Félek. Úgy néz ki babát várok! Hogyan lehet két gyerkőccel "elbirni"? Hogyan fogom etetni egyiket, szoptatni másikat. Sétáltatni, altatni? És férjem, magamra is időt forditani?
Szia! Nyugi, én 4 gyereket nevelek külföldön! :)
És természetesen meg fognak változni az érzéseid, amin megmozdul a baba, vagy látod az UH-n...ez csak a kezdeti sokk.
Gratulálok!
Nálunk 4 gyerek van, most várjuk az 5.-et. A 2. és a 3. között 1 év a korkülönbség. Hidd el, mindent meg lehet oldani. Konkrét tanácsot nehéz adni, mert ezek a dolgok maguktól alakulnak ki úgy, hogy a te családodnak megfeleljen.
Egy dolog azonban nagyon fontos. Mindig szánj időt magadra, akkor is, ha szalad a ház. Hidd el, meg fog várni.
Amúgy nem rossz dolog a kis korkülönbség, hamar összenőnek, igazi társai lesznek egymásnak.
Fel a fejjel, gondolkodj pozitívan. Hidd el, mire megszületik a baba, egészen másként fogod látni a helyzetet. Nem hiába 9 hónap a terhesség:)
Nekem 23 hónap van a két kicsikém között. Nem akarlak elkeseríteni, de nem a legegyszerűbb dolog. ugyanígy voltam én is, mint te, szülők 300 km-re tőlünk, csak apa és én voltunk. Azóta sajnos ez leredukálódott csak rám, pedig még csak 4 éves a kisebbik.
Szóval valóban hamar belejössz, hiszen mind a kettőt el kell látnod és az anyai ösztönök kisegítenek. Én például akkor foglalkoztam a naggyal, amikor a kicsi aludt. Magammal és a férjemmel, akkor, ha volt energiám miután lefeküdtek a kicsik. A szoptatás el fog maradni, mert egy idő után úgyis le kell őt választanod, illetve saját maga el fogja hagyni, mert megváltozik a tej és nem lesz ízletes neki. Nekem abban is szerencsém volt, hogy akkorra már a nagy teljesen szobatiszta volt, így csak az egyiket kellett pelenkázni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Az evés az annyiból könnyebb volt, hogy a kicsi tápszeres volt, így amikor a nagyot ettem a kicsinek csak tartottam a cumisüveget.
nálunk a két csemete között 15,5 hónap van:) nem mondom, hogy nem fonom be a hajamat néha, de szerencsére a nagyobb gyerkőc egy tündérke, így vele nincs gondom (még... még csak 1,5 éves) a kicsi pedig igazodik hozzánk, nekem mindig a nagyobb az "első" hogy így mondjam.
Egy dolgot sajnos én nem tudtam megvalósítani bármennyire is edzettem rá, szoptatni nem tudtam csak 7 hétig a picit, mert a kevés tej miatt volt, hogy 1 órán keresztül szopizott és utána még bevágott 120 ml tápot... erre nem jut idő. Biztos van aki beáldozza a nagyobbal való időtöltést a pici érdekében, de ez nekem nem ment.
Az altatások jól mennek, a nagy is jól lett "szoktatva", önállóan alszik el 5 perc alatt, a saját ágyában. A kicsi (2 hónapos) tegnap aludta át először az éjszakát...
szóval nagyon sok tapasztalatom még nincs, de én is rettegtem, de az első 2 hónap után azt mondom kár volt stresszelnem! És mindenki azt mondja, hogy később meg SZUPER lesz a kis korkülönbség!
Ne aggódj, minden oké lesz.
gratula!
Anyum 6 gyereket nevelt fel, szerintem ha neki sikerült neked is. Születtek 89, 91, 92(ikrek), 94, 95. Neki se volt segitség.
Ez hasonló mintha egyből ikreid születtek volna!Nem lesz semmi gond!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!