Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért sírdogál a cicin?

Miért sírdogál a cicin?

Figyelt kérdés

Napokkal ezelőtt semmi gond nem volt! Ma és tegnap is azt vettem észre hogy szopik pár percet, begörcsöl a cicim és dől a tej majd utána ha ez elmúlt elkezd sírdogálni rajta, tépkedi, húzza! Gondoltam lusta a többit kiszívni, de ma megmértem és alig evett valamit, majd fejtem és az is csak 40 ml két ciciből! Ja és ez normális, hogy "igény szerint szoptatok" úgy hogy hajnal 3-kor, 6-kor, fél 8-kor 10-kor, fél 12-kor, fél 3-kor, fél 5-kor 6-kor 7-kor és fél 9-kor kér enni! Arra gondoltam első nekifutásra, hogy mivel ennyiszer teszem cicire csak keveseket evett mert nem volt igazán éhes és hát ennyire állt be a cicim! Ha valaki tudna ésszerű magyarázatot adni erre az egészre kérem segítsen! 4 hét alatt 1200 grammot híztunk, szóval eddig nem volt gond, de most valami nem stimmel, szerintem elapad a tejem :-(

Anyukám szerint legalább 2 órának el kéne telni 2 etetés között, mert nincs ideje feltöltődni a mellnek! Igaz ez?

Hogyan állíthatnám vissza a tejcsim? Köztes időben adjak neki vizet? Most 5 hetes.

Mit tegyek?

Előre is köszi mindenkinek aki segíteni próbál!!!!

2010. júl. 22. 21:55
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Ha szoptatsz nem kell víz,mert az első pár korty a ciciből a szomjoltó.Kell a 2 óra szünet a szopik között,mert kb annyi idő mire a baba megemészti a tejet.Ha szopi után maradna,akkor azt fejd ki és fagyaszd le.A baba kb 10-15 perc után kiszopizza azt a mennyiséget,amivel jól lakik.Az első hónapban kb50-60 ml.Még pici a gyomra.Sírhat,mert fáj a pocija.Az első 2 hónapra ez jellemző.A tejet meg szaporíthatod sok folyadékkel,alkoholmentes sörrel,krumpli levessel,szoptatós teával,és azzal,ha szopi után kifejed a maradékot.Lehet nem éhes,és azért sír pár perc után.A cici úgy mond cumi is.az én fiam is képes volt 2 órát rajta lógni pedig csak 20 percet evett ebből.
2010. júl. 22. 22:02
 2/9 xStefix ***** válasza:
59%

Sok a kérdésed és sokat tudsz rosszul illetve hiányosan.

1: Ne hallgass anyukádra és ne tarts be semmilyen időt, mert hosszabb távon több gondod lehet, mint most van! A tej más mechanizmus szerint termelődik, nem úgy, ahogyan te/ti jelenleg tudjátok.

2: Csak anyatejes babát nem itatunk!

3: Nincs olyan, hogy "köztes idő", akkor sem, ha eddig időhöz kötötten szoptattál. Egyáltalán, időhöz kötés sincs!

4: Elképzelhető, hogy ugrásnál tartotok, bár az kicsit korábban ill. később szokott lenni (2-3 és 6 hetesen). Ilyenkor természetes, hogy átmeneti tejhiány van, mert hirtelen megnő a baba igénye. Ennek a megoldása pedig az igény szerinti (azaz most gyakoribb) szoptatás!

5: Annak, hogy a babád most nem akarja/tudja kiszívni a hátsó tejet, számos oka lehet. De több tipp is létezik, hogy ilyenkor mit érdemes megoróbálni.

Idő hiányában most nem tudok többet írni, de ha küldesz egy privit, küldök egy összefoglalót, amiből megtudhatod a magyarázatokat és azt, hogy mit hogyan érdemes. ;)

2010. júl. 22. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
bocs, de aki valóban igény szerint szoptat, az nem tudja hogy hánykor szoptatott és hányszor. Ha úgy érzed hogy kevés a tejed, akkor szoptass minél többet, ugyanis a a tej nagy része szoptatás KÖZBEN termelődik. Az órát ne nézd, hanem a gyereket. Viz nem kell neki, valóban. Végső esetben: www.lll.hu mindent megtalálsz itt, pl a szaporító fejést. de fel is lehet őket hívni, nagyon kedvesek, segítenek, de szerintem neked még nincs ilyen komoly gondod. Ha szopi után még tudsz fejni is akkor biztos hogy van elég tejed.
2010. júl. 22. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
bocs, a kérdésedre válaszolva, a sírásnak több oka lehet, de ha a baba hagyja a szopit, úgy hogy még jönne tej a ciciből, akkor biztosan nem a szopival van baja, szerintem
2010. júl. 22. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
52%
Az én gyerekem csak anyatejes, mégis adok neki vizet. Magamtól is adtam volna, és a doktornéni is mondta. Semmiféle zavart nem okozott, nem eszik kevesebbet, nem lett kevesebb a tejem, stb. De amikor muszáj kimennünk a városba a nagy melegben (pl. gyógytornászhoz), össz-vissz kb. két órát nem vagyunk itthon, nem várom el tőle, hogy ne legyen szomjas. Itthon is iszik két szoptatás között délelőtt és kora délután 20-30 ml-t kiskanállal, mert a cumisüveggel egyszerűen nem tud mit kezdeni. 31 fok van a lakásban, szemernyi kétely sincs bennem, hogy jól teszem-e!
2010. júl. 23. 07:32
 6/9 A kérdező kommentje:
én csak az aznapi evéseket írtam le, mégis kellene valami rendszer vagy azt mondjátok ha sír dobjam a cicire és kész?
2010. júl. 23. 12:02
 7/9 xStefix ***** válasza:
48%

Ha AZÉRT sír, mert szopit kér, akkor nyilván tedd mellre. De ha MÁSÉRT, akkor nyilván a más dolgot kell kezelni. Ezek szerint még nem annyira tanultad meg a babád jelzéseit, hogy mikor hogyan sír? Ez egyébként nem baj, idővel mindenki belejön. :) Figyelj rá alaposan és próbáld meg kitalálni, hogy mikor mit szeretne. Egy idő után rá fog állni a füled a különböző sírás-típusokra.

Ha viszont sehogyse jössz rá, mi a baja, akkor nyugodtan próbáld meg megszoptatni, mert a szopi (majdnem) minden esetben nyugtató hatással bír. :)

A vízhez pedig még annyit, hogy az a baj vele, hogy rendesen mosogatja lefelé a baba emésztőrendszerében lévő jótékony bélflórát, amit az anyatej képez a szervek falán. Ezzel pedig gyengülhet az immunrendszer védelmi képessége.

Ez kívülről persze nem látszik, csak az, hogy a baba időnként elfogadja a vizet, máskor nem. De a szervezetében sajnos akkor is zajlanak ezek a folyamatok.

Ezért mondjuk azt sokan, hogy "itatás" gyanánt is anyatejet szopjon a baba, mert így nagyban csökkenthető ez a fajta kockázat.

2010. júl. 23. 13:25
 8/9 xStefix ***** válasza:
Azért arra kíváncsi lennék, mi az, amit ennyire rosszul tudok... :-S
2010. júl. 26. 11:47
 9/9 anonim ***** válasza:
uccsónak, szerintem jókat írtál. Néha engem is lepontoznak csak úgy, lehet hogy a stílusunk kemény..
2010. júl. 26. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!