Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy a gyerekorvos...

Van olyan, hogy a gyerekorvos nem írja fel a tápszert?

Figyelt kérdés
4 hetes a kislányom, és fogy a tejem. Felhívtam a gyerekorvost aki azt mondta nem ír, szoptassak. A férjem elment a patikába és vett. Most viszont nagyon fel vagyok háborodva. Ezt megteheti? Mit tegyek? Nem fogom drágábban megvenni mert ő nem írja fel.
2019. dec. 12. 12:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Az sem jó hogy találomra vettetek tápszert.Általában gyerekorvos javasolja milyen tápszert vegyetek és fel is kell írnia. Menj el hozzá,ne csak telefonon beszélj vele. Mondd meg neki hogy csak azt akarod hogy a biztonság kedvéért legyen itthon tápszer,mert sosem lehet tudni...
2019. dec. 12. 12:33
 2/26 A kérdező kommentje:
Nem a biztonság kedvéért, a gyereknek konkrétan már tápszert kellett adnom.kitörölhetem a hátsóm azzal, hogy ő mit ajánl mert megmondta nem írja fel, szoptassak. Mindenkinek van teje csak akarni kell.ezt mondta. Elnézést az indulatokért, nem rád vagyok így felháborodva.
2019. dec. 12. 12:35
 3/26 anonim ***** válasza:
21%
A "fogy a tejem" szubjektív információ. Ha a gyerek jól gyarapodik, nem fogy. Ha nem gyarapodik megfeleloen, akkor kell tápszer. Ha vsak ennyivel hívtad fel, hogy "fogy a tejem" , megfelelő reakcio volt rá a nem is, szoptass. Vidd el a gyereket tanácsadásra, merd hogy mennyit eszik, menyit hízik és ha nem megfelelő, akkor ezzel az információval jelentkezz az orvosnál
2019. dec. 12. 12:38
 4/26 anonim ***** válasza:
21%

Egyrészt csak pár száz forinttal olcsóbb, ha a doki írja fel, másrészt igaza van. Tudom, rosszul hangzik. Nekem se írta fel anno, könyörögtem érte kB, úgy éreztem nekem is kezd elmenni a tej. Szintén "szoptassak". Én betartottam, szoptattam amennyit tudtam, tejszaporító teát ittam, és lám annyi tejem van, hogy 1 éves és még mindig van.

Később olvasgattam témában, ugye 4-6 hetesen van egy növekedési ugrás amikor annyit iszik hogy alig marad, olyan mintha kezdene elmenni a tejed.

Másik, a tejtől nem fáj(hatna elvileg) a pici pocija, viszont a tápszertől ha épp olyat fogtal ki, bizony álmatlan éjszaka is lehet amikor csak a kezedben ringatva nem tekereg de akkor is sír.

Szóval. Igen megteheti ezt az orvos, ha nem indokolt a receptre tápszer írás. És ez abban az esetben, ha azt mondod mintha kezdene elmenni, ez nem indok. Előtte meg kell próbálni a teát, a karamalzt, a gorogszena kapszulát, meg a sok folyadékot és ha tényleg nincs akkor venni a tápszert.

Probalgasd.

Egyébként honnan veszed hogy kezd elmenni?

2019. dec. 12. 12:38
 5/26 anonim ***** válasza:
94%

"Mindenkinek van teje csak akarni kell."

Oke, e mondhat után vizsont nálam egy orvos váltás lenen a következő lépés.

2019. dec. 12. 12:39
 6/26 A kérdező kommentje:
Van már 2 gyermekem úgyhogy konyítok valamit, nyilvan nem ennyit mondtam, hogy fogy a tejem, de nem is hiszem, hogy ezt ide részletesen le kellene írnom mert mindegy.Estére nincs tejem, ez tény.Ahogy az is, hogy a legtöbb cuccot ( karamalz,more milk, laktoherb konktetan) szedem, szedtem, ittam.
2019. dec. 12. 12:44
 7/26 A kérdező kommentje:
Egyébként se kelljen már oda eljutnia egy gyakorló anyának, hogy fogyjon a babája az éhezéstől...
2019. dec. 12. 12:51
 8/26 anonim ***** válasza:
26%

Estére mindenkinek "elfogy"...

[link]

2019. dec. 12. 12:52
 9/26 anonim ***** válasza:
20%

Azért cseszekedik veled mert nálad megteheti. Ne félj van olyan kiscsalad akinél nem merne megtenni.

Én szeretem a gyerekorvost, de ezt én sem bíztam anno ra. Szerintem utólag örült neki.aztan később lett tejem, de akkor konkrétan ehezett a bebim. Az ilyen szoptatási tanácsadó meg sok placebo a tejszaporitasra meg annyiba kerül mint egy két havi tápszer.

2019. dec. 12. 13:14
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne mérned akkor a baba súlyát és ha nem gyarapodik a súly, akkor ezt jelezd a gyerekorvosnak mellé pedig írjon receptre tápszert, de amúgy így se sokkal olcsóbb ám.
2019. dec. 12. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!