük a hozzátáplálást és imádja a répát, a krumplit, almát és barackot. a tízórait már ki is váltottuk, most dolgozunk az uzsonnán. édes, ahogy eszik, olyan szépen fejlődik. azóta nem küszködünk a kakilással és egyáltalán nem fáj a hasa. a tápszerekkel is sokat küszködtünk, kész rémálom volt az összes etetés.
már fehérlik az ínye, remélem hamarosan kidugja a fejét a kis fogacskája is :)
pozitív vagyok annak ellenére, hogy vége a szoptatásnak.
a következő gyerkőcnél viszont már oda fogok figyelni és nem fogom elrontani pánikkal, cumisüveggel és nem evéssel a dolgokat.
(és talán nem fogok férjhez sem menni akkor :D )
szóval rajtam ne múljon a dolog. sokat megtanultam a szoptatásról (RENGETEG A TÉVHIT!!!!!) és ha néhány dolgot másképp csinálok, talán másképp is alakul.
új élmény az "igazi" etetés és élvezzük mindhárman. (apa a baba és én).
szóval összességében így állunk.
a tejem úgy elég reggel és este egyébként, hogy szaporítót szedek és többször fejek, rengeteget iszok.
Őszintén kívánom, hogy ez ne csak látszatsiker legyen.
(De azért az orvosnak illene tudni az általános ajánlást..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!