Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy a gyerekorvos...

Van olyan, hogy a gyerekorvos nem írja fel a tápszert?

Figyelt kérdés
4 hetes a kislányom, és fogy a tejem. Felhívtam a gyerekorvost aki azt mondta nem ír, szoptassak. A férjem elment a patikába és vett. Most viszont nagyon fel vagyok háborodva. Ezt megteheti? Mit tegyek? Nem fogom drágábban megvenni mert ő nem írja fel.
2019. dec. 12. 12:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
23%

Valts orvost egy ilyen dokival kesobb is hasonlo stilus lesz. Egyebkent meg nem feltetlen parszaz ft. Az en lanyom tejfeherje mentes tapszert kapott es 4000 ft helyett kb 400ftba került. Nagyon nem mindegy!

És igenis engedtessek már meg az anyanak hogy megitelhesse hogy szuksege van e tapszerre. Senkinek semmi köze miert döntött így.

2019. dec. 12. 13:21
 12/26 anonim ***** válasza:
15%

#1 képzeld, itt Ausztriában mindenki találomra vesz tápszert. Itt nincs olyan, hogy felírják a tápszert. Ha úgy gondolod, hogy nem megy a szoptatás, bemész a drogériába vagy a boltba és megveszed, amelyik szimpatikus.

Kérdező, szakmailag valószínűleg oké, amit a dokid csinált. A babának az anyatej a legjobb, ez tény. Ha fizikailag képes vagy szoptatni, a baba gyarapszik, akkor orvosilag nincs szükség a tápszerre, tehát nem írja fel receptre az orvos. Az megint más kérdés, hogy a másik 2 gyerek mellett mennyire életszerű nonstop szoptatni. Mert most kb.azt kéne, hogy bekuckóztok, és hagyod cicin lenni, komfortszopizni, hogy gyarapítsa magának a tejet.

2019. dec. 12. 13:31
 13/26 A kérdező kommentje:
Na ez az ami nem megy. 2 óránként esetleg 1.5 óránként de van egy 2 évesem és egy 7 évesem is...
2019. dec. 12. 13:33
 14/26 anonim ***** válasza:
70%
Válts gyerekdokit! Az enyém simán felírta, bár nem mondom, hogy ok nélkül. 4 hétig szoptattál, nem kevés idő. Magánügyed, hogy tápszerezed-e!
2019. dec. 12. 14:55
 15/26 A kérdező kommentje:
Na elmehetsz a tudod hova utolsó. Lehet nem lesz szopis sokáig de legalább nem lesz ilyen tapló anyja aki olyan kioktató stílusban nyilatkozik mint te. Jó hogy nem már majd te mondod meg mennyit szüljek. Vicc 😅😅
2019. dec. 12. 14:57
 16/26 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek szólt
2019. dec. 12. 14:57
 17/26 anonim ***** válasza:
95%

Nem kötelessége felírni, ha nem látja indokoltnak és ezzel a panasszal sehol nem fognak komolyan venni, mivel

- nem vényköteles a tápszer,

- nem veszélyezteti az orvos, ha akarod, megveszed teljes áron.

2019. dec. 12. 15:48
 18/26 A kérdező kommentje:

Haha pont benézted .... első gyerek 1 évig szopott, a második igaz csak 5 honapig de nem én választottam el.

Egyéb fantáziád szülte hülyeség??? 😁

2019. dec. 12. 16:46
 19/26 anonim ***** válasza:
11%

Egy gyerek se választja el magát 1 éves kor alatt, amikor még az étkezései nincsenek kiváltva. Bennük ennél több az életösztön.

Sajnos egyértelmű hogy rosszul kezeltél egy szopizási sztrájkot.

De szomorú az is, hogy a 3. gyereknek csak 4 hét jut tudatlanságból. Mert ha nagyokat ennél tovább ment, most is menne, ha lenne valódi akarat

2019. dec. 12. 17:31
 20/26 anonim ***** válasza:
70%
Jaj, de gáz nők írnak ide! Szerintem hülye a dokid, de nem volt sok támogatás a tápszeren, sokszor ki se irattam vele. Vegyél valamilyen tápszert, dokit meg váltsd le.
2019. dec. 12. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!