Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek. Úgy néz ki babát...

Félek. Úgy néz ki babát várok! Hogyan lehet két gyerkőccel "elbirni"? Hogyan fogom etetni egyiket, szoptatni másikat. Sétáltatni, altatni? És férjem, magamra is időt forditani?

Figyelt kérdés
Még korai a terhességem, 4 hetes. A szivem legmélyén örülök neki, de rettegek. Lányom ma 12 hónapos, még szopik. El sem tudom képzelni, hogy lehet ezt megoldani..... most nagyon sötéten látom az egészet. Segitségem csak és kizárólag a férjem van. A nagyszülők 300 km-re. Szeretnék nagyon nagyon boldog lenni, de még nem tudok felhőtlenül örülni. Ugye ez megváltozik?
2011. jan. 18. 19:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez az a fajta félelem,ami ilyenkor még annál is előjön,akinek első terhessége.Idővel átáll majd az agyad a "kétgyerekes" gondolkodásra,lesz időd bőven elmélkedni,hogy hogyan oldd meg a feladatokat a mindennapokban.Addigra mire jön a picid,a kicsid is majd 2 éves lesz,más lesz,mint most.
2011. jan. 18. 20:01
 2/16 anonim ***** válasza:
Szia! Biztosan megváltozik a hozzáállásod. Az én fiam is ma 12 hónapos, és nagyon szívesen lennék a hleyedben, mert mi még csak pé környékén vagyunk, szóval még csak most próbálkozunk a kistesóval. Alig várom, hogy ketten legyenek. Nem érdekel, milyen nehéz lesz, mindent meg lehet oldani. Igaz, nekem van segítségem (bár nem szeretek nagyszülőkre támaszkodni) és nem is szoptatok. De azért nagyon irigyellek:SS
2011. jan. 18. 20:01
 3/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj ezen! Hidd el minden olyan természetes lesz mintha így terveztétek volna! Nálunk másfél év a van a gyerekek között jó volt így, össze lehet hangolni. Mikor a kicsi született aki már 4 éves akkor volt a nővére 2 éves a bátyja meg 3 és fél, egyik kicsi másik pici meg a harmadik :) . Vannak nehezebb periódusok, de aztán azon is átesünk. Nálunk nagyon bevállt a kis korkülönbség, jól tudnak egymással játszani.
2011. jan. 18. 20:04
 4/16 anonim ***** válasza:

Szia! Nyugi, én 4 gyereket nevelek külföldön! :)

És természetesen meg fognak változni az érzéseid, amin megmozdul a baba, vagy látod az UH-n...ez csak a kezdeti sokk.

Gratulálok!

2011. jan. 18. 20:05
 5/16 anonim ***** válasza:

Nálunk 4 gyerek van, most várjuk az 5.-et. A 2. és a 3. között 1 év a korkülönbség. Hidd el, mindent meg lehet oldani. Konkrét tanácsot nehéz adni, mert ezek a dolgok maguktól alakulnak ki úgy, hogy a te családodnak megfeleljen.

Egy dolog azonban nagyon fontos. Mindig szánj időt magadra, akkor is, ha szalad a ház. Hidd el, meg fog várni.

Amúgy nem rossz dolog a kis korkülönbség, hamar összenőnek, igazi társai lesznek egymásnak.

Fel a fejjel, gondolkodj pozitívan. Hidd el, mire megszületik a baba, egészen másként fogod látni a helyzetet. Nem hiába 9 hónap a terhesség:)

2011. jan. 18. 20:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem 23 hónap van a két kicsikém között. Nem akarlak elkeseríteni, de nem a legegyszerűbb dolog. ugyanígy voltam én is, mint te, szülők 300 km-re tőlünk, csak apa és én voltunk. Azóta sajnos ez leredukálódott csak rám, pedig még csak 4 éves a kisebbik.

Szóval valóban hamar belejössz, hiszen mind a kettőt el kell látnod és az anyai ösztönök kisegítenek. Én például akkor foglalkoztam a naggyal, amikor a kicsi aludt. Magammal és a férjemmel, akkor, ha volt energiám miután lefeküdtek a kicsik. A szoptatás el fog maradni, mert egy idő után úgyis le kell őt választanod, illetve saját maga el fogja hagyni, mert megváltozik a tej és nem lesz ízletes neki. Nekem abban is szerencsém volt, hogy akkorra már a nagy teljesen szobatiszta volt, így csak az egyiket kellett pelenkázni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Az evés az annyiból könnyebb volt, hogy a kicsi tápszeres volt, így amikor a nagyot ettem a kicsinek csak tartottam a cumisüveget.

2011. jan. 18. 20:09
 7/16 anonim ***** válasza:
Remelem ossze lehet hangolni. Foleg segitseg nelkul, igencsak megfordulnak ezek a gondolatok az en fejembe is. 10 honapos kislany anyukaja es 13 hetes km.
2011. jan. 18. 20:09
 8/16 anonim ***** válasza:

nálunk a két csemete között 15,5 hónap van:) nem mondom, hogy nem fonom be a hajamat néha, de szerencsére a nagyobb gyerkőc egy tündérke, így vele nincs gondom (még... még csak 1,5 éves) a kicsi pedig igazodik hozzánk, nekem mindig a nagyobb az "első" hogy így mondjam.

Egy dolgot sajnos én nem tudtam megvalósítani bármennyire is edzettem rá, szoptatni nem tudtam csak 7 hétig a picit, mert a kevés tej miatt volt, hogy 1 órán keresztül szopizott és utána még bevágott 120 ml tápot... erre nem jut idő. Biztos van aki beáldozza a nagyobbal való időtöltést a pici érdekében, de ez nekem nem ment.

Az altatások jól mennek, a nagy is jól lett "szoktatva", önállóan alszik el 5 perc alatt, a saját ágyában. A kicsi (2 hónapos) tegnap aludta át először az éjszakát...

szóval nagyon sok tapasztalatom még nincs, de én is rettegtem, de az első 2 hónap után azt mondom kár volt stresszelnem! És mindenki azt mondja, hogy később meg SZUPER lesz a kis korkülönbség!

Ne aggódj, minden oké lesz.

gratula!

2011. jan. 18. 20:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Anyum 6 gyereket nevelt fel, szerintem ha neki sikerült neked is. Születtek 89, 91, 92(ikrek), 94, 95. Neki se volt segitség.

Ez hasonló mintha egyből ikreid születtek volna!Nem lesz semmi gond!:)

2011. jan. 18. 20:25
 10/16 A kérdező kommentje:
De aranyosak vagytok! Jó ilyet hallani, talán kissé erőt ad. Remélem hipp-hopp úgy fogok érezni, ahogyan "kell".
2011. jan. 18. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!