Akinek sorozatosan begyulladt a melle, meddig győztétek a szoptatást?
Ihen, az lenne a legjobb, ha nem görcsölnék rá, nincs abban semmi, ha tápszert kap. De ezt könnyű mondani... Egyébként van elég tejem, csak ha begyullad, az picit apasztja, utána újra kell 1-2 nap, hogy visszajöjjön az a mennyiség.
1. válaszoló, bravo! Minden elismerésem!!
Kitartottam 2 évig. Szörnyű volt, tényleg pokoli. Tejcsatorna elzáródások, gyulladás, tejkő. Minden amit akarsz.
Nekem sok tejem volt, ezért is bírtam is ilyen sokáig. Nálam sajnos egy ördög kör volt. Sok volt a tej, a baba nem szívta ki rendesen, a maradék begyulladt, ha nem fejtem ki. Ha kifejtem még több lett, és nagyobb valószinűséggel gyulladt be újra. Rettenetesen nehéz volt megtalálni az egyensúlyt, hogy ne gyulladjon be, de ne is termelődjön túl sok ismételten.
Ami nekem segített:
-rengeteg folyadék (ha kevesbbet ittan besűrűsödött, nehezebben jött ki)
-állandó maszírozás (ha éreztem, h elkezd valahol kicsit fájni, egyból kimaszírozni onnan)
-laza melltartó, laza felső (nehogy egy kicsit is szorítson vagy megnyomja)
-semmi testmozgás, futás vagy kardió egyáltalán nem jöhetett szóba
Itt azt kell mérlegelni, hogy van-e annyi tejed, hogy megérje a babát szoptatni. Ha csak szoptatsz és van bőven, akkor én kitartanék. De ha csak pár ml-t eszik, a többit úgyis tápszerrel kell pótolni akkor hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!