Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzá szokott a bimbóvédőhöz,...

Hozzá szokott a bimbóvédőhöz, ez baj?

Figyelt kérdés

Eleinte kisebesedett nagyon a mellbimbóm, ezért kezdtem el használni, de azóta is azzal szoptatok, mert nem igazán kell neki a sima cici.

1,5 hónapos a kisfiam

2010. júl. 23. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálam úgy szokott le, hogy először, amíg nagyon éhes volt, akkor bimbóvédőt használtam, aztán néhány perc után, amikor már nem olt annyira mohó, akkor le tudtam venni a bimbóvédőt és elfogadta a cicit anélkül is. 3-4 etetés után már ment bimbóvédő nélkül is az elejétől.
2010. júl. 23. 14:14
 2/5 anonim ***** válasza:
És téged zavar a bimbóvédő? Mert ha nem, akkor szerintem nem baj, ha azzal szopik:D
2010. júl. 23. 14:14
 3/5 xStefix ***** válasza:

Háát, nyilván jobb lenne nélküle...

A sebesedésre egyébként nem a védő a gyógyír, de ezt megint csak kevesen tudják. :(

Én azért próbálkoznék vele, hogy elhagyjuk, pl. úgy is, ahogy előttem írták, illetve éjjel vagy félálomban, amikor több esély van rá, hogy "natúron" is elfogadja a melled. Ha sehogyse sikerül most, akkor maradjon. De egyrészt légy azért résen, mert a védő is ronthatja a szopitechnikát (és így módosíthatja a tejtermelést is), másrészt pedig akkor állj rá majd nagyon a témára, amikor a fiad elkezd fogzani. Én is akkor tudtam csak elhagyni, amikor a lányom elkezdte a szájába tömködni a kezét és így megszokta a bőr-érzést a szájában (illetve miután megoldódott az izom-problémája). Kb. 4 hónaposak voltunk.

2010. júl. 23. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Kislányom 11 hetes és kezdetektől fogva védővel szopik... ugyanis a kórházban nagyon elrontottuk az indítást, vérzett és sebes lett mindkét mellbimbóm. De én már nem is akarok nélküle szoptatni, igaz, kevésbé lenne macerás. Szerintem, ha a babádnak nincs ellenére, nem kell mindenáron védő nélkül szoptatni.
2010. júl. 25. 16:39
 5/5 anonim válasza:

Ma 1 hónapos a kisfiam, és mi is bimbóvédővel szopizunk, mivel mi is a kórházban elrontottuk...

Vérzett mindkét mellbimbóm, és sebesek voltak. Azóta az egyik helyrejött, ott megpróbálom védő nélkül, de a másik még mindig kicsit sebes...Azt még nem merem megpróbálni :)

2010. júl. 25. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!