Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Félek, hogy nem tudok majd...

Eszo kérdése:

Félek, hogy nem tudok majd szoptatni, mert nem lesz tejem?!

Figyelt kérdés
Az anyukám 4 gyereket szült, egyikünknél sem volt teje..ennek lehet szerepe majd nálam? öröklődhet, hogy nekem sem lesz tejcim?
2010. júl. 23. 16:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádnak azért nem volt teje, mert pont abban az időben szült, amikor politikát csináltak abból, hogy a gyereket minél kevésbé a család, sokkal inkább a társadalom nevelje. Ha az anyukáknak rossz tanácsot adnak (háromóránkénti szoptatás, teáztatás és hasonlók) az bizony a tej kárára megy. Ezért nem tudtak szoptatni anyáink, mert egyszerűen és ügyesen már azelőtt elapasztották a tejüket, mielőtt belövellhetett volna.

Ajánlom figyelmedbe a la leche ligát, az én anyám sem tudta 3 gyerekét szoptatni, én két éve szoptatom a lányomat, pedig a napokban születik is a kistesója. Még így is tudok szoptatni. Én mindent a la leche ligától tanultam - érdemes megfogadni a tanácsaikat. www.lll.hu

2010. júl. 23. 16:40
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van.Én annyit tennék hozzá,hogy figyelj arra,hogy ne idegeskedj ne legyél stresszes,ezeket a felesleges aggodalmakat negatív gondolatokat pedig hessegesd el,mert rossz hatással vannak.Nálam a lelki állapot nagyon sokat számított,annyit,hogy az első 2 gyerekemmel annyi tejem volt azt sem tudtam kinek adjam, a harmadikkal anyósék közelébe költöztünk,tiszta ideg voltam,6 hetesen már egy csepp sem volt,és nem is lehetett vissza hozni.
2010. júl. 23. 16:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz semmivel!

Ha te szoptatni akarsz, tudni fogsz!!

Mikor megszületik, minél többször tedd cicire, hogy hamar beinduljon a tejtermelés! Minél többször rakod cicire,(azzal inger éri a cicidet)annál több tejed lesz!

Nem kell betartani a 3 órát! Ha éhes mellre kell tenni!!

Nincs is szüksége másra 6 hónapos koráig!! Ne stresszel-j ezen, nyugodj meg, ez hormonális (és szerintem agyi) dolog!Fiamat 11 hónapig(ekkor terhes lettem) gond nélkül szoptattam, lányom 8 hónapos szopizik még...

Egyik sem teázott, nem is pótoltam soha!!

Ha bármi tanács kell, szívesen segítek!

2010. júl. 23. 16:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól írták előttem! Sokan nem hiszik, talán nem is teljesen értik meg, hogy hogy működik a dolog, de aki akar szoptatni, az tud is. Persze vannak extrém esetek, ahogy itt is írták előttem, hogy túl stresszes környezet, stb. Lényeg, hogy e-miatt ne idegeskedj. Tedd mellre a picit majd minél többször, ahányszor csak igényli és biztosan lesz tejed. Ez nem genetikai dolog, vagyis genetikailag mind képesek vagyunk rá! :D
2010. júl. 23. 16:58
 5/19 A kérdező kommentje:

köszi, amiket írtatok..és én ezt mindet értem is..

mondjuk azért az én anyukám még nem olyan öreg!!van egy 8 éves öcsém is..őt sem tudta szoptatni, pedig normális családi körülmények voltak..de lehet ez vmi mástól volt nála..

Csak az érdekelt volna, hogy ezt esetleg vmi hormonhiány okozza, vagy öröklődhet e tőle ez rám??

nem nagyon értek hozzá..

még csak most próbálkozunk az első babával..

és természetesen én nagyon szeretnék majd szoptatni..

2010. júl. 23. 17:41
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Se anyukám (3 gyerek) se anyósom (2 gyerek), se keresztanyám (3 gyerek) nem tudott szoptatni, a 70-es,80-as évek divatjának megfelelően sajnos:-((((

Nem volt teje, akor szinte senkinek nem volt teje.

Amiről igazán nem ők tehettek, csak nem volt semmi kampány a szoptatásért.

Ellenben volt nyugatmajmoló tápszerezési divat.

ha segítettek volna a kórházban, gyerekorvosok, védőnők, talán nem így lett volna,de beléjük is csak hülyeségeket sulykoltak(3 órás etetés, teáztatás...)

Nekem a fiam 2000-ben született, ő 21 hónapig szopott, a kislányom 16 hóanpos és még szopik.

2010. júl. 23. 18:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritkan van olyan hogy egy nonek keves tejmirigye van,vagy pedig egyaltalan nincs is.Terhesseg alatt figyelheted hogyan valtozik a melled keszul a szoptatasra,altalaban nagyobb lesz es mirigyesebb.Es vannak olyan hormonalis betegsegek ami miatt kevesebb tej termelodhet.De elore ne panikolj,az en anyukam sem tudott szoptatni(3 gyerek)en pedig mar evek ota szoptatok(3 gyerek)

Lenyeg az hogy meg mielott szulsz szerezz be minden lehetseges informaciot a szoptatasrol,mert ha megvan a baba akkor mar nagyon nem lesz ra idod.

Amit irtak mar a www.lll.hu nagyon jo en is innen keszultem a szoptatasra.

2010. júl. 23. 18:21
 8/19 anonim ***** válasza:
Most nem tudom belinkelni, de talán megtalálod a neten! Szandi beszélt egyszer a babavilágban erről, hogy náluk a családban senki sem tudott szoptatni, az ő kislánya pedig nem volt hajlandó, és mégis csak anyatejet kapott, mert ő szorgalmasan fejt és bőven elég volt a teje.. szóval no para!
2010. júl. 23. 18:26
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk már a 19. században sem tudtak a nőrokonaim szoptatni, így lehet benne valami.

Tekervényesek a tejutak, nem szabadul ki a tej, viszont a mell begyullad. Ha nem kezded el a szoptatást egyáltalán, akkor adnak gyógyszert a kórházban, ha elkezded, ahogyan a nagyanyám és az anyám tette, akkor lehet mellfelvágás a vége.

Én már nem kísérleteztem.

2010. júl. 23. 18:44
 10/19 anonim ***** válasza:
10%
A 70-es 80-as években kommunizmus volt, mégis hogy tudták a nyugatot majmolni, amikor 3 évente lehetett külföldre menni??????????
2010. júl. 23. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!